Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      plaza

plaza

(12 wyniki)
    • Bede w wenecji - hotel w Mestre.Forum przeszukałam i nie znalazłam odpowiedzi na to czy jest tam mozliwosc pomiedzy zwiedzanim pobyc na plazy? Bez samochodu z łatwym dojazdem albo moze dojściem? Wiem,że mozna popłynac albo pojechac do Lido di Jesolo (kiedys tam byłam:-)) ale jest jeszcze jakas łatwiejsza do dostania sie plaza?
    • bezwzglednie "turecka plaza" w Porto Epmedocle na południu Sycylii niedaleko Agrigento. jesli chcecie wiedziec jak wyglada polecam obejrzec film Malena. jest tam scena jak chlopaki mierza swoje interesy na tej plazy.
    • Szukam domu/apartamentu we Wloszech (ale nie na wyspach)), nad morzem, z piaszczysta, czysta i nie zatloczona plaza, najchetniej poza miastem, dla dwoch rodzin z dziecmi (wiek 3 i 4 lata). Jesli ktos byl w takim miejscu lub ma namiary na biura/wlascicieli to poprosze o info. Cena nie gra roli Dziekuje J
    • witam, planuje wybrac sie w przyszle wakacje na jakis camping (bo baseny) w pn wloszech, po stronie adriatyku, ale zalezaloby mi na ladnej, piaszczystej i szerokiej plazy - bezposrednio przy campingu ale nie wybetonowanej jak w pra del dorri czy portofelice... moze ktos moglby mi cos zasugerowac? w union lido jest fajna, ale szukam jeszcze czegos... pliz :) ______ pozdr.
    • Wyjezdzamy juz za 4 dni,plan wyprawy jest,ale interesuja mnie Wasze uwagi odnosnie pieknych,czystych plaz oraz innych atrakcji natury. Na pewno jedziemy do Fontane Bianche i Cava Grande.Co jeszcze? Dzieki!
    • W tym roku bylismy z rodziną w Caorle z Eurocampu.Wszystko super,fajne miasteczko,dla dziecka idealne miejsce,kompleks basenów - rewelacja. wszystko na miejscu i tanszy market poza miasteczkiem. Jedyny feler to platne lezaki na basenie i plaza malo atrakcyjna. W przyszlym roku chcialabym tez jechac do Wloch,ale juz w inne miejsce,czy ktos moze polecic rownie atrakcyjne miejsce z Eurocampu,bez platnych lezakow na basenie(basen pod dziecko) juz i fajniejsza plaza.Bardzo dziekuje,wo...
    • Witam, wybieram sie na kilka do kolezanki ktora mieszka w La Spezia. Mamy wypozyczony samochod i szukamy jakiejs ladnej plazy w okolicy (+/-60km). W zeszlym roku jezdzilysmy pociagiem do Monterosso, widoki piekne, ale plaza kamienista i waska. Co polecacie w okolicy? Nawet nie pytam gdzie bedzie mniej ludzi, bo o tej porze roku trzeba sie liczyc z tlumami, chodzi mi o szeroka piaszczysta plaze i czyste morze. Kolezanka proponuje Forte dei marmi, ale moze ktos ma inne pomysly?
    • wybieram się na początku lipca do Wenecji i chciałem zatrzymać się na kilka dni na kempingu (może apartament) nad Adriatykiem (w miejscu tak gdzieś do połowy "buta", bo na kilka dni nie ma sensu dalej sie zapuszczać. Chodzi mi o kemping przy szerokiej piaszcystej plaży z drobnym jasnym piaskiem (podobnie jak nad Bałtykiem). Z tego co się zorientowałem na Google Earth takie plaże są nad Adriatykiem w górnej części "buta", bo niżej piasek jest grubszy i ciemniejszy z kamykami (jak...
    • proszę, doradźcie... opisałam niedawno mój plan podróży, Rzym mam już zabukowany, Wenecję też, zostały 2 dni na wybrzeżu zachodnim i nie wiem co wybrać. Cinque Terre? No super, ale nie ma plaż Lucca? Są tam jakieś plaże oprócz Viareggio, które nie ma zbyt pochlebnych opinii? Zależy mi na ładnej plaży, najlepiej darmowej, bez miliona parasolek i ludzi, no a jednocześnie fajnie by było, żeby w okolicy było na co popatrzeć Zakochałam się (w zdjęciach oczywiście) w plaży Cala Violina...
    • 2) plaza raczej piaszczysta 3)namiar na nocleg? Czy w calej Ligurii sa problemy z plaza/? Tj. aby wejsc trzeba wykupic lezak itp? Wlochy zjezdzilem od Florencji w dol natomiast teraz wybieram sie na polnoc Jesli ktos ma wskazowki chetnie poczytam. Jade koniec sierpnia dokladnie ostatni tydzien sierpnia
    • szukamy informacji o jakims przyzwoitym kempingu na sycylii - mozecie cos polecic? a moze wcale nie warto tam jechac?
    • Całe dwa tygodnie w lipcu :). Tydzień na plaży, tydzień zwiedzania. Będę wdzięczny za wszyskie informacje. Co naprawdę warto zobaczyć, zwiedzić, a co sobie odpuścić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się