podlasie

(15 wyników)
  • witam Jestem zarządcą domu całorocznego znajdującego się na Podlasiu. Dom murowany, ma ok. 100m2, 4 pokoje,Wc, prysznic. Ok 50 km do Białowieży. dużo zielonych terenów, spokojna okolica. Generalnie standardowe urządzone pokoje 2os., tak więc dom może pomieścić ok. 8-10 osób. Mam pytanie : Czy 8-10 osób na 100m2 to nie jest zbyt mały metraż dla tylu osób ? Czy cena 250 zł/ doba (w sezonie letnim) nie jest wygórowana ? Pozdrawiam Domwpuszczy
  • Witam, Czy mozecie polecic, jakies ładne miasteczko na Podlasiu odpowiednie na weekendowy wypad z Warszawy? Nigdy nie bylem w tych okolicach a podobo jest pięknie. Dzięki, pozdrawiam.
  • Dla wszystkich wybierających się na Podlasie polecam portal www.ciekawepodlasie.pl/. Społecznościowa witryna (bez reklam)prowadzona przez ludzi, którzy doskonale znają ten rejon.Portal zawiera również znakomite materiały archiwalne, a w szczególności po raz pierwszy opublikowaną kolekcję starych pocztówek Jana Murawiejskiego. ciekawepodlasie.pl/murawiejski/
  • wszystko pięknie, tylko to początkowe zdanie kole: "Podlasie znaliśmy ze spływów kajakowych Czarną Hańczą, Rospudą i Narwią." Suwałki i okolice, Augustów i okolice to NIE JEST Podlasie. To Suwalszczyzna (dla bardziej drobiazgowych Pojezierze Suwalskie i Pojezierze Augustowskie):) Ale cieszę się, że te tereny wzbudzają taki zachwyt i ciepłe uczucia. Bo rzeczywiście - niewiele w Polsce jest takich miejsc, gdzie styka się tyle kultur. Pozdrawiam, K.
  • Urokliwe te cerkiewki.
  • proszę, kto może coś zaproponować do pokazania na podlasiu cudzoziemcom, którzy nie lubią wody
  • cudnie!!! tak trzymac!!! niezmiernie sie ciesze, ze bohaterowie zrealizowali marzenie. jestem wzruszona podwojnie - 1) - ze jezdzili autostopem (obalanie mitu, ze autostop, to cos zlego, niebezpiecznego itp.), 2) - ze zrealizowali te podroz bedac seniorami - brawo!!! sama mam 45 lat, tez jezdze stopem, choc czesciej ostatnio zabieram innych do mojego samochodu :), tamte okolice zjezdzilam na rowerze - tez bylo rewelacyjnie. zycze im kolejnych wypraw, przygod i dobrych ludzi po drodze. t...
  • Poszukuję samodzielnego pokoju z łazienką lub domku dla dwóch osób w terminie od 22(23) maja do 29(30) maja. Na wsi, okolice Hajnówki, Bielska Podlaskiego, Dubicz Cerkiewnych, itp. Bez wyżywienia. [b]Maksymalna cena[/b] 25 zł/osobodobę. Proszę jedynie o oferty spełniające moje warunki, zwłaszcza cenowe.
  • Podlasie(17)

Chciałabym sie wybrac na kilka dni na Podlasie. co polecacie? Gdzie się zatrzymać, co zwiedzać? dodam, ze jestem niezmotoryzowana- czy to będzie duży problem? Pozdrawiam
  • Białystok to nie tylko Kononowicz. To też jedyny w swoim rodzaju rektor Politechniki Białostockiej, który przyjezdnych bardzo nie lubi... www.youtube.com/watch?v=Kj3S1dakwsU
  • Witam chcielibyśmy wybrać się na weekendową wyprawę rowerową na Polesie lub Podlasie. Jakie okolice/ trasy polecacie? Bunia
  • Zapraszam Was do Suprasla na podlasiu! Fajne miasteczko, mnóstwo zabytków, las, woda, fajne tereny do jazdy rowerem.Jast dużo miejsc noclegowych. Fajny jest Pensjonat Zajma. Nowy, czysty i w samym środku miasteczka. Jedzonko też jest spoko. Babka i kiszka ziemniaczane. Cudo! W restauracji Alkierz można się najeść smakołyków podlasia za małe pieniądze. Polecam!
  • Niedługo się tam wybieram bo zaintrygowało mnie to miejsce a własciwie fotografie w internecie. Czy ktoś moze mi poradzic ile czasu trzeba spędzić żeby zobaczyć najważniejsze rzeczy se spokojem i zrobić krótką przerwe na posiłek? Czy w ogole można tam zjeść jakis obiadek czy lepiej wziąć jedzonko ze sobą? w ogóle jak wam sie podobała atmosfera tego miejca? Ja się bardzo interesuje różnymi miejscami kultu i w ogóle jeszcze nie byłam tak daleko na wschodzie Polski.
  • Tykocin(7)

Czy znane jest Wam to miasteczko na Podlasiu? Co o nim sądzicie?
  • Wybieram sie w weekend na wschod od Warszawy. Jeszcze nie mam sprecyzowanych planow. Jakie miejsca polecacie, co warto obejrzec, gdzie zjesc, a gdzie przenocowac? z gory dziekuje za rady pozdrawiam pepe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się