Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      poszkodowany

poszkodowany

(9 wyników)
    • Język urzędniczy czasem jest... dobijający. Otrzymałam z ubezpieczenia świadcenia z tytułu urodzenia dziecka. Otrzymałam pisemną decyzję i tak: Dla ubezpieczyciela jestem osobą POSZKODOWANĄ bo urodziłam dziecko. Faktycznie, biedna ja biedna, taka krzywda mnie spotkała. <Niniejszym zawiadamiamy, że za powyższą SZKODĘ przyznane zostało ODSZKODOWANIE w wysokości...> Dla ubezpieczyciela moje dziecko to SZKODA. No cóż. Pozdrawiam Was, POSZKODOWANE Forumowiczki i orzesyłam ...
    • Przy okazji powodzi przypomniała mi się nie tak dawna sytuacja z trąba powietrzną. Mam rodzinę we wsi, która wtedy ucierpiała dość mocno. Dostali pomoc finansową, która pozwoliła nie tylko odbudować to, co stracili, ale wręcz z nawiązką. Nie dotyczyło to innej rodziny, ale co najmniej kilku. Nowe dachy, dodatkowe piętro, murowany garaż w miejsce dawnej szopy. I tak sobie myślę, że to trochę nie fair wobec darczyńców, którzy często czegoś sobie odmawiają, aby pomóc poszkodowanym. Czy nie...
    • Mam dwa pytania: 1Jak powinna byc ulożona osoba przytomna z urazem kręgslupa? odp: na plecach na twardym podlożu czy nie ruszac jej, o ile jest to jest możliwe 2. Jak pomóc osobie przytomnej zaklnowanej w samochodzie w uderzeniu w drzewo? odp:jesli nie ma groźby pożaru itp to rozmawiac i uspokajac? jesli jest groźba jakas tam?
    • prosze o pomoc ktoś z rodziny miał stłuczke, co sie robi w tej sytuacji, tak na szybkiego
    • Do wtorku musze zmienić OC,ktoś mi zachwalał mBank bo tani. Może ma tam ktoś wykupione oc?
    • wiecie tak czytam o tym 18-tku i tak sie zastanawiam w jaki wy sposób bronicie własne dzieci czy to w przedszkolu jak go ktos czesto popycha, a to w szkole kolega dokucza czy na podwórku jest jakis bandyta jak wy reagujecie jak waszemu dziecku ktos zagraża bo mi to sie wydaje że wiekszość tu tylko narzeka a nic nie robi
    • Podaję link, podaję nr kont jakie do tej pory znalazłam. I apeluję: pomóżmy wszyscy!!! Możliwości zawsze się znajdą trzeba tylko chęci!!! „PCK, Caritas Polska, Polska Akcja Humanitarna i inne, mniejsze organizacje zbierają pieniądze, medykamenty, a także koce, namioty, moskitiery, artykuły sanitarne i środki dezynfekcyjne, sprzęt do gotowania, materace, odzież, zbiorniki na wodę, tabletki do uzdatniania wody”. „Kwesta ma się odbyć 9 stycznia we wszystkich kości...
    • Prawdopodobnie dostanę wezwanie z prokuratury w celu stawienia się na przesłuchanie. Sprawa mnie dotyczy, ale to nie ja byłam osobą składającą doniesienie do prokuratury. Złożyła takie doniesienie moja mama, bez mojej wiedzy, za plecami, czym bardzo mnie wkurzyła, bo ma za dużo czasu i szuka problemów. Ja zwyczajnie nie chcę w tym uczestniczyć. Czy mam prawo odmówić stawienia się bez jakichś konsekwencji? Sprawa jest dość poważna, mama w doniesieniu oskarża kilka osób powiązanych ze sobą i do...
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7372370,Sad_obnizyl_rekordowe_odszkodowanie___To_nie_Ameryka_.html szkoda słów :-/ pewnie to wina dziecka że się urodził w Polsce a nie w Ameryce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się