Dodaj do ulubionych

Sycylia - KEMPINGI

26.07.04, 19:24
szukamy informacji o jakims przyzwoitym kempingu na sycylii - mozecie cos
polecic? a moze wcale nie warto tam jechac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Estera Re: Sycylia - KEMPINGI IP: *.zax.pl 26.07.04, 19:30
      Bardzo polecam kamping Villagio Turistico Europeo znajdujący się w poblizu
      Katanii.
      • Gość: toolip Re: Sycylia - KEMPINGI IP: *.opiskelijat.soon.fi 28.08.04, 20:46
        hej, mam pytanko. Jak jest z połaczeniem z tego kempingu do centrum, do dworca
        kolejowego chodzi o to ze chcialbym tam zrobic w miare baze wypadowa do
        zwiedzania wschodniej sycylii, wiec pytanie jest czy warto - samochodzu nie
        posiadam wiec transport publiczny mnie interesuje,
    • klug Re: Sycylia - KEMPINGI 27.07.04, 23:43
      A ja bylem na fajnym kempingu w Cefalu 60 km od Palermo. Nie pamietam jednak
      nazwy. Ogolnie wybrzez inne od tego w Katanii.
      • Gość: gościak Re: Sycylia - KEMPINGI IP: *.olsztyn.mm.pl 29.07.04, 19:12
        a ja polecam milazzo tu link do kempingu www.cirucco.it/ oczywiscie
        mozna znalezc lepsze warunki ale jaka kasa ... miasto jest piekne, dobry punkt
        na wypady np. na wyspy liparyjkie bo jest port w miescie z promami, na etne ok
        200 km, do palermo 140 km, do messyny 40 km itd. ogolnie bajer, plaza
        kamienista ale potezna z darmowymi prysznicami coby mozna sie opl;ukac po
        soli :)
        wogole to jade tam 6tego :) i mam nadzieje dojechac na 8mego :) autem ofcoz
        pozdrawiam
        • Gość: chenoa Re: Sycylia - KEMPINGI IP: 217.153.30.* 30.08.04, 11:12
          mozesz cos wiecej powiedziec o tym campingu
          bylam na stronie ale chcialabym jakas opinie poznac
          czy blisko plazy, czy generalnie warunki ok?
          jaka plaza? czy daleko od miasta?
          • Gość: Maciek Re: Sycylia - KEMPINGI IP: *.c.net.pl 30.08.04, 17:43
            Polecam kemping San Filippo w Cefalu (jadąc od Messyny ok. 3 km za Cefalu po
            prawej stronie drogi do Palermo). Bezpieczny, czysty i spokojny z własną plażą
            (piasek, skałki, ciepła i czysta woda). Samo Cefalu także jest godne
            obejrzenia. Dojazd do kempingu z miasteczka własnym autem lub autobusem, ale
            nie kursują ściśle wg rozkładu (pieszo do centrum Cefalu ok. 50 min.)
            Natomiast kemping w Katanii (Villagio Europeo czy jakoś tak, bo nie pamiętam
            dobrze nazwy, ale w tym wątku była już o nim mowa) jest przyjemny, z własną
            plażą, no i stosunkowo niedaleko centrum (dojazd autobusem albo własnym
            pojazdem), ale w sezonie do cichych nie należy. Zaczynające się co 2 dzień o 22
            i trwające do 2 w nocy bardzo głośne dyskoteki skutecznie mnie stamtąd
            przepłoszyły po 3 nocach. No może we wrześniu, jak wyjadą z niego obozy
            młodzieżowe (m.in. z Polski), będzie ciszej.
            • Gość: CHenoa Re: Sycylia - KEMPINGI IP: 217.153.30.* 30.08.04, 18:04
              Czy na campingach o ktorych piszesz mozna wynajac bungalowy, domki lub pokoje?
              • Gość: Maciek Re: Sycylia - KEMPINGI IP: *.c.net.pl 30.08.04, 18:16
                Gość portalu: CHenoa napisał(a):

> Czy na campingach o ktorych piszesz mozna wynajac bungalowy, domki lub pokoje?

W Katanii tak, w Cefalu nie (przynajmniej ja nie widziałem), ale Cefalu to
                znane kąpielisko sycylijskie, więc w miasteczku lub okolicy na pewno,
                szczególnie po sezonie, można jakąś niedrogą kwaterę znaleźć. Jeśli dotrzesz
                do Cefalu (a warto) radzę zapytać w punkcie informacji turystycznej w
                misteczku.
    • Gość: jacek Re: Sycylia - KEMPINGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:14
      Polecam kamping w Cefalu (St.Ambrogio - Plaia degli Ucelli, ok 5 km do Centrum)
      super plaza kamienista na kempingu, bardzo ladna plaza w Cefalu, poza tym to
      bardzo fajne miasto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka