Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      potrzebny

potrzebny

(118 wyników)
    • rodzicow. moim zdaniem- wlasne lozeczko, komoda z przewijakiem. chyba wszystko? nie lubie zagracac pomieszczen. za ok. 1- 1,5 roku dziecko bedzie mialo wlasny pokoj. a przy okazji- jak rozwiazac kwestie kapieli? dotad z pierwszym synem w poprzednim mieszkaniu mielismy w lazience (1 w mieszkaniu) przewijak na pralce i wszytskie akcesoria , w tym pieluszki tam. teraz nie ma teiej mozliwosci w lazience przy sypialni. jest tam tylko wanna, kabina , umywalka. a tylko tam bedzie kapane dzieck...
    • lub jakiś inny dokument do podróży po UE. Czytałam wątek o podróży samolotem i tak któraś z Was wspominała o tym. Szczerze mówiąc nie miałam pojęcia o czymś takim. W czerwcu mamy lecieć bądź jechać samochodem do Szkocji. Jeśli trzeba bedzie coś wyrobić to znowu zejdzie pewnie sporo czasu, a mnie tu samą szlag trafi bez męża :(
    • wchodze czasem na różne fora dotyczące dzieci i często zdarza mi się czytać że wiele mam nie wychodzi na spacery z dziećmi albo robią to rzadko moja koleżanka też nie wychodzi niewiem nawet lekarz mi zalecił żeby często spacerować bo to jest ważne dla dziecka moja mała na początku płakała na spacerach ale etraz bez spaceru to dla niej jest tragedia...
    • do tej pory myślałam, że wystarczy zaświadczenie ze szpitala, ale czytałam, że potrzeba jeszcze akt urodzenia. problem w tym, że wizytę w usc mam wyznaczoną tuż przed wigilią, a to oznacza, że w grudniu nie zdążę już tego załatwić, a tym samym nie dostanę żadnej kasy :/ czy akt urodzenia jest niezbędny?
    • Dziecko raczkuje zaczyna wstawać i robić pierwsze kroki poszłabym z nim do ortopedy i stąd moje pytanie czy potrzebne jest skierowanie czy ide sobie normalnie do tego u którego na kontroli bioderek byliśmy????
    • Jakie rzeczy kupione dla noworodka czy niemowlecia sa, Waszym zdaniem, zupenie niepotrzebne? Czego nie warto kupowac?
    • Może to głupie pytanie, ale wolę się upewnić. Czy trzeba kupować bilet na wózek (w metrze itp)?
    • Dziewczyny zwracam sie do Was z zapytaniem co bedzie mi potrzebne z takich wazniejszych spraw dla dzidziusia. Moj synek ma 5m i tydzien. Ja mieszkam niestety poza granicmi Polski. Ale wybiera sie tutaj moja tesciowa... i chcialabym zeby kupila mi rzeczy takie potrzebne w razie czegos. Tzn mam czopki dla malego i mam na plesniawki. Czy jest cos takiego jeszcze np jakies kremy, czy inne potrzebne rzeczy dla tak malego malego szkraba. Pozdrawiam :)
    • do mam, które mają już za sobą odstawianie dziecka od piersi: czy używałyście w tym czasie laktatora czy laktacja sama zanikała w miarę ograniczenia liczby karmień? Jak to u Was było? Pytam, bo mam okazję pozbyć się laktatora którego prawie nie używałam bo go szczerze niecierpię, ale nie wiem, czy nie bedzie mi potrzebny jak będę chciała odstawiać mojego synka od piersi za jakiś czas. Pozdrawiam
    • Czy macie jakies doświadczenie z tym urzadzeniem?Czy rzeczywiscie przydaje sie w tych pierwszych tygodniach? Proszę o wszystkie opinie
    • Zastanawiam się czy trzeba kupować kołderkę. U nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło ok. 23-25 C a dzidzia rodzi sie w sierpniu. Może wystarczy tylko kocyk i śpiworek.
    • Macie jakieś pomysły na prezencik dla ciężarnej? Bo ja sama nie jestem matką, nie byłam w ciąży i nie wiem, co byłoby przydatne. Nie mam na myśli prezentu dla dziecka tylko dla samej oczekującej mamusi, która niedługo urodzi i jest jej dosyć ciężko - brzuszek duży, a kobieta aktywna. Prezent ma być ot tak bez okazji.
    • Czy wszystkie miałyście ochraniacze w łóżeczkach szczebelkowych? Moje pierwsze dziecko miało, ale nie wydał mi się szczególnie przydatny i zastanawiam się, czy nastepnemu kupować, czy darować sobie.
    • Witam Mamy! Jestem w 34 tyg i powaznie zastanawiam sie nad zakupem laktatora, od 27 tyg mam siare wyplywajaca kropelkami z moich piersi, nastawiam sie tez na karmienie naturalne jak najdluzej. Czy kupowac i jak juz to kiedy? teraz laktator? Rozwazam elektryczny Medela. Czy Wam sie przydal? Renia
    • Bo czytalam ze wiele osob uwaza to za zbedny wydatek i sama juz nie wiem... Nie zamiescilam go na wyprawkowej liscie i wciaz sie zastanawiam.
    • moja mała ma pół roczku i już zaczyna raczkować i wyciąga rączke tak jakby się chciała czegoś złapać,łóżeczko służy głównie do nocnego spania ale czytałam ostatnio na forum jak któraś z mam powiedziała że sadza malucha w łóżeczku aby zaczęło sie chwytać szczebelków.Ja mam założony dookoła ochraniacz i tak się zastanawiam czy już go nie zdjąć aby mała sobie mogła ćwiczyć ale znowu ok miesiąca temu przy przekręcaniu włożyła nogę w szczebelek i był płacz.Ja nie twierdze że moja mała ma już wstaw...
    • Moja córeczka ma 2,5m-ca, jest całkowicie zdrowa i rozwija się prawidłowo, ale parę wątków niżej poczytałam o monitorze oddechu i zaczełam się zastanawiać. Nie znam osobiście nikogo kto by tego używał, myślałam że używa się tego u wcześmiaków i chorych dzieci, ale widzę, że mamy rocznych zdrowych dzieci tego używają. Czy ta śmierć łóżeczkowa, to naprawdę takie zagrożenie dla zdrowego dziecka?, powinnam to kupić? No i co z kładzeniem dziecka na tą całą elektronikę, przecież to mu...
    • DDMDKWD! (drogie doswiadczone mamy do ktorych wkrotce dolacze!) Mam juz skompletowanych 98% rzezy dla dziecka i kilka zostawilam na "po porodzie" albo na "jesli okaza sie naprawde potrzebne" i stad moj post - co okazalo sie zakupem bez sensu? czego byscie juz nie kupily ? Renia + chlopczyk (15 marca 2004)
    • kiedy na pewno nocne karmienie jest dziecku niepotrzebne i kiedy należy go tego oduczyć? Moja kończy 5 miesiąc i gdy właściwie od urodzenia spała po 5,6 godzin to teraz już 4 tydzień jest tragedia - śpi po 3 godziny i chce jeść a potem nie da jej się odłożyć do łóżeczka. Myślałam, że to jakiś skok rozwojowy no ale jak długo on może trwać? Zęby raczej się nie zbliżają. Dodam, że wróciłam do pracy w zeszłym tygodniu i chodzę potem strasznie śpiąca.
    • Dzidzię urodzę na początku lutego więc pierwsze spacery pod koniec lutego jaki polecacie kupić rozmiar kombinezonu 62-68? myślałam o wcześniejszym kupnie aby w szpitalu ubrać przy wyjściu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się