Forum Zdrowie ZEZ isko
ZMIEŃ
      po zabiegu

po zabiegu

(32 wyniki)
    • Czeka mnie zabieg na zeza. Miałam próbę pryzmatyczną na dwojenie i według lekarza wyszła dobrze, jest niewielkie ryzyko, że po zabiegu mogę widzieć podwójnie. Jednak mimo wszystko bardzo się tego obawiam. Jeśli możecie napiszcie proszę jak to wyglądało u Was. Interesuje mnie jakie jest rzeczywiste ryzyko podwójnego widzenia po zabiegu korekty zeza u osoby dorosłej, ewentualnie jak długo trwa, czy ustępuje samoistnie, cz np konieczny jest dodatkowy zabieg, aby je usunąć. Będę bardzo wdz...
    • Witam, mam pytanie do wszystkich forumowiczów, którzy przeszli przez zabieg. Po jakim czasie można powrócić do intensywnej nauki? W lutym będę mieć tydzień ferii, w czasie których mam mieć zabieg. Czy kilka dni wystarczy, abym mogła powrócić do książek? Czy to nie zaszkodzi moim mięśniom? Mam dużo nauki na studiach, i zrobienie sobie jeszcze kilku dni wolnego po feriach nie wchodzi w rachubę. Zastanawiam się, czy nie lepiej by było przełożyć zabieg na wakacje, ale z drugiej strony chci...
    • Witam. Jestem po zabiegu na zeza w szpitalu w Witkowicach. To był pierwszy,jedyny zabieg,operowane oko lewe,zez zbieżny. Na początku po operacji było dobrze, oko nie uciekało,powoli się goiło.Potem kontrola, dr Wójcik stwierdziła,że jeden zabieg mi wystarczy i oko ustawia się prawidłowo. Po dwóch-trzech miesiącach oko zaczęło wracać do pozycji sprzed zabiegu. Nie uciekało już tak bardzo, ale prosto juz nie było. Ponowna wizyta u dr Wójcik, ktora stwierdziła,że nie ma problemu... Jak to...
    • jeśli chcecie zobaczyć, jak wyglądam 4 dni po zabiegu korekty zeza rozbieżnego (kąt zeza 25 stopni), to chętnie prześlę foto na maila. Obiecuję, że wszystkim chętnym udostępnię zdjęcia, proszę o cierpliwość i wyrozumiałość, gdyż z wiadomych względów nie siedzę cały czas przed komputerem. Pozdrawiam, Ola
    • Założyłam ten wątek więc wypadałoby,żebym się wypowiedziała jako pierwsza. Wiemy z postów jak to jest kilka dni zcy tygodni po zabiegu. Co się zwykle czuje, jakie wrażenia towarzyszą... A co dalej?Jak jest na przykład rok później, dwa lata później?Co zmieniło się na lepsze (a może na gorsze?)? U mnie, jak już stali forumowicze na pewno wiedzą, sprawdzisz się ten pierwszy scenariusz. Zmieniło się TYLKO na lepsze. Zastanawiałam się bardzo nad jakimkolwiek minusem i... naprawdę nie m...
    • 28.03.2006 - magiczna data, mój zabieg. 4 dni po zabiegu było tak: i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0821.jpg i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0822.jpg 9 dni po zabiegu i jest tak: i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0850.jpg i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/IMG_0849.jpg
    • Witam wszystkich:) Jestem właśnie po pierwszym zabiegu:) Zabieg odbył się w sobotę. Oczko już prawie nie boli i jest delikatnie zaczerwienione, ale to normalne. Opatrunek został zdjęty już na drugi dzień po zabiegu. Wcale nie było tak strasznie jak myślałam. Naprawdę nie ma się czego bać. No i najważniejsze jest to, ze widzę efekty. Mam tylko nadzieję, ze kąt się nie powiększy:) Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie, z przyjemnością podzile się swoimi wrażeniami. Pozdrawiam wszystkich se...
    • Witam was wszystkich jestem tu nowy na 7 kwietnia mam skierowanie do szczecina do szpitala an 5 dnii i jezeli bedzie wszystko dobrze bede miał zabieg :) huraa wkoncu juz nie mog sie doczekac Bo jzu nie chce zyz z tym zezem mam dosc unikania aparatu kamery itp napewnow ieceie o co chodzi ale chciałbym prosic o zdiecia osób po zabiegu chciał bym zobaczyc czy naprawde sa efekty z góry dziekuje!MUj mail to ccciarek@wp.pl dziekuje:*
    • jestem juz prawie 2 miesiące po zabiegu, ktory przeprowadzala mi dr Rycerska ( w zastepstwie dr Jochan).Na wizycie 2 tyg po zabiegu dr powiedziala mi, ze rezultat jest swietny, ale to nieprawda. Jest gorzej, niz bylo Dr powiedziala mi, ze jak ne bede zadowolona z efektu, to robimy kolejne zabiegi, ale ja jakos nie mam zaufania.Czuje sie oszukana.
    • Siema wszystkim- za 2 tygodnie mam mieć wykonany zabieg usuniecia zeza w Klinice 2000 w Katowicach (Boże jak ja się boje)- Na zabieg wybieram się sama (bez asekuracji innych osób) dlatego mam pytanko: czy nie orientujecie się może w sprawie dobrego, nie drogiego noclegu w pobliżu Kliniki??proszę o jakiekolwiek namiary-słyszałam że w Klinice można przenocować ale to kosztuje aż 250 zł /dobę a niestety na taki koszt nie mogę sobie pozwolić
    • Witam wszystkich forumowiczow.Moj zabieg odbyl sie w sb.Nie napisze zbyt wiele bo oczy bola.Zabieg na 2 oczu,trwal okolo 2godz.W dziecinstwie przeszlam 2 operacje-jak sie okazalo na lewym i na prawym oku(nie mialam dokumentacji z tych zabiegow).Zadnych opatrunkow.Na drugi dzien kontrola i dr powiedzial ,ze jest rewelacyjnie,kat wynosi 0 stopni.Mialam maly kat zeza okolo 7stopni i nieznacznie gorzej widze na lewe oko(niemoznosc odczytania ostatniej linijki na tablicy).Oczka mam row...
    • W sobotę miałam zabieg u dr Jochan w Katowicach. Ten zabieg to pestka. Naprawdę nie ma się czego obawiać. Szybko, bezboleśnie, sympatycznie. Czekam teraz z niecierpliwością na zabieg na drugie oko. Manm nadzieję że uda mi się to załatwić na marzec. Jak dla mnie to mogłabym mieć go juz jutro;) Byle tylko mieć idealne oczęta. Pozdro dla wszystkich
    • Nasza krótka historia z zezem (dziewczynka 2 lata) jest taka, że najpierw leczyłyśmy się u dr Tarantowicz, która widziała zeza. Potem, prywatnie u dr Zamłyńskiej, która zeza nie widzi. Mała zasłaniała oko 1,5 roku, po czym przestała, bo niby jest ok. Moim zdaniem dziecko zezuje a ja tak bardzo zamartwiam się, że nic z tym nie robię - a czas płynie. Czy szukać jeszcze kogoś innego, czy zaufać lekarzowi. Kogo w w Warszawie polecacie by obejrzał zezujące- nie zezujące dziecko? PS Moja córk...
    • Witam Was cieplutko...:) Jestem właśnie po czwartym zabiegu...Narazie wszysko jest w porządku, ale efekt będzie widoczny dopiero po zagojeniu się oczka(czyli za jakies 2 tygodnie...) Jeśli ktoś miałby do mnie jakieś pytania w związku z zabiegiem - chętnie odpowiem.Pozdrowionka ANIA:)
    • L4(4)

Mam zabieg 12 grudnia - miałam rok na decyzje, przywyknięcie do tej myśli, a strach się spotęgował - co jak będzie źle, gorzej?. Poza tym wyczytałam na forum, że zaraz po zabiegu kąt może się powiększyć- ktoś z Was tak miał?. Najgorsze jest to, że cała moja rodzina jest na nie to jeszcze bardziej powoduje, że zastanawiam się co robię - czy dobrze robię. Ale do rzeczy:). Nie mogę doszukać się konkretów na forum - Jak długo oko jest zaczerwienione po zabiegu?. Czytałam, że oko może...
    • Zauważyłem, że parę razy padło o czymś takim na forum, ale bez większych szczegółów, dlatego proszę o takowe.
    • Mozna powiedziec, ze jestem weteranem walki z zezem. Kroili mi oczy juz 4 razy. Z biegiem czasu upewniam sie coraz bardziej, ze kluczem do naszego problemu jest brak stereoskopii/widzenia obuocznego. Same operacje maja charakter tylko kosmetyczny i nie usuwaja zasadniczego defektu. Oczywiscie wniosek ten nie jest czyms nadzwyczajnym, ale zacheca mnie do szukania odpowiedzi na pytanie: czy u doroslych mozna cos z tym zrobic. Otoz wydaje mi sie, ze sa szanse. 1/ Metoda szczecin...
    • Witam wszystkich!Bardzo dziękuję smutniutkiej za założenie tego forum.Jak się okazuje nie tylko ja mam taki problem,czyli ten okropny zez!Mam 25 lat i mam zeza zbieżnego na prawym oku.Co prawda w okularach jest on prawie niewidoczny,ale jak zdejmę okulary to znacznie się pogłębia.Mam go od 2 roku życia i oczywiście nie nawidzę go z całego serca!Jako dziecko miałam mieć operację,ale niestety ktoś zapewne bardzo"życzliwy" skutecznie wybił to mojej mamie z głowy i ku mojej wielkiej r...
    • Witam. Wczoraj wybralem się najpierw do Bytomia do dr. Jochan z moim problemem. Pani dr. popatrzyła zasłoniła mi oko raz jedno raz drugie i powiedziała, że mam mieć operacje. Wizyta trwała jakieś 1,5 min. Nie miałem żadnych pomiarów kąta zeza itp. Niestety termin dopiero kwiecień przyszłego roku.:(. Chyba zdecyduje się w takim przypadku prywatnie wykonać zabieg. Napewno cały personel na tym oddziale bardzo miły i uprzejmy włącznie z panią dr. Jedno mnie tylko dziwi dlaczego nie mi...
    • Moja narzeczona miała operację zeza rozbieżnego na jednym oku u doktor Filipowicz. Dopiero po kilku latach zdecydowała się na ten zabieg, ponieważ zwyczajnie się bała. Od kilku dni jest szczęśliwa a ja razem z nią:) w związku z tym chciałbym polecić panią doktor i jej gabinet. Nie pamiętam numeru kontaktowego, ale pani doktor przyjmuje w gabinecie na ul.Lubicz w Krakowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się