piwo

(39 wyników)
  • Dziewczyny, w tą sobote musimy ustalić menu i alkohol na wesele. Restauracja dlaje mi w pakiecie 30 litrów piwa, ale my piwa nie chcemy. Wyszliśmy z założenia, że to hm, takie barowe. Z drugiej strony, wzięlismy pod uwage tylko własne upodobania i zdanie. I teraz chcę się upewnić, bo czytam wasze wątki i prawie każdy ma piwo i u każdego schodzi...Może tylko w lecie jest taka tendencja? Jedyna wątpliwość jest taka, że i tak płacimy za to piwo, bo ceny nam nie obniżą, MOŻE uda się zamieni...
  • Sluchajnie dziewczyny. Mam oczywiscie z alko wodeczke, winka...ale niektore osoby,ktore wodki nie pija podsuwaja taki pomysl z piwem. Ale mi to zupelnie nie pasuje, a z drugiej strony...co o tym sadzicie? Moze ktos mial piffko i bylo ok? Sama nie wiem.
  • Jak to jest z tym piwem? miał ktoś piwo na weselu? nie chodzi tu o to, że samo piwo stawić na stół ale słyszałam, że dobrze jest mieć również piwo w zanadrzu gdyby ktoś chciał.... Szczerze mówiąc uważam , że piwo nie jest honorowanym trunkiem weselnym ale niektórzy moi znajomi mówią ..." no piwko to powinno być....bo wiesz nie każdy może będzie chciał wódkę pić..." Co o tym myślicie?
  • oczywiście oprócz wódki i wina. Czy można kupic np piwo w butelkach, i podawac butelki gościom do stołu, czy może lepiej zainstalowac beczkę i każdy sobi podejdzie i naleje?
  • Chciałabym kupić wódkę i kilka beczek piwa, choć nie wiem czy ten drugi napój byłby wskazany na takiej uroczystości. Przecież nie wszyscy piją wysokoprocentowe alkohole. Co o tym myslicie?
  • Czy któraś z Was miała taki keg z piwem? (ja myślę o poprawinach) Jesli tak to jak się sprawdził? Nie wiem gdzie można coś takiego wynająć, kupić. Pozdrawiam
  • Witajcie! slub zbiza sie nieublaganie, 2.wrzesnia:) i ciagle zastanawiamy sie nad iloscia piwa, dodam ze slub bedzie bez wodki, nie w Polsce, tutaj pije sie po prostu wiecej piwa i wina. Ile mamy zamowic piwa na 90 osob? Jak to bylo u Was? Prosze o rade. Pozdrawiam!
  • Dziewczyny, pomóżcie prosze. O ile sprawę z wódką mamy prawie załatwioną (liczymy litr + 0,25 na parę i liczymy że starczy też na poprawiny oraz na bramkę) tak nie wiemy ile kupić pozostałych trunków. Szampana ile butelek na 120 gości? A wina? Zwłaszcza, że w naszej rodzinie i wśród znajomych raczej idzie wódka na weselu. Czy po jednym kartonie białego, czerwonego i różowego będzie ok? I jakie to wino - czy Carlo Rossi będzie w porządku? A piwo? Ma być swojski stół, więc może...
  • Mamy taki problem bo ja z moją rodzinką i rodzinką młodego nie wiemy czy powinno być piwo?? Połowa jest za a połowa przeciw! Moja mama uważa że nie zresztą ja też bo niektórzy goście namieszają i wiadomo- zgon. Albo powiedzą że chcieliśmy spić gości. A z drugiej strony wiadomo część męska lubi piwo, a jak będzie ciepło to ci którzy wychodzą na papieroska wypiją po piwku z baczki. Sama już nie wiem.
  • Gdzie mozna kupic piwo w beczce, najlepiej drewnianej?
  • ile kupuje sie wodki czy pol litra na osobe czy 3/4 na pare,a ile piwa ???jeszcze bedzie wino biale czerwone i ziolowe ile potrzebuje trunkow na wesele.prosze o rade
  • nasze wesele będzie przy winie. Czy w takim przypadku pasuje tzw. chłopskie jadło?
  • Mam takie pytako..jaki alkohol bedzie u Was na weselu. Ja mysle żeby oprócz wódki rzecz jasna:) było winko jakieś i przy wiejskim stole bimber mysle ze to z powodzeniem wystarczy..a mój narzeczony upiera sie żeby kupic piwo dla mnie to bez sensu,jak goscie wszystko to pomieszja to ...bedzie ciekawie:)))
  • Witam serdecznie, to juz niedlugo, bo 10-go czerwca:) Zastanawiam sie ile alkoholu musimy kupic - na 30 osob. Liczymy po 0,7l wodki na osobe. Do tego koniecznie piwo (ile??), no i wino, bo nie wszyscy pija wodke. Ile tego kupic dodatkowo? Wino do obiadu, planuje kupic rozowe i czerwone, dla tych co nie pija wodki. Ale ile kupic piwa? Sa moze w sprzedazy 50-litrowe puszki? Bylaby to dodatkowa atrakcja nalewanie z takiej wielkiej puchy... chociaz z drugiej strony ktos musialby sie za...
  • Wiem, że ten temat był poruszany już setki razy, ale nie mam czasu szukać. No i może czasy się zmieniły... ILE alkoholu liczycie na twarz? ILE win? I jaki ten alko, gdzie kupujecie? Nasze wesele będzie na ok. 50 osób. Z góry dzięki za sugestie!
  • i czy koniecznie musi byc wodka? m.
  • czy tam "chłopskiego stołu" to zależy w jakim regionie się na to mówi , podaje się też piwo? Robie wesele na około 100 osób i mam problem z ustaleniem alkoholu. Wyliczyliśmy że na jedną osobę będzie 0,5l wódki, kupię ok 20 butelek wina (ale nie wiem czy nie za mało , lub za dużo), bimber do tego stołu no i nie wiem czy piwo też się stawia na takim stole, jeśli tak to ile?? Na weselu będzie głównie młodzież, i sa to normalne osoby(nie abstynenci i nie alkoholicy) i nie wiem ile cze...
  • za tydzien slub, niby wszystko zalatwione ale wychodza drobiazgi ktore wkurzaja najbardziej bo np. dzisiaj zalozylam to co mam zaplanowane na szyje i okazalo sie ze tak obciera szyje ze po godzinie robi sie czerwona wiec nie mam nic na szyje, sasiad od ktorego porzyczamy samochod dowiedzial sie ze ma wyjazd sluzbowy w pt i bedzie w sobote ok 13.00-14.00 w domu a slub o 15.00 wiec trzeba bedzie szybko umyc i dekorowac autko, ksiadz ktory mial udzielic nam slubu i mowic kazanie ni...
  • Ile alkoholu planujecie kupic na wesele? Prosze o jakies wskazowki. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się