biedak20 01.02.12, 18:59 Jestem załamany... Byłem dziś na teście dwojenia. Niestety próba wyszła źle - fatalne dwojenie. Jestem zmuszony poddać się w tej walce bo nic nie da się zrobić. Jak ja zazdroszczę ludziom, którzy mają normalne oczy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_adm Re: Załamka :(((( 01.02.12, 19:38 Najgorsze co możesz zrobic to wlaśnie sie poddać. Nikt nie mowil, że bedzie latwo, ale rezygnacja to chyba największa krzywda, jaką możesz sobie zrobić sam. Powtorz testy, jedz do innego specjalisty, skonsultuj z najlepszymi, działaj.... Odpowiedz Link
biedak20 Re: Załamka :(((( 01.02.12, 22:40 Byłem u dobrego specjalisty - Dr. Horodyńskiej. Jeśli dwojenie występuje to nie ma szans na normalne życie z prostymi oczami. Warto jeszcze się z kimś konsultować? Bo co tu w ogóle można zrobić? Odpowiedz Link
blue_adm Re: Załamka :(((( 02.02.12, 06:25 To, że jeden lekarz nie daje Ci możliwości pomocy nie jest według mnie miarodajne. Może się myli? Może został popełniony błąd? Jesteśmy tylko ludźmi więc jest to realne. Na pewno siedzeniem i biadoleniem z chorobą nie wygrasz. Weź się w garść, umów na konsultacje z najlepszymi strabologami (Warszawa, Katowice, Kraków). Mamy XXI wiek i zostawianie człowieka bez konkretnego rozwiązania jego medycznego problemu jest niedopuszczalne. Odpowiedz Link
allec2626 Re: Załamka :(((( 17.02.12, 23:14 Wiem co czujesz:( Nie poddawaj się! U mnie po operacji wystąpiło podwójne widzenie tylko ze ja mam to akurat oko niedoidzące i nie jest to aż tak uciążliwe tylko jak używam komórki lekko fałszywy obraz pojawia sie po prawej str tego rzeczywistego jak słaby cień i czasem tak mam jak oglądam tv. Dodam jestem po 2 tyg operacji na 2 mięśniach, dość kawałek wycięli! Oczy są proste i ruszają sie równocześnie w każdą stronę. Mam nadzieje ze oko nie powróci na swoje miejsce:-( Jestem zadowolony, ale żyje w lekkim strachu:-/ nawet gdyby to podwójne widzenie tak zostało mogę funkcjonować normalnie i przyzwyczaić sie do tego byle oczy były takie jakie są teraz:) pozdrawiam jestem z tobą:) Odpowiedz Link
biedak20 Re: Załamka :(((( 20.02.12, 21:45 Ja taki 'fałszywy' obraz, jak cień - widzę cały czas, jednak nie przeszkadza to w ogóle. Odpowiedz Link
allec2626 Re: Załamka :(((( 20.02.12, 22:16 Czyli ile jesteś po operacji? I czy niedowidzisz na jedno oko? Odpowiedz Link
biedak20 Re: Załamka :(((( 21.02.12, 20:41 Nie miałem nigdy operacji. I problemem jest to, że na żadne oko nie niedowidzę, bo na obu jest ta sama niewielka wada. Odpowiedz Link
bluanka Re: Załamka :(((( 27.03.12, 00:18 nie rozumiem, dwoisz stale czy tylko podczas próby u lekarza? masz zeza jawnego? czy ruchomość oczu jest ograniczona? Odpowiedz Link
biedak20 Re: Załamka :(((( 03.04.12, 12:49 Dwoję stale - cały czas mam jakby cień tego co widzę. Jest jawny- tzn widać go. Czy ruchomość oczu jest ograniczona to nie wiem - możesz sprecyzować o co chodzi? Odpowiedz Link
mamazezika Re: Załamka :(((( 20.04.12, 10:33 nie załamuj się.mój synek i ja walczymy z zezem 5 lat. dwojenie od około 2 lat.teraz od 3 miesięcy nosi okulary z pryzmatem i okresowo dwojenie ginie nawet bez okularów pojawia się pojedynczy obraz . na razie są to krótkie chwile,bo dwojenie potem wraca , ale jestem dobrej myśli.dlatego nie poddawaj się może się w końcu uda.trzymam kciuki.JA TEŻ MIAŁAM MOMENTY ZAŁAMANIA-wszystko wydawało się bez sensu.teraz znów nabrałam woli walki Odpowiedz Link
bluanka Re: Załamka :(((( 06.08.12, 01:20 Jeżeli jeszcze nie pokroiłeś sobie oczu, spróbuj pójść do OPTYK BŁASZCZYK na Jagiellońskiej w Warszawie. Chyba najlepiej ustawiają dwojenia. Odpowiedz Link
kicia291 Re: Załamka :(((( 21.04.12, 14:53 Biedaku20, nie załamuj się, tylko jedź do innego specjalisty na konsultację, tak jak radzili Ci już niektórzy przede mną. Ja po pierwszej konsultacji byłam tak samo załamana, a potem znalazłam p. dr Jochan z Katowic i okazało się, że wszystko jest możliwe!!! Teraz jestem po dwóch operacjach, mam proste oczy, żadne dwojenie nie wystąpiło i świat jest piękny:)) Polecam Ci dr Jochan, adres masz na liście lekarzy i możesz też odwiedzić forum STRABISMUS. Tam jest dużo o tym lekarzu. Powodzenia, i głowa do góry!!!!! Odpowiedz Link