Dodaj do ulubionych

Najpiekniejsza plaza Sycylii

IP: *.bulldogdsl.com 13.05.06, 11:26
Wyjezdzamy juz za 4 dni,plan wyprawy jest,ale interesuja mnie Wasze uwagi odnosnie pieknych,czystych plaz oraz innych atrakcji natury.
Na pewno jedziemy do Fontane Bianche i Cava Grande.Co jeszcze?
Dzieki!
Obserwuj wątek
    • tofanka Re: Najpiekniejsza plaza Sycylii 13.05.06, 11:59
      Piekne plaze z zatoczkami >strefa Ciriga - miedzy Pachino a
      Pozzallo.Poludniowo -wschodnia Sycylia.
      Najczystsze morze i plaze - Pozzallo (otrzymalo tzw.Niebieska Flage/oznaczenie
      miejsc z najczystszym morzem i plazami).Na Sycylii jedynie dwa miejsca-Pozzallo
      i Agrigento otrzymaly oznaczenie tzw.Bandiera Blu
      W Agrigento nie bylam nie moge wiec nic powiedziec na temat tamtejszych
      plaz,natomiast w Pozzallo(piekne miasteczko turystyczne)-naprawde czyste morze
      i plaze.
    • Gość: Ewelina Re: Najpiekniejsza plaza Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 12:58
      Ale Cava Grande to nie plaża, tylko przepiękny górski kanion do którego trzeba
      zejść na własnych nogach i na samym dole są bajecznie piękne jeziorka.
      • Gość: Anya Re: Najpiekniejsza plaza Sycylii IP: *.bulldogdsl.com 13.05.06, 15:31
        Tak,wiem ze to nie plaza ale pytalam rowniez o inne atrakcje przyrodnicze,cuda natury,np. Cava Grande.
        :)
        • radioaktywny Re: Najpiekniejsza plaza Sycylii 14.05.06, 17:41
          Cala sycylia jest cudem natury.
      • Gość: Victoria1 Re: Najpiekniejsza plaza Sycylii IP: 194.106.193.* 15.05.06, 13:05
        Witajcie.

Ewelino, jestem zainteresowana wyprawą do Cava Grande (wyjeżdżamy za miesiąc).
        Ile trzeba przeznaczyć na nią czasu i czy droga powrotna oznacza wspinaczkę tą
        samą trasą, czy jest inne rozwiązanie?

Dzięki za info. Pozdrawiam.
        • Gość: Ewelina Re: Najpiekniejsza plaza Sycylii IP: *.szwajcarska.pl 15.05.06, 15:00
          Ile czasu? Mi wycieczka zajęła prawie cały dzień bo jak już tam zeszłam to nie
          chciałam wracać :) Zaznaczam, że mieszkałam blisko tego kanionu. A cały dzień
          dlatego, że tam nie sposób oderwać oczu od tego raju :) To nie jest aż taka
          straszna wspinaczka ale trzeba schodzić na dół dość długo w wielkim upale i
          potem wschodzić tą samą drogą, innej możliwości nie ma.
          • Gość: Victoria Re: Najpiekniejsza plaza Sycylii IP: 194.106.193.* 15.05.06, 15:46
            Dzięki Ewelino. Cenne uwagi. Pytałam o powrót, bo dotychczasowe moje "wyprawy"
            do wąwozów (np. Samaria na Krecie, czy Masca na Teneryfie) kończyły się na
            poziomie morza, skąd zabierały nas statki wycieczkowe. Cava Grande też zachwyca
            (www.foto-sicilia.it). Sądzę, że u wejścia do wąwozu jest parking. Pozdrawiam.
            • Gość: Ewelina Re: Najpiekniejsza plaza Sycylii IP: *.szwajcarska.pl 15.05.06, 15:51
              Jest parking.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka