po zabiegu

(49 wyników)
  • Witam, nareszcie mam ustalony termin wyczekanego zabiegu laparoskopii i ma on wypaść w 12/13 dc zależnie od tego kiedy zacznie się cykl,ale na pewno przed owu.Czy po zabiegu liczy sie cykl na nowo ,czy normalnie dalej ten cykl przed zabiegu?i kiedy najlepiej się zacząć starać.Pytam,bo m jest daleko i mój przyjazd do niego uzależniam od tego.Myślimy też w tym czasie o urlopie tyle,że nie wiem czy po zabiegu można latać samolotem?Czy szwy się wchłaniają i jak z kontrolą u lekarza po zabiegu,ja...
  • dziewczyny od kilku dni nurtuje mnie sprawa sexu po iui ivf... można czy nie mozna ? czy wpolzycie może zaszkodzić powstajacej ewentualnej ciąży? słyszlam rozna opinie , ciekawi mnie jak to jest u Was,byćmoże pominęłam podobny wątek... sama jestem kilka dni po iui , mąż się zaparł że nie bedzie nic robił ze mna i koniec, od mojego lekarza wyciagnac jakies info to cud...nawet sie nie zapytalam tak nas szybko zalatwil... czy wspolzycie moze zaszkodzic czy nie/ jak to jest u WAS?
  • Siedze sobie przed kompem pisze na forum popijam kawusie i postanowilam zadzwonic do prywatnej kliniki w gdansku NOVA MEDICAL zapytac sie o cene badan : progesteron 39 zl cytomegalia 43 taxo. 43 rozyczka 2x43 prolaktyna 39 i normalnie szoku dostalam ponad 200 zł !!!!!!!!!!!! teraz juz wiem czemu po pierwszym poronieniu lekarze nie chca robic badan bo sa za drogie a tak jak my chcemy to prosze bardzo ale prywatnie!!!!! nie wiem co mam teraz zrobic nie stac mnie na tak kosztowne bad...
  • Cześć Miałąm inseminacje w marcu i było ... było wszystko ok do wczoraj, maleństwu serduszko przestało bić, ma 8mm a powinno 30mm i mam jechać do szpitala w poniedziałek. Mam pytanie kiedy można potem próbować ? Proszę o pomoc
  • Dziewczyny chciałabym uzyskać od was jak najwięcej informacji o laparoskopii.Mam się stawić w szpitalu 25lutego a zabieg 27.Po co więc mam być szybciej na oddziale?Jak wygląda sam zabieg,ile dni jeszcze trzeba być po zabiegu w szpitalu.Najgorsze że są problemy z terminem i laparo wypada mi w 2 połowie cyklu(najwyżej ten cykl bez starań).Kiedy po laparo można rozocząć kolejny cykl starań?W ogóle napiszcie jak zniosłyście samą laparo,jak samopoczucie o narkozie itp?czy to prawda że robią ...
  • Czego się spodziewać????Prosze o jakieś komentarze, bo trochę się boję a to już dziś......Z góry dziękuję
  • czesc - pytanie jak w temacie: ile dni bylyscie w szpitalu w zwiazku z laparo, a jak dlugo potem w domu na zwolnieniu? czeka mnie ten zabieg (+nakluwanie jajnikow), i staram sie rozeznac, na ile przerwy w pracy mam sie nastawic. dzieki za odpowiedzi. pzdr, espi
  • Dziewczyny, czy któraś z Was miała może te dwa zabiegi "hurtem" za jednym razem i jest w stanie powiedzieć mi, jak się człowiek po tym czuje i ile czasu dochodzi do siebie? Planuję wstepnie pewien wyjazd związany z aktywnością fizyczną ok. dwa tygodnie po zabiegu i nie wiem, czy to nie jest głupi pomysł - ile czasu trzeba odczekać i się oszczędzać? Moja lekarka niestety na urlopie i nie mam jak jej zapytać:(
  • Czy ktoś z Was wie, na czym polega, a właściwie jaki jest jej przebieg?
  • Witajcie dziewczyny! W zeszlym tygodniu mialam HSG. W wyniku badania mam napisane, ze jajowody sa drozne ale, ze kontrast przeszedl pod bardzo duzym cisnieniem i z duzym opoznieniem. Lekarz, ktory robil to badanie powiedzial mi, ze w tym wypadku w zasadzie moje jejowody nie pracuja prawidlowo, ze jest duzo zrostow i ze reszte wytlumaczy mi moj lekarz prowadzacy. Do gina ide dopiero za tydzien i chcialabym sie Was zapytac co myslicie o tej sytuacji. Moze ktoras z Was miala podobny ...
  • Razem z żoną bylśmy w klinice leczącej niepłodność w Provicie w Katowicach. Po zbadaniu (USG dopochwowo) przez dr Kiecke okazało się, że żona musi iść na laparoskopie. Ma endiometrioze. Dostała skierowanie na zabieg do dr Jacka Janika. Mam kilka pytań: 1) Podobno ten zabieg wykonuje sie w uśpieniu czy to prawda? 2) Czy zabieg jest bardzo obciążający organizm (bardzo boję się o żonę, jakie jest ryzyko powikłań) 3) Prosiłbym o opinie na temat Pana Dr Jacka Janika. 4) Czy po zabiegu odc...
  • Czy ktos mial laparoskopie w szpitalu na madalinskiego? czy znacie jakichs lekarzy, ktorzy to robia? bardzo prosze Was o odpowiedz.
  • I jak czułyscie się po zabiegu, jak szybko goiła sie rana? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam
  • mojego meza edzisiaj przy okazji zbadal znajomy urolog i powiedzial ze ma miernego stopnia zylaki powrozka:((czy to bezwzglednie sie operuje?? powiedzcie czy Wasi mezowie mieli z tym problemy??staramy sie o dzidziusia od 8 miesiecy i nic:(((jestem zalamana
  • W jakim czasie od poronienie powinna się pojawić miesiączka? Czy są jakieś reguły?
  • co robic! w sierpniu wykryto u mnie PCO. jeden lekarz zaproponowal leczenie poprzez Clostibegyt (inaczej klomifen) i obserwacje owulacji a drugi powiedzial ze tak to ja w ciaze nie zajde i potrzebna bedzie laparoskopia. nie wiem co robic czy czekac na okres i sprobowac tabletkami czy isc na calość i isc na laparoskopie?dziewczyny z takim doswiadczeniem pomozcie!bardzo sie boje tego zabiegu choc wiem ze sam zabieg nie jest tak skomplikowany (nakłówanie jajników) ale i tak malo wiem na te...
  • Szukam dziewczyn które miały ten zabieg i proszę o napisanie coś na jego temat, strasznie się denerwuję, czy on coś pomoże???
  • które służyły mi dobrą radą i odpowiedziały mi na moje pytania odnośnie laparoskopi. W środę miałam zabieg, a dzisiaj jestem już w domu. Nie było tak strasznie, ale nie ukrywam ze przed samą narkozą trochę dopadł mnie strach. Po zabiegu najważniejsze były dla mnie słowa lekarza, że wszystko jest w porzadku, jajowody są drożne i żeby jak najszybciej starać sie o dziecko.Teraz się śmieję że pozamykam okna,drzwi nikogo nie wpuszczę do domu i "zagonię męża do roboty" A tak na poważnie, nie ma cze...
  • W ten czwartek mam byc poddana zabiegowi laparoskopii diagnostycznej przy czym zabieg ma byc o 8 rano a wieczorem mam juz wyjsc ze szpitala, czy wy tez tak mialyscie? Czy byly jakies dolegliwosci po tym zabiegu - pytam bo w niedziele mam leciec samolotem, jak myslicie czy to nie przeszkadza? Druga rzecz to chcialam zapytac - jesli podczas tej laparoskopii znajda "cos" czy wtedy od razu wykonuja zabieg? Np. zrosty czy je usuwaja lub inne rzeczy? Czyli czy w takiej sytuacji laparo d...
  • Cześć dziewczyny, Wczoraj lekarz powiedział, że mam zmiany endometriotyczne w prawym jajniku i że trzeba będzie zrobić laparoskopię. Tak się zdenerwowałam, że zapomniałam mu zadać pere pytań. (Nadmienie, że zlecił mi badanie CA 125). Napiszcie proszę czy będę mogła starać się o dzidzię po zabiegu, jak tak to po jekim czasie? Czy mogą być jakieś powikłania i jaki jest koszt zabiegu? Proszę o pomoc. Serdecznie pozdrawiam ata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się