potrzebny

(61 wyników)
  • wracam do swojego panieńskiego nazwiska, dawno juz upłynęły 3 miesiące, kiedy to mogłam bez wielkiego korowodu to zrobić, no cóż, przezyłam traumę i nie miałam głowy do tego, aby ganiac po urzedach i zmieniać dokumenty. teraz dojrzałam do tej decyzji i byłam w urzedzie. w necie wyczytałam, ze potrzebny jest odpis zupelny aktu urodzenia, odpis aktu małżeństwa (mają w moim USC), musze złozyć wniosek i wypełnić ankietę. ok. poszłam do urzedu z dokumentami. chciałam je dzisiaj złozyć. na t...
  • Odradzam małżeństwo - 3majcie się
  • Przepraszam ze na tym forum ale prosba nietypowa Dla mojej mamy potrzebna jest krew, krew nalezy oddac w stacji krwiodastwa na ul. Saskiej - grupa dowolna - oddanie ze wskazaniem konkretnej osoby (dostaje sie zaswiadczenie, ktore trzeba przekazac mi) Poniewaz na forum nie ma edycji postow osobom chetnym bede podawac dane mamy na maila kontakt do mnie mala_2012@o2.pl Krew zbieramy do czwartku. Zaswiadczenia bede zbierac sama lub moj maz Bardzo dziekuje za pomoc
  • Witam. Jakoś i na mnie trafiło ze sprawą rozwodową. To ja zamierzam złożyć pozew i nie wiem czy mogę to zrobić sam czy muszę koniecznie wynajmować prawnika. W sumie umówiłem się na konsultację, ale też nie wiem po co... Ogólnie już pogodziliśmy się z tym, że nasze charaktery i wizja na najbliższe kilka lat rozmijają się całkowicie i nie ma sensu na jakieś łatanie związku. Związku, który od października 2008 raczej nie istnieje. Dzieci nie ma, majątek wspólny to w sumie tylko mieszkanie...
  • Oczywiscie drugiej osoby w malzenstwie. Bo jesli potrzebna, to nie ma sensu wnosic jesli malzonek rozwodu dac nie chce.Wiec tez nie zgodzi sie na rozdzielnosc.Ale chcialabym to wiedziec na pewno i prosze o wpis kogos kto wie.
  • z sądu przysyłają 1 egzemplarz, który jak mnie poinstruowała sędzina służy tylko i wyłącznie do egzekwowania alimentów. czy mam występować do sądu o kolejne kopie? na razie nie spotkałam się nigdzie z prośbą o przedstawienie takowej, ale może bardziej doświadczenie podpowiedzą. Koszty nie są duże, więc mogę w sumie taki wniosek złożyć.
  • wiem że muszę to zrobić nikt za mnie tego niestety nie zrobi ale nie mam sił jak o tym myślę to czuję się jak taka piłka bez powietrza - flak!!! znowu się boję przeraża mnie to wszystko nachodzą mnie chwile zwątpienia czy dam radę czy starczy mi sił szarpać się z super mężem w sądzie, dzisiaj znowu mam taki dzień muszę złożyć wniosek do sądu o alimenty za chwilę muszę złożyć ponownie pozew o rozwód chcę ale nie mam siły - ciągle jestem zmęczona gromadzę informacje ale jak się do tego ma...
  • Zgubiłam gdzieś dowód, nowy będę miała w połowie maja. Czy do złożenia pozwu potrzebuję dowodu? A może można paszport;)? I to samo w kwestii notarialnego podziału majątku - czy paszport wystarczy?
  • jestem w potrzebie 1 zarzut sam się rozwiąże - pani sędzia "zapomniała" zmniejszyć majątek o kredyt, ale to pikuś, bo w tym samym sadzie inny sędzia takie rzeczy robi, więc tu luz 2 wnosiłam o uwzględnienie dochodów exa, która zostały wypłacone (to ważne) oraz uzyskane w trakcie rozwodowym, czyli małżeństwa, a co nader istotne łącznie przekraczają wartość naszego kredytu... bo nie złożyłam dowodów na sprzeniewierzenie (tylko historie kont i zaśw od pracodawcy) nie złożyłam, bo nie mam, t...
  • jesteśmy po rozwodzie, wniosłam bez ozrekania o winie mimo, że maż mnie zdradził. on z kolei obiecał, że mnie i dzieciom zostawi mieszkanie. teraz chce walczyc o swoje. mieszkanie jest na kredyt. wartośc obecna około 130 tys. kredytu do spłatu pozostało ok.70 tys. czy mąż może ode mnie żądac spłaty (tzn.jestem świadoma, że może). ale czy sąd uwzględni, że zmienił nagle decyzję, a wniosek spisywaliśmy razem, mam dwoje dzieci, spłacam teraz sama kredyt mieszkaniowy + czynsz. nie stać mnie aby g...
  • Wróciłam właśnie od psychologa i głupiam jak byłam przedtem. Czy ktokolwiek z Was mógłby poradzić ,co powiedzieć dzieciom, które w niedzielę, wiedzione zdrową ciekawością, odkryły, że Tatuś loguje się na e darling i tutejszych "samotnych". Dzieci duże ale w wieku bezkompromisowo-nastoletnim. Odmawiają Ojcu jakiejkolwiek pomocy (np.nie chcą podgrzać obiadu), mówią o nim "nasz singiel" i w ogóle wredne są. Tatuś w kontaktach z nimi słodki jak miód. Czuję, że czekają na jakiś zdecydowany ruch z ...
  • Mam pytanie jak w temacie. Na 1-szej sprawie był powołany świadek, który zeznawał na okolicznosc dziecka. Sprawa została odroczona-sąd zalecił rozmowy z psychologiem w Komitecie Ochrony Praw Dziecka.Na tych rozmowach potwierdzilismy wolę rozwodu, poza tym napisaliśmy pisma do sądu,ze podtrzymujemy wolę rozwodu. Przed nami 2-ga rozprawa-czy powinni jeszcze zeznawać na niej świadkowie?Czy sąd jedynie przesłucha mnie i męża?Rozwód za porozumieniem stron. Dzieki za pomoc
  • ...obawiam się jednak, że ich nie mam. W skrócie: oboje jesteśmy tuż przed trzydziestką; w związku małżeńskim od trzech lat, wcześniej mieszkaliśmy ze sobą rok. Dzieci brak. Co może być istotne, to fakt, iż jesteśmy parą od końca podstawówki czyli prawie pół naszego życia - nie chcę tego tutaj roztrząsać czy to dobrze czy źle, tak się potoczyły nasze losy i już. Że ją kocham to poczułem tak uczciwie gdzieś w drugiej połowie liceum. Do łóżka poszliśmy po raz pierwszy jak mieliśmy jakieś osiem...
  • może wiecie czy jest jakiś ustawowy termin w którym sąd ma obowiazek nadesłać stronie ksero protokołu z rozprawy? dodam ,ze strona zwrócila sie o protokół w termie 7 dni oraz uisciła żądana opłatę. Drugie pytanie ,sprawa o podział majatku jest sprawą w tzw. trybie nieprocesowym czy moge jako wnioskodawca nie zgłosić się na rozpawę a nikt mnie nie reprezentuje i czy wówczas sp0rawa sie odbędzie? Dziekuję za odpowiedzi
  • Tak sobie czytam to forum i widzę, że straszny szum niektórzy robią z tym rozwodem. Ludzie, [b]jak chcesz, to i tak się rozwiedziesz. [/b]Wszystko trwa paręnaście minut, nie ma rozpraw pojednawczych jak kiedyś. Sędzinę mało co obchodzi... Jak chcesz, i tak się rozwiedziesz i to na pierwszej rozprawie. Teraz rzadko kiedy dają dwie. No chyba że majątek, ale to można ustalić przed albo robić osobne sprawy. Nie demonizujcie tego. Po sprawie człowiek jest aż zawiedziony, że tyle gadania i myślen...
  • Majkelu, napisałeś w wątku pokopanki „jak to najlepiej rozegrac?”: „jesli się sami nie dogadacie to sąd przy rozwodzie nawet nie ruszy (na 99%) wniosku o podział majątku. (…)Sąd nie może nikogo zmusić do pozbycia się majątku. Przy rozwodzie w zasadzie majątek dzielony jest jedynie w przypadku zgodnego wniosku, bowiem jest przepis który zezwala na oddalenie wniosku o podział majątku w przypadku gdyby miało to przedłużyć postępowanie. A w przypadku braku zgodnego...
  • Potrzebuję obiektywnej rady co do sytuacji koleżanki: 2 lata po rozwodzie, mieszkanie socjalne z wpisem jako główny najemca exmąż, 4 dzieci. Zaraz po rozwodzie mąż się wyprowadził bo nie mógł ścierpieć widoku żony „tej kurwy”, jej widok wywoływał w nim napady agresji(typ macho). Zamieszkał na wynajętym mieszkaniu niedaleko od nich i szalał z wściekłości, ze ona się mu nie chce podporządkowac jak dotychczas… pobił ją(policja zagościła prawie na stałe,obdukcja), s...
  • Ech, ludzie pisma piszą, więc ja też, niestety... Odpowiadam na pismo exa i mam pytania. Powiedzcie proszę, jak to jest ze świadkami na rozprawie: 1)czy świadek po przesłuchaniu zostaje na sali i może być "słuchaczem"? Czy po przesłuchaniu musi wyjść z sali? 2)ex wyznaczył na świadków kilka wygodnych sobie osób, które widziałam raz w życiu, co takiego tacy świadkowie mogą wnieść do sprawy, skoro nie były śwadkami naszego życia? Czy to będzie dobrze widziane, jeśli w piśmie pr...
  • Proszę pomóżcie potrzebuję pilnie prawnika dobrego, bardzo dobrego na sprawę rozwodową skomplikowaną z W-wy lub okolic. Mąż nie chce rozwodu za nic(zasłania się dobrem malutkich dzieći (2,4 lata) przy których notabene nic nie robi, wielokrotnie poniżał mnie , dwukrotnie byłam szarpana, w dodatku wszystko to co robi przypisuje mnie.... itd itd - to za długo żeby opowiadać.Potrafi manipulować ludźmi i faktami,na szczeście nie ma dużej gotówki na prawnika ,ale jest potwornie zawzięty i zap...
  • potrzebuje dobrzego adwokata do podziału majatku z woj,zachodniopomorskiego, miasto podam na @ ze zrozumiałych wzgledów, dziekuję Uwaga- przeciwnik straszny i cwany toteż mój adwokat musi być jeszcze lepszy.Jak do tej pory nie miałam w tej materii szczęścia.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się