Gość: enzo44 IP: 212.191.64.* 02.07.10, 10:39 Ale ekstra tutaj też jest o owocowych daniach bit.ly/cTXGWF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: madziaaa Owocowa pobudka IP: 91.150.199.* 02.07.10, 11:31 wszytko fajnie... ale kto o 7 rano będzie uruchamiał piekarnik :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Owocowa pobudka IP: *.tktelekom.pl 02.07.10, 13:38 Normalnie super przepisy! Najbardziej podoba mi się "szklanka masła" wyrazy uznania:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qulka Re: Owocowa pobudka IP: *.broker.com.pl 04.07.10, 20:27 ale przeciez to przepis na maslo owocowe .... nikt nie kaze zjesc szklanki masla... smaruje sie taka iloscia jaka sie chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Owocowa pobudka IP: 195.182.9.* 05.07.10, 08:54 Przepisy zapowiadają smaczne niespodzianki, natomiast szkoda, że autor nie stosuje polskich systemów miar i wag w przepisach. Ilość masła potrzebnego w przepisie można przecież podać w podziale na kostki (2/3 kostki itp.) lub - najbezpieczniej - w gramach/dekagramach. Pół szklanki masła... Zatem oprócz włączenia piekarnika trzeba jeszcze zacząć dzień od przeszukania Googli :-) Dla tych, którzy mają podobne wątpliwości, to na forum kulinarnym znalazłam coś takiego, oczywiście nie sprawdzone, więc nie wiem, czy prawdziwe: "15dag masła to 3/5 kostki masła, w przeliczeniu na szklankę, to będzie ok. połowa". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpro soya Re: Owocowa pobudka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 16:17 warto uzupelniac potrawy w produkty sojowe, szczegolnie jesli nie zawieraja miesa. dlatego polecam smietane sojowa alrpo soya, do potraw z owocami (nalesniki itd). Odpowiedz Link Zgłoś