piwo

(88 wyników)
  • Po słabym 2009 roku, branża piwowarska zamknie 2010 rok również na minusie. Spadek sprzedaży na rynku krajowym za pierwsze półrocze wyniósł 3,74 procent. finanse.wp.pl/kat,104124,title,Browary-caly-czas-pod-kreska,wid,12789243,wiadomosc.html
  • Jeden z bohaterów filmu "Sztos" przekonywał swojego przyjaciela, że "pić to trzeba umić". Święta to prawda - nie ma nic gorszego, niż popijanie ciepłego piwa z butelki. Z okazji karnawału przypominamy, jak powinno się pić niektóre ze znakomitych trunków. www.dziennik.pl/kobieta/uroda/article523526/Pijesz_piwo_z_butelki_Wstydz_sie_.html
  • Co pijesz? (nie ważne ile)
  • Od 1 lipca 2011 r. zmienią się zasady sprzedawania alkoholu. Piwo i napoje o zawartości do 4,5 proc. alkoholu będą dostępne do spożycia w pociągach komunikacji krajowej w wagonach restauracyjnych i bufetach. prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/520555,od_1_lipca_wypijemy_piwo_w_wagonie_restauracyjnym.html ze sa ludzie ktorzy bez tych kilku % nie moga wytrzymac .
  • Zdaje się, że dzięki takim maszynom jak ta, skończą się kolejki w pubach po piwo oraz inne napoje. Niezwykle wydajne urządzenie napełnia plastikowe kubki od dołu. I w dodatku nie przelewa. Producent, czyli BottomsUP Beer, określa swój wynalazek jak najszybszy system do nalewania piwa na świecie. Nie sposób się z nimi nie zgodzić. Tylko co z tą pianką na dwa palce? spokogadzet.komputerswiat.pl/koniec-kolejek-po-piwo-kubki-napelniane-od-dolu-wideo/
  • Na dzień św. Patryka "Metro" kupiło dziewięć rodzajów popularnego w Polsce złotego trunku i oceniło, które jest najlepsze. Wyniki zaskoczyły nawet nas samych. Zobacz, które piwo zwyciężyło w teście "Metra" www.emetro.pl/emetro/1,88815,6391122,Ocenilismy_dziewiec_popularnych_w_Polsce_piw.html
  • Piwo jest zdrowe Nawet przeciwnicy piwa wiedzą, że odżywcze i zdrowotne walory tego trunku zostały niejednokrotnie udowodnione przez medycynę. Dlatego często jest zalecany jako środek profilaktyczno – wspomagający w niektórych schorzeniach. Warto wiedzieć, że piwo jest w 96.% przyswajalne przez nasz organizm. Dostarcza niezbędnych protein, soli mineralnych i witamin. /nawidelcu/ Piwa bym sie napila:-)
  • Zaznaczam, że kufla ledwie nadpitego? Wyrzucacie insekta i pijecie dalej? Każecie kelnerowi wymienić trunek? To tak na marginesie zeszłotygodniowej wycieczki do Torunia i piwa wypitego wieczorem pod parasolkami na starówce:) przecudna sprawa...
  • Wczoraj po dłuższej przerwie miałem okazję napić się 'Warki Strong' - odniosłem wrażenie, że piwo ma inny smak, niż zapamietałem. Zrobiło się bardziej goryczkowe i mniej mi smakowało... Ktoś odniósł podobne wrażenie ?
  • Z czego lepiej? Nie wiem czemu, ale z puszki jakoś lepiej mi wchodzi :)
  • Piwo:)))(14)

Piwo:)))
  • Piwo:)(26)

Statystyczny Polak wypija rocznie 75 litrów piwa; pod tym względem wyprzedza go Niemiec i Irlandczyk, z których każdy wypija ponad 100 litrów tego trunku rocznie - wynika z opublikowanego we wtorek w Brukseli raportu Eurostatu. biznes.onet.pl/0,1274250,wiadomosci.html Z pewnoscia ich z czasem dogonimy.
  • pretekst, bo kocham cię jak Irlandię? celebrujacym - kufle w górę! :)
  • Czy właściciele nie rozumieją, że chrzczenie piwa godzi w nich samych? Przecież takiego koszmaru nie da się duzo wypić.
  • 7-8 złotych w przeciętnym pubie w Wawie.
  • Choć spór istnieje od dawna, kwestią niewyjaśnioną pozostaje, które piwo smakuje lepiej – z beczki, puszki czy z butelki. Niektórzy piwosze twierdzą, że browar z aluminiowego opakowania śmierdzi metalem. Inni są zwolennikami złocistego płynu nalewanego do kufli wprost z beczki. Podobno wtedy najlepiej układają się bąbelki i aromat jest taki jak potrzeba. Jeszcze inni odwracają kota ogonem i przekonują, że tylko piwo butelkowe ma prawdziwy smak. kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&I...
  • Dzisiaj idziemy na pifo.Gdziś w centrumie (wawki),blisko Forum.Może ktos chce dołączyć?? :)))
  • Żywiec lub Okocim.
  • No lubię, nie da się ukryć. Dziś Freeq.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się