-
Kładłyście na przewijaki te jednorazowe podkłady? Czy bezpośrednio pupa na przewijak?
PS Jeszcze się małe nie urodziło, a ja już mam karuzelę w głowie - każdy mi mówi co innego, czuję, że za chwilę zupełnie zgłupieję od tego. Krem taki lepszy, a nieprawda, bo tamten lepszy, a po co w ogóle krem, lepszy puder, zwariowałaś, pudeł się zbryla, tylko oliwka, jaka oliwka, w ogóle nic nie potrzeba... O matko :)
-
wrzuciłam juz na inne forum ale tu też zapytam bo ematki wiedzą wszystko tak jak Lobbystki :)
kobietki pomóżcie, potrzebuję namiary na dobrego onkologa, najlepiej specjalistę od piersi. Muszę jechać na konsultację. Mam dwa nazwiska, Zbigniew Morawiec i Wojciech Jabłoński albo Jabłkowski (bo dostałam wersję Jabłoński ale w google wyskakuje mi Jabłkowski). I jeszcze orientacyjnie ile to kosztuje, czy w czasie wizyty w cenę wliczone jest np USG czy trzeba dopłacać, czy lekarz przyjmuje także w...
-
[i]Chciałabym urządzić mojemu 2 letniemu synkowi pokój. Wizję odnośnie kolorów i mebli już mam a teraz potrzebna jest mi osoba która pomoże mi to wszystko złożyć do kupy żeby tworzyło fajną całość.Jest ktoś chętny?![/i]
-
ojca dziecka
?????
Koleżanka nie może uzyskać w naszym USC aktu zupełnego urodzenia dziecka, bo nie ma w kraju ojca dziecka. oleżanka chce złożyć papiery na dowód, bo chcą wyjechać, ale zanim przyjedzie jej partner chciałaby skompletować już wszystkie dokumenty.
Powiedzcie, coś się zmieniło? Ja bez problemu dostałam akt do dowodu 2 lata temu, jej każą przyjść z ojcem dziecka po akt...
-
No wlasnie, prosze Was o pomoc, bo jak nie Was to kogo?? Pisalam juz na regionalnym, pisalam na podrozach krajowych i ZERO odzewu(zeby nie bylo, ze sie cos powtarza)! Moze tu znajdzie sie dobra dusza i pomoze.
Planuje jednodniowy wypad do Wroclawia. Przyjezdzam pociagiem ok. godziny 10 i powrot musze planowac na 18-19. Pytania:
1. kiedy lepiej przyjechac: w tygodniu czy w weekend? Kiedy bedzie mniejszy tlok i przyjemniejsze zwiedzanie?
2. co mozna w te kilka godzin zobaczyc?
3. cz...
-
Kurka, kurka. Moją córkę ugryzł kleszcz. Sama zobaczyła na brzuchu, mąż wyciągnął, kleszcz jeszcze malutki, nie opity. Został ślad jak po ugryzieniu, ale ja oczyma wyobraźni widziałam powiększjący się rumień. Zadzwoniłam najpierw na izbę przyjęć i pytam co robić, na co oczywiście pani stwierdziła, że trzeba przyjechać, bo lekarz musi to zobaczyć. Na miejscu p. dr stwierdziła, że nie wygląda to dobrze i na wszelki wypadek antybiotyk dała. I okazuje się, że został ślad taki jakpo ugryzieniu kom...
-
Po wczorajszej wycieczce rowerowej jestem przepięknie przypalona na twarzy. Dobrze że miałam na tyle zdrowego rozsądku żeby nie jechać w okularach przeciwsłonecznych, dzięki temu jestem jednoilicie buraczkowa a nie jestem żółwiem ninja. Choć tyle dobrego.
W każdym razie narodziła się pilna konieczność nabycia jakiegoś dobrego kremu, emulsji z filtrem. Wymaganie jest jedno - musi by w sprayu. Mamy bardzo dobry bloker Biodermy, smarujemy nim córę i siebie w domu przed wyjazdem/wyjściem, ale...
-
Spotkałyście się z czymś takim? Chciałabym wziąć udział w konkursie na pewne stanowisko w urzędzie gminy. Jednym z dokumentów potrzebnych do rekrutacji jest zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy na danym stanowisku. Zdziwiło mnie to i zadzwoniła do osoby, która dała ogłoszenie. Chcą tylko zaświadczenie od lekarza 1 kontaktu, po przyjęciu do pracy ewentualnym, dadzą skierowanie do lekarza higieny pracy. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z takim wymogiem, a poza t...
-
Zwracam się z prośbą do Poznanianek i emam z okolic.
Potrzebna jest pilnie krew RH 0- , wlaściwie na już...
W całym Poznaniu brak tych jednostek, potrzebne są do operacji 4 jednostki,
jest tylko jedna.
Potrzebne są 3 osoby ktore zechciałby oddać tą grupę krwi.
Poszło oddać 4 znajomych, ale mają inne grupy, normalnie to szłoby zamienić,
ale że brak tych 0 -ych to kaplica.
Bardzo proszę o kontakt na gazetowego, podam namiary na kogo ta krew.
Dziękuję.
PS Prosze o niesuwanie tego watku ...
-
Pomóżcie dobre kobiety ;)
Muszę (bo sie uduszę) gdzieś jutro wyjechać za miasto, na cały dzień, odetchnąć leśnym powietrzem itd.
Nie za daleko od Warszawy, żeby nie tracić czasu w samochodzie (Jura odpada zatem, choć bym chciała), na jakis piknik, spacer po lesie, może małe zwiedzanie, żeby jeszcze jakaś fajna knajpa na obiad była...
Powrót późnym wieczorem.
na razie mi się plączą po głowie jakieś okolice Otwocka i tereny nad Wisłą, ale brak mi konkretów
Moze macie jakies fajne pomy...
-
Kobiety.
Poratujcie. Potrzebuję na już piktogramy dla dziecka. A najpilniej "nie wolno", "nie wchodzić".
Skąd mogę pobrać? A może któraś z was ma i mogłaby pomóc?
-
Najczęściej bywa i o tym się mówi, pisze, że po urodzeniu dziecka kobieta
staje się wyłącznie matką i zaniedbuje męża.
Tymczasem to ja, z chwila gdy na świecie pojawiła się nasza córeczka, stałam
się dla męża przezroczysta.
Nie zrozumcie mnie źle, nie jestem zazdrosna o malutką, kocham ją całym sercem
i jestem zachwycona ze mąż jest wpatrzony w nia jak w obrazek, ale.. czasami
mam wrażenie że ja już jestem mu niepotrzebna. Kiedy widzę jak caluje ją po
stópkach, rączkach, czółku, jak na...
-
Tak, mam dużo czasu ;) siedzę w domu i co rusz mi coś do głowy przychodzi.
Chodzi o to, że ja się na zapachach nie znam. A moja mama, która zażyczyła sobie pod choinkę perfumy, ma zupełnie inne upodobania ode mnie. Zapach ma być "mocny". Z tego, co pamiętam, lubi raczej zapachy w starym stylu, ciężkie i duszące.
Dodatkowe utrudnienie - ma nie zrujnować mojej kieszeni, a najlepiej, żebym mogła to kupić w Rossmanie :P więc coś z niższej półki.
-
Mam ja taką kurteczkę, z jakiegoś sztucznego czegoś, krótką (nie sięga do pasa) i za chiny ludowe nie wiem, z czym mam ją nosić. Przychodzi mi do głowy tylko jeden zestaw, z dżinsami i białym t-shirtem. Ale wy na pewno będziecie miały więcej pomysłów :) ja jestem sierota, jeśli chodzi o takie zestawy.
Dodatkowa obawa jest taka, że mam dość szerokie ramiona, choć jestem szczupła i dość wysoka i czy taką kurteczką nie zrobię sobie kuku?
Oto ona, sorry za jakość zdjęć, ale padł mi aparat, a Lu...
-
Witam. Potrzebuję waszego wsparcia. Jakiś czas temu dowiedziałam się, że moja mama jest poważnie chora (nowotwór). Obecnie czekamy na ostateczne wyniki badań, które będą podstawą do przyjęcia jej do szpitala. Jestem załamana. Wylałam tonę łez (oczywiście potajemnie, aby mama nie była świadoma mojego stanu emocjonalnego bo nie chce jej dodatkowo obciążać). Czy ktoś z was był w podobnej sytuacji. Jak to wszystko udało się wam znieść i jak taką osobę podbudować aby miała siłę walczyć z tym dziad...
-
Robię tort na uroczystość rodzinną, która odbędzie się w sobotę. Wymyśliłam sobie tort piętrowy, w stylu angielskim, z kremem z bitej śmietany i serka mascarpone. Problemu nie ma, torty robię często, ale naszły mnie wątpliwości i dlatego potrzebuję porady. Impreza w sobotę wczesnym wieczorem, ze względu na pracę mogę biszkopt przełożyć kremem w piątek rano, a w sobotę rano dekorować masą cukrową. Czy półtorej dobry od przełożenia do podania to nie jest trochę zbyt długi czas? Obawiam się, że ...
-
Ja i moja córka mamy wszy nie mam pojecia skąd i która miała pierwsza a która chwyciła, nie miałam z tym nic wspólnego od dzieciństwa. Niewiem jakie śa teraz środki musze leciec do apteki prosze o padanie nzwa dobrych i sprawdzonych środkoiw na to ustrojstwo.
-
Szwagierka ma jutro urodziny i robi imprezę. Mamy już sporo muzyki, ale trochę mało polskich imprezowych utworów. Podpowiedzcie proszę jakie fajne polskie utwory nadają się na potańcówę - Ona tańczy dla mnie już mamy ;)
-
Ewentualnie, cytat, czy inna światła myśl. Znacie?
-
Gotowe zaproszenia na gwałt potrzebne. DZiecko ma 7 lat i musi je
rozdac jutro w przedszkolu. Wiec jesli ktos zna jakas strone z
gotowcami to bede bardzo wdzieczna.
MJ