Forum eDziecko edziecko Pomocne emamy
ZMIEŃ
      potrzebny

potrzebny

(327 wyników)
    • Zakladam na chwile nowy watek dt Daniela, zeby nie przepadl w natloku wiadomosci w tamtym. Potrzebna jest pomoc: wyjazd do Ciechocinka dla Pani Basi i Daniela podpisany i zaklepany, niestety forumka, ktora wczesniej deklarowala pomoc w transporcie nie moze pomoc. Szukamy kogos kto moglby zawiezc Daniela i jego Mame do Ciechocinka. Chetnie gratis ale oczywiscie w gre wchodzi zwrot za benzyne. Ja nie moge w tym czasie wziac urlopu - nie ma takiej mozliwosci, pani Basia z kolei nie odwazy...
    • Drogie mamy, Mam do Was bardzo ogromna prośbę.Wczoraj byłam w odwiedzinach u mojej babci(mieszka niedaleko Kielc).Jej sąsiadka ma 14 miesieczna córeczkę,jest to biedna rodzina i o takich rzeczach jak ładne ubranka dla dziecka czy zabawki moga tylko śnic. Dziecko jak na 14miesiecy jest bardzo drobniutkie,dopiero zaczyna raczkowac,babcia mówiła ze cały czas jezdza z tą mała po lekarzach poniewaz czesto choruje. Bardzo chcę im pomóc.Niestety mam 2letniego syna i wszystkie ubran...
    • ZWRACAM SIĘ Z UPRZEJMĄ PROŚBĄ DO WSZYSTKICH KTÓRZY POSIADAJĄ NIEPOTRZEBNE UBRANKA CHŁOPIĘCE OD ROZM.86 WZWYŻ, BĄDŹ DAMSKIE 34/36 ALBO MĘSKIE W ROZM.L. EWENTUALNIE BUCIKI DAMSKIE W ROZM.36. BARDZO POTRZEBOWAŁABYM TYCH UBRANEK DLA SYNKA,MĘŻA LUB SIEBIE.NIESTETY NIE STAĆ NAS Z MĘŻEM NA ZAKUP NOWYCH UBRAŃ.MAMY MAŁEGO SYNKA KTÓRY POCHŁANIA NAM WIĘKSZĄ CZĘŚĆ WYDATKÓW,NIESTETY W DZISIEJSZYCH CZASACH WSZYSTKO JEST TAKIE DROGIE,ZARÓWNO PAMPERSY,LEKARSTWA I INNE OPŁATY,A POTEM BRAKUJE NA INNE RZECZY.A ...
    • Zadzwonił do nas kolega mojego męża - uchodźca z Czeczeni. Kilkakrotnie na forum prosiłam o pomoc dla uchodźców, i dzieki niej m.in. jego sytuacja uległa poprawieniu. Ramzan ma 4 dzieci - dwóch starszych chłopców i niespełna 2-letnie bliźniaki (dziewczynka oraz żona Ramzana są przewlekle chore). Sam jakoś wiąże koniec z końcem, i stara się pomagać swoim rodakom. Nie wiele sam może zdziałać, bardzo rzadko o prosi nas o pomoc - wiec jeśli prosi wiem że to ważna sprawa. Bardzo potrzebuje wózka s...
    • Sprawa jest pilna. Chcę pomóc koleżance, Ani. Mówiąc krótko: POTRZEBNA PILNIE KREW 0 Rh - lub B Rh - Ania jest mamą 4-letniego Jakuba i w końcu listopada, czyli na dniach, urodzi drugiego synka. W ciąży wykryto u niej ostrą białaczkę szpiku kostnego, więc pilnie potrzebna jest krew 0 Rh "minus" lub B Rh "minus" Ania zaraz po porodzie przejdzie przeszczep szpiku kostnego. Krew, a szczególnie płytki krwi, będą Ani bardzo potrzebne. Pomóc Ani można kontaktując się: M...
    • Zwaracam się z prośbą do wszystkich, którzy mają męskie, niepotrzebne ubrania. NIedawno musiałam odbyć wizytę w podwarszawskim monarze...koszmar...brakuje wszystkiego, ale najbardziej męskich ubrań. Niestety jeśli ktoś ma to trzebaby wysłać na własny koszt, ale mam nadzieję, że znajdą się osoby, które pomogą. Jeśli ktoś może to proszę o kontakt na priv. z góry dziękuję i pozdrawiam Agnieszka
    • Witam nigdy nie prosiłam na tym forum o pomoc więc nie wiem jakie będą reakcje,ale jeżeli któraś z mam ma zbędne zalegajace w szafie ciuszki dla dziewczynki to chetnie przyjme za koszty przesyłki oczywiscie. Mała praktycznie ze wszystkiego mi wyrosła a nie stać mnie na nowe ciuchy niestety,nosi rozmiar 86 teraz ale troszke wieksze też mogą być. Z góry dziekuje za jakiekolwiek zainteresowanie. PS.jestem z gliwic. POZDRAWIAM!
    • Nasz właśnie się dziś rozleciał,wysłużył swoje. Może ktoś ma już niepotrzebny,czy gdzieś stoi w piwnicy. Na kupno nowego niestety obecnie mnie nie stać,poza tym córcia ma prawie 2 latka więc nie ma co kupować nowego. Chętnie przyjmę używany wózek,żeby jeszcze z rok posłużył. Jestem z Warszawy
    • Witam kochane emamy.Dziękuje z góry za oferowaną waszą pomoc. Mam tylko jeszcze jedna prośbę czy któraś z was ma niepotrzebny podgrzewacz do mleka i laktator. pokryje koszty przesyłki. Juz myslałąm że dla dzisiadziusia mam wszystko tylko mąż mi wczoraj uświadomił że nasz stary podgrzewacz jest spalony i nie moge znaleźć starego laktatora, gdzieś sie zawieruszył podczas remontu i nie możemy go znaleźć. Narazie nie jesteśmy wstanie pozwolic sobie na zakup tych nowych rzeczy a został mi niecały ...
    • Moze ktoras z Was ma niepotrzebne buty sportowe rozm.35 dla chlopca? Potrzebuje dla syna do biegania. Moge w zamian zaoferowac jakies letnie ciuszki damskie (rozm. 36-38) Pozdrawiam Ania
    • witam mam kolezankę, samotną mamę, która na chwilę obecną żyje na koszt swoich rodziców, którzy nie za bardzo mogą jej pomagać finansowo, bo sami nie mają jakiejs super syt. finansowej. szukamy róznych źródeł na doraźną pomoc dla niej. jak na razie wymyśliłyśmy: -pomoc społeczna i zasiłki celowe -caritas (tu pytanie - jak sie załatwia paczki żywnosciowe z caritasu?) -żłobek i pójście do pracy (kolejne pytanie - czy samotnej mamie o kiepskiej syt. finansowej przysługują jakieś ulgi?)...
    • Witam Jeśli ktoś miałby jakieś niepotrzebne ubranka na noworodka oraz łóżeczko i jakąś pościel to byłabym wdzięczna za pomoc. Chodzi mi o pomoc wyłącznie na terenie Szczecina, gdyż w chwili obecnej nie jestem w stanie pokryć kosztów wysyłki. Pomoc dotyczy moich podopiecznych z MOPR. 20.10.2009r. moja klientka urodziła córkę. Rodzina patologiczna, oboje po leczeniu odwykowym (obecnie nie piją). Dotąd zamieszkują na tzw melinie w Kluczu jednak wiedzą, iż nie mogą tam zabrać małej z...
    • D www.wydarzenia.wp.pl/kat,33326,katn,Multimedia,wid,8125637,wiadomosc.h tml?widn=Lekarze%20odpowiedz?%20za%20?pi?czke%20pacjentki?&ticaid=11736 Dla dziewczyny w śpiączce, potrzebne są pampersy M, podkłady, sudocrem, bardzo proszę ,może ktoś ma takie na zbyciu.
    • Witam, prosba wyszla z PCPR, od ludzi ktorzy wiedza ze jestem jak ten przekaznik darow. Rodzina pod opieka PCPR w Bytowie www.pcprbytow.net/ Rodzina sprawdzona, prosba wyszla od mojej kolezanki, dyrektor Powitowego Centrum Pomocy Rodzinie w Bytowie Jest dwoje małych niepełnosprawnych dzieci z potrzebą rehabilitacji słuchu, wskazane jest używanie programów komputerowych specjalistycznych. Rodzina nie ma pieniedzy żeby kupić komputer. Oboje rodzice niepełnosprawni, biedna rodzina, dziec...
    • Witam, w sierpniu br mieszkańcy Domu Małego Dziecka będą mieli możliwość wyjazdu na wypoczynek letni nad jezioro, wszyscy się z tego powodu bardzo cieszymy. Chcielibyśmy na ten wyjazd zabrać również dzieci, które nie umieją jeszcze długo spacerować o własnych siłach, dlatego zwracamy sie do Was z prośbą o przekazanie wózka spacerowego. Wielokrotnie udowodniłyście, że można na Was liczyć :) z góry dziękuje za okazane serce i pozdrawiam Kasia Andrzejczak P.S. Wózek je...
    • Żeby przeczytać wątek Ani z Pruszkowa trzeba przestawiać ustawienia forum więc na wszelki wypadek założyłam ten: okazauje się że najmłodszym nóżka nierównomiernie rośnie i potrzeba nam pilnie butów jesiennych dla Piotrusia, 2 latka, jego stópka jest długości 15 cm a więc wkładka wewn bucika nie może mieć więcej niż 16 cm, czy ktos ma takie na zbyciu? rozmiarowo jest to nr albo 25 albo 26 niestety buciki Marcinka sprzed roku są za duże na Piotrusia w razie watpliwości: ta rodzinka jes...
    • [color=red]Jako, ze z przyczyn rozmaitych nie wszystkie dotychczasowe koordynatorki będą mogły czynnie brać udział w akcji - poproszę o zgłoszenia chętnych do odbierania maili, odpisywania i uzupełniania tabel w akcji Gwiazdka tegorocznej. Osoby sumienne, dysponujące czasem i umiejące spojrzeć bez uprzedzeń na pozostałe forumowiczki. Czasu jest niewiele, a akcja zawsze czasochłonna...[/color]
    • Zwracam się do każdego kto by mógł pomódz piszę do ludzi z dobrym sercem potrzebna jest pomoc dla mojej koleżanki znajduje się ona w trudnej sytułacj jest ona matką pięciorga dzieci wiem może ktoś powiedzieć kto jej kazał tyle rodzić ale stało się nie nam to osądzać jest ona osobą bezrobotną trzech synów w wieku 15 ,13,10 lat oraz dwie córki 4 latka i roczek najbardziej potrzebna jest odzierz w cale nie liczę tak jak inni na super ciuszki ale nawet takie na podwórko jeżeli jest k...
    • dziewczyny chodzi o Justinke_27. Dziewczyna znalazła się w bardzo trudnej sytuacji. Nie ma możliwości skorzystania z komputera wiec proszę w jej imieniu. Potrzebna jest żywność i to w miarę szybko. Ona ma 5 dzieciaków i nia ma ich jak nakarmic. Może ktoś z was mógłby zrobić jej zakupy. Zainteresowanym adres podam na priva magda
    • KOchane dziewczyny! Mam ogromną prośbę dla mam z Krakowa. Moja znajoma potrzebuje lodówki. NIestety jej stara lodówka wysiadła i nie ma możliwosci jej naprawienia. Osoba ta wychowuje samotnie córkę, sama jest na rencie. DOstaje 400zł/m-c- renty Dziś całe popołudnie mi przepłakała, bo ledwo spłaciła ta lodówkę (bo kupiła na raty) to jej się zpesuła. Jest mi jej strasznie żal, bo naprawdę jest w nieciekawej sytuacji. Proszę jeśli jakaś mama ma niepotrzebną to niech się odezwie. MOg...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się