potrzebny

(62 wyniki)
  • Dziewczyny może powiecie mi jakie dokumenty potrzebne są do chrztu. Co muszą dać (jakie dokumenty) rodzice chrzestni? A i ile płaciłyście w swoich parafiach? Ja jestem z Warszawy.
  • Orientujecie się może czy potrzebna jest zgoda drugiego rodzica na wyjazd jednego z nich z dzieckiem za granicę (konkretnie do krajów UE)? Wiem, że granic już nie ma, ale lecimy samolotem i nie wiem czy ktoś się do tego nie przyczepi. Mąż leci wcześniej, a ja z synkiem 2 tygodnie później. Szukałam w internecie i niestety są różne opinie. Jedni mówią, że nie trzeba żadnych oświadczeń, inni, że wymagane jest nawet poświadczenie notarialne tej zgody... Będę wdzięczna za pomoc.
  • Zadaję pytanie tu,bo tu ktoś na pewno pomoże-proszę nie kasować od razu wątku :) Zapomniałam powiadomić firmę o zmianie Urzędu Skarbowego, zrobiłam to dzisiaj dopiero. Czy pracodawca wysyła ten pit-11 do urzędu i co jeżeli już wysłał i wysłał go do tego poprzedniego urzędu? Czy urzędy przekazują sobie takie formularze? Czy nie będę miała żadnych nieprzyjemności? Forum prawo i podatki znalazłam, ale nie istnieje :/
  • Mam pytanie odnośnie zasiłku rehabilitacyjnego: czy jeśli ZUS mi go przyzna, to nadal potrzebuję zwolnień lekarskich? Chodzi mi o to, że pod koniec ciąży muszę zmienić lekarza (zmiana miasta). Obecny lekarz uważa, że powinnam byc na zwolnieniu, ale mogę trafić na takiego, który nie będzie tego zdania. Z drugiej strony bez zwolnienia nie mogłabym się przeprowadzić - aby pracować, musiałabym zostać w moim mieście, a w konsekwencji być tutaj sama, rodzić sama i na macierzyńskim być s...
  • Potrzebna porada prawna: do jakiego sądu należy zaskarżyć decyzje urzędników? Chodzi o kryteria przyjęcia do przedszkola dyskryminujące dzieci urodzone po 1 września. Sąd Administracyjny? Ile trwa rozpatrzenie sprawy? Z góry dziękuję za pomoc maglinka
  • Jesli ktoś mógłby mi polecić adwokata z Łodzi byłabym wdzięczna. Obecnie zdecydowałam się na rozwód i nie mam pojęcia o jakiej wysokości alimenty wystąpić. Dziękuję za pomoc już teraz bo mam nadzieję, że moj post nie pozostani bez odzewu. Apa
  • Dziewczynki, proszę podpowiedzcie, jakie dokumenty i akcesoria potrzebne są do chrztu. Mieszkamy w Warszawie, ale chcemy ochrzcic Mała w Olsztynie, gdzie braliśmy ślub. Dzikuję za podpowiedzi...
  • Czy dla niemowlaka potrzebny jest paszport przy przekraczaniu granicy z państwa UE.
  • Wysyłamy dziecko z dziadkami na zagraniczną wycieczkę. Czy potrzebne jest jakieś pozwolenie od rodziców? Dziadkowie boją się żey ich ktoś za porywaczy nie wziął :)?
  • Bardzo jest mi potrzebna pomoc a właściwie porada odnośnie spadku jeśli ktoś sie na tym zna to bardzo proszę o pomoc
  • Podobno o przedłużenie trzeba pisać prośbę na dwa tygodnie przed końcem .... Źle zanowtowałam termin i nie napisałam, mam pare dni do końca pierwszego roku urlopu, który chce przedłużyć Prezesa w dodatku nie ma..... Jak to jest? Wywalą mnie z roboty?:) Co robić? Zna się ktoś na tych sprawach?
  • taka oto sytuacja: małżeństwo ze stażem 16 letnim. nagle mężowi odpier...ala, zaczyna brać narkotyki, pić, zamieszkuje u nowej kobity, a żona płacze, łazi, prosi się żeby wrócił, stara się, żeby się leczył. mają firmę. mąż tak chleje, że firma zostaje przepita. żona oprócz tego, że się prosi o powrót małżonka nie robi absolutnie nic, żeby sie zabezpieczyć. o rozwodzie slyszeć nie chce nie wiadomo dlaczego. dziecko dorosłe. mija 10 lat. mąż stał się żulem, pomieszkuje w melinie z nowym d...
  • Wiatm. Czy ktoś wie co jest potrzebne do otrzymania urlopu macierzyńskiego. Mój pracodawca prosi mnie o napisanie oświadczenia, że urodziłam drugie dziecko. Ponadto mam też napisac prośbę o otrzymanie 126 dni urlopu macierzyńskiego na drugie dziecko. Podobno ZUS potrzebuje tego na piśmie. Może któraś z Was już takiego coś pisała i może mi napisać jak to powinno wyglądać. Czy jeszcze są potrzebne inne dokumenty ? Dziękuję.
  • Czy przy kupnie/sprzedaży/zamianie mieszkania zawsze trzeba korzystać z usług notariusza? Chcemy zamienić się z mamą moją na mieszkania, mieszka w naszym a my w jej i zależałoby nam na tym aby jak najmniej to kosztowało oczywiście, da się bez notariusza na przykład?
  • pilnie, jak łatwo się domyślić:). Znalazłam kilka w necie, ale albo jest wymóg przekazania 1% na konkretną organizację (a ja chcę ją sama wybrać), albo są niezbyt dokładne (nie wpisują mi np. zaliczek wpłacanych w ciągu roku z tytułu działalności gosp.). Znacie jakieś fajne programy? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź.
  • Bardzo prosze o pomoć nie mogę znaleść pozwu o rozcielczości majątkowej prosze nie wiem jak to napisać i jakie dodatkowo potrzebne są dokumenty .
  • Witam, Na forum duży ruch, a i emama w pracy bywa, stąd mam nadzieję na pomoc. Pracodawca chce na nas wymóc podpisanie zobowiązania, że przez 3-lata od zaprzestania pracy w firmie nie podejmiemy podobnej działalności.Z tego co wiem zwykle pracownik powinien otrzymać konkretną gratyfikację finansową zanim coś takiego podpisze, pytanie brzmi ile? Praca biurowa, a la PR, ale dość speecyficzna dziedzina. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. pzdr Anda
  • Jak to się załatwia? pisze się podanie czy potrzebny jest jakiś skomplikowany formularz? Składa się w Zusie czy u pracodawcy? A może są jakieś wzory? Jakie dokumenty są potzrebne? Jestem skołowana wypełnianiem PITów i już nic nie wiem... Byłabym wdzięczna za pomoc.
  • Niedawno podjęłam nową pracę, bardzo fajną zresztą :) 3 tygodnie później okazało się, że jestem w ciąży, do tego ciąży zagrożonej, i mam głównie leżeć. Szef w pracy okazał się super, bo stwierdził, że teraz najważniejsze jest dziecko a nie praca, umowe oczywiście podpisaliśmy już na czas nieokreślony. Teraz takie pytanie, czy należy mi się jakiś zasiłek, chorobowe a później macierzyński?? Wcześniej pracowałam na czarno. Dopiero teraz dostałam normalną umowę,ale czy w związku z t...
  • Witam, wybieram sie z moim maluchem na wakacje i że dzieciątko potrzebuje paszport to juz wiem, ale czy ja też muszę go ze sobą zabierac? czy wystarczy mi dowod jak to jest? a propos bylyscie moze na Krecie z maluchami? jak zniosły lot i upały?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się