Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      potrzebny

potrzebny

(100 wyników)
    • Czy potrzebne jest skierowanie do psychologa od lekarza "pierwszego kontaktu"? Zazwyczaj lekarz rodzinny jak się chce skierowanie do specjalisty pyta "a co się dzieje?", jakoś nie chce mi się opowiadać o tym "co się dzieje" całemu tabunowi ludzi. Nie stać mnie prywatnie na psychologa a niedaleko mam takiego na NFZ tylko krępuję się tam zadzwonić i spytać czy wymagają skierowania. Dlatego pytam tu.
    • Potrzebuję jakiegoś guru, który mną potrząśnie i wklepie mi raz na zawsze do głowy, że nie jestem gorsza od innych. Szukam jakiś warsztatów, szkoleń, najlepiej weekendowych, ale jeśli nawet udaje mi się znaleźć coś, zaraz okazuje się, że brakuje miejsc. Chcę zacząć normalne życie, rzucić pracę, której nie lubię, albo zmienić siebie tak, żeby nikt mnie nie traktował źle. Chcę wierzyć w siebie, w swój talent (jeśli go faktycznie mam), w to, że nie jestem gorsza od innych i mogę robić coś ...
    • chciała bym ratować swój związek.... opis byłby zbyt długi, ale chciała bym pójść z nim do psychologa...... ale on twierdzi że jemu to nie potrzebne.... jak mam mu udowodnić że tak nie jest???? czy znacie psychologów godnych polecenia w sprawach rozpadów małżeństw z w-wy??
    • mam pytanie jakie kwalifikacje są potrzebne by móc wykonywać zawód psychoanalityka - czy trzeba skonczyc magisterskie studia psychologiczne, czy tez mozna skonczyc magisterskie jakiekolwiek a jednoczesnie doktoranckie psychologiczne? bede wdczieczna za odp
    • Niedawno pisałam na tym formum odnośnie wątpliwości związanych z podjęciem pracy. Obecnie pracuję, cieszę się bardzo, że się zdecydowałam, ale ... Nie wiem co mam ze sobą zrobić. Od połowy ub. tyg rozpoczęłam pracę. Jest to praca asystentki/sekretarki w biurze. Nie wiem jak to określić , ale jestem okropnie zestresowana i boję się , jak będe postrzegana, czy będe sobie tam radzić, obawiam się , aby nie popełnić żadnego błędu. Dziś jest sobota i myślę cały czas jak zostałam oceniona po ...
    • Czy w dzisiejszych czasach są potrzebne ludziom autorytety?Kogo można zaliczyć do tej grupy w skali kraju, świata, Europy? Co o tym myślicie?
    • Tak jakby utknalem. Mam, jakby tak porzadnie usiasc moze 6 tygodni zeby przeprowadzic analizy i napisac prace magisterska a nie moge. Robie wszystko byle tego nie tknac. Tzn dyskutuje na Internecie o niczym, duzo sprzatam , chodze na niepotrzebne zakupy, odchudzam sie, gimnastykuje 30 min dziennie itp. Ale nie mam motywacji by skonczyc moja prace magisterska. Moze boje sie przyszlosci (chyba troche tak). Co zrobic zeby zabrac sie w koncu do roboty. I jeszcze tylko dodam, ze nap...
    • sprowokowany watkiem, do czego potrzebni nam sa mezczyzni... tez sie nad tym zastanawiam... No do JEDNEGO - to wiadomo... poza tym do urodzenia dzieci, ktore lubie, ale wychowac, to juz sam potrafie... do gotowania tez nie... - mezczyzni sa lepszymi kucharzami. no... jeszcze sprzatanie pozostaje :)))
    • witam serdecznie prosilbym o podzielenie sie doswiadczeniem z zakresu jakiegos dobrego terapeuty-regresera z warszawy. uczesniczyl ktos moze w takiej sesji? bardzo prosze o jakies nazwiska i ewentualnie jesli sie jest w posiadaniu-namiar. z gory dzieki pozdro
    • Przeglądając aktualne trendy i style oraz podziwając jesienne kolekcje, nie sposób nie rzucić okiem na twarze pięknych modelek. No i cóż w tych wypudrowanych buziaczkach widać? Ano, widać nosek, malutki już prawie jak kropeczka, oczka wymalowane i wytuszowane, no dobrze, co dalej... Usta przypominają dwie rozkoszne poduszeczki, moze i czasami ratują życie nie jednej przy silnym zderzeniu, czołowym...Dalej, na pierwszy plan wyswuwają się dwa głośniki stereo...cycuszki, piersiątka, melonki i ...
    • witam od dosc dlugiego czasu pewna rzecz mnie zastanawia, chcialbym zapytac czy jest to sprawa z ktora powinienem wybrac sie do terapeuty. otoz, od kiedy pamietam czulem niechec do dziewczyn ktore wykazywaly zainteresowanie mna w sensie uczucia, zawsze kiedy dziewczyna chce ze mna byc nagle traci w moich oczach szacunek, nie potrafie zdobyc sie wtedy na cos glebszego, nawet jesli wczesniej bylem nia zainteresowany, to w momencie gdy moze juz byc moja czy tez juz jest moja dziewc...
    • Czytam tutaj wiele postow ... zrozpaczonych kobiet, zon, kochanek, dziewczyn ... Wszedzie prawie to samo. On : nie rozumie, nie wspiera, nie ma czasu, traktuje jak sluzaca, lekcewazy, nie szanuje, ubliza, ignoruje, nakazuje byc samodzielna, samowystarczalna, samoutrzymujaca sie, samoradzaca sobie ze wszystkim problemami, nie intersuje sie dziecmi ...itd itd itd Skoro nie mamy z nich pozytku, a nasz mezczyzna jest tylko stu-procentowym egoista kochajacym wylacznie siebie i swoje ...
    • Obserwuje, ze ludzie niepotrzebnie biegaja zapracowani jak pszczolki - bez chwili na reflekcje. W pracy wartoscia jest dokladanie sobie roboty przez nieefektywnosc i siedzenie do nocy i w weekendy. Ludzie ograniczaja sie do standarowych zachowan: czyli ta praca ponad wszystko (chocby zbyteczna), maz, dom, itp. Ale wszystko bez polotu i kopiowanie innych. Zero indywidualnosci, zero wlasnych mysli. Gdy patrze na nich to widze maszyny... Moze wynika to z niskiej inteligencji np... ...
    • Pisałem kiedyś na forum o moim uczuciu do kobiety zamężnej 10 lat starszej, otóż przez jakiś czas nie układało jej się z mężem ( bardzo zamożny facet) i wtedy pomagałem jej jak tylko mogłem- wysłuchiwałem jej zwierzeń, chodziliśmy na spacery, wspierałem ją gdy chorowała. Potem nagle kryzys z mężem się skończył ( mimo, że żaliła mi się że ją zdradza, zaniedbuje itp), wprowadzili sie do willi i równoczesnie przestałem jej być potrzebny. Już nie dzwoni, nie wysyła sms-ów, nic zero. Czy ona mnie ...
    • Moja znajoma od dość dawna miewa stany lękowe , paranoje. W ostatnim czasie sama ocenia, ze nie jest dobrze i boi sie o siebie. Jest świadoma tego, ze musi udać się do specjalisty. Ale gdzie, do kogo? Może możecie coś, kogoś podpowiedzieć, proszę o radę.
    • Mam okropnie niską samoocenę co przeszkadza mi okropnie w związku, ponieważ uważam że jestem najgorsza we wszystkim, wygląd, ciuchy, itd. Mam przez to ostatnio dość często problemy w związku, bo czuję się okropnie zazdrosna i boję się bo wiem że nikt się mną nie interesuje - NIE CHCE ZOSTAĆ SAMA bez niego bo kocham go tak że nie mogę wytrzymać bez niego ani chwili, bo szaleję !! co robić ? jak wbić sobie do głowy jakieś wyższe noty? W dodatku (to już nie jest tylko mój sąd ale także z z...
    • jest mi Przyjaciel @. Mam na karku trzydziestke, nie jestem sama ani tez brzydka, glupia tez nie, moze troche naiwna ze dwa razy w zyciu bylam. Otaczam sie ludzmi, z ktorymi mam przerozne relacje, a mimo to czuje jakas pustke, czuje ze czegos w moim zyciu jest za malo. Jesli ktos z Was czuje sie podobnie zpraszam na @ (wiolen@orange.pl).
    • Witajcie, postanowilam napisac tutaj, poniewaz mam nadzieje ze pomozecie mi spojrzec na moj problem z innej strony, a moze otworzycie mi oczy... Jest pewien mezczyzna, ktory od niedawna nie jest mi obojetny. Przystojny, inteligentny, zabawny, pewny siebie i wolny. Jest bardzo towarzyski, widac po nim, ze lubi kobiety i nie ma zadnych problemow w kontakcie z nimi. Poznalam go, kiedy przyszlam do mojej obecnej pracy. Na poczatku nie zwracalam na niego uwagi, ale od czasu, kiedy zaczelism...
    • wśali mi się wszystko!Mam 5ekipę budowlaną, pękła mi rura Wodociągu,ryją mi kostkę na podwórzu,dzieci/dorosłe/też ciągle mają swojeproblemy..mam wrażenie,że za chwilę ,,eksploduję,,ma ktoś jakiś pomysł? na dodatek psuje mi się komputer!
    • z gory przepraszam za dlugosc postu... Mam 25 lat ,skonczone studia , prace ,zdrowie (chyba oprocz psychicznego)...jestem samodzielna ... Zaczne od poczatku ...zbyt mlodo wyszlam za maz , po 2 latach malzenstwo sie rozpadlo ...nie zmojej winy, ale nie o to chodzi... pozniej dlugo bylam sama... po 1,5 roku zaczelam sie spotykac z pewnym facetem... okazalo sie ze nie jest wolny ... :( znow rozpacz ...i dlugie chwile spedzane samotnie ... potem bylo wiele randek ,ale tylko "jednoraz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się