potrzebny

(75 wyników)
  • witam wszystkich, potrzebuję namiary na dermatologa, który leczy dzieci tzn. pracuje gdzieś na oddziale a nie tylko przepisuje maści w prywatnych gabinetach. mojej 5-letniej córce co jakiś czas wychodzą na ciele takie dziwne krosty-najpierw są małe czerwone a później robi się ztego taki wrzodek, kltóry usycha i zostawia po sobie ślad. w tamtym roku jeden z dermatologów stwierdził, że to liszajec zakaźny-dał maść i na chwilę to wyleczyliśmy, dermatolog w CZMiD w Międzylesiu nic nie pomógł-po...
  • Dziewczyny chciałabym sie dowiedzieć czy aby zrobić dziecku wymaz z nosa i gardła potrzebne jest mi skierowanie?I jeśli możecie napiszcie mi jaki jest koszt i gdzie moge zrobić w warszawie.Z góry wam dziękuje i pozdrawiam
  • Krew jest potrzebna dla Laury Tedeszwili-Palki w Centrum Zdrowia Dziecka Krew jest potrzebna grupy B Rh- ale mozna oddać dowolną w dowolnym punkcie (choć najlepiej w CZD) trzeba poprosic o wypisanie zaswiadczenia dla kogo to ma byc, czyli nazwisko potrzebujacej i nazwe szpitala. I to zaświdczenie trzeba dostarczyć do szpitala (czyli do CZD) - osobiście, faksem, listownie poleconym! Podaje adres szpitala: Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka Al. Dzieci Polskich 20 04-736 Warszaw...
  • WWitam, Bardzo prosze o interpretację wyników badań mojej 5 letniej córki: Morfologia: WBC - 6,64 tys/ul (norma - 6,0 - 14,5) RBC - 4,95 mln/ul (norma 3,9 - 5,3) HGB - 13,6 g/dl (norma - 10,7 - 14,3) HCT - 39,5 % (norma - 31,0 - 40,5) MCV - 79,8 fl (norma - 76,0 - 90,0) MCH - 27,5 pg (norma 25,0 - 30,5) MCHC - 34,4 g/dl (norma 32,4 - 36,8) PLT - 156 tys/ul (norma 130 - 400) RDW-SD 37,5 RDW-CV - 13,2% (norma 11,5 - 14,5) PDW - 9,6 fl (norma 9-17) MPV - 9,3 fl (norma...
  • Proszę pomóżcie, bo ja od googlowania juz zgłupiałam. Otóż moje dziecko ma zapalenie oskrzeli,ponieważ drugi raz w krótkim odstępie czasu zalecono nam nebulizacje (pulmicort+berodual+NaCl) 2x dziennie. Pytania: 1.Czy druga dzienną nebulizację z ww. preparatów dobrze przeprowadzać przed snem -powiedzmy na około pół godziny czy wręcz przeciwnie ? 2. Czy po nebulizacji ww. preparatami oklepywać ? O to nie zapytałam lekarza, na ulotkach nic nie ma, w necie też nie mogę nic znaleźć. Op...
  • Witam, moj 4 tyg synek bardzo malo przybieral w pierwszych tygodniach 100 g/tydz) Lekarz zalecił dokarmianie po 30-40 ml mlekiem Enfamil premium . Synkowi smakowało mleko i moje piersi które opróżniał i jeszcze miał chęc na butelke. Po takim tygodniu przybral 360 g jednak czesto wymiotowal po mleku ( może za dużo mu dawałam max 60 ml) Lekarz zalecil zmiane na enfamil H.R. jednak po nim synek strasznie sie pręży w nocy i dopiero oczuwa ulge po zrobieniu kupki co przychodzi z tru...
  • muszę znowu wam głowę zawrócić, ale już nie wiem co mam robić. kiedyć moja 5,5 roczna córka wszelkie leki łykała w miarę dobrze, ale od trzech dni to po prostu nie daję rady. w tej chwili walczymy z zaostrzeniem astmy i między innymi musi łykać 5ml ziantu i nie ma mowy żeby przełknęła, jak się w ogóle uda jej wlać do buzi, już próbowałam przemycić w kakao ale też się nie specjalnie udało. jestem pewna że jak nie opanujemy sytuacji to kolejny raz wylądujemy w szpitalu :( nie dość że mie...
  • kochane mamy prosze o radę. Byłam wczoraj z coreczka na bilansie 2- latka. Wszystko jest dobrze, mała swietnie sie rozwija. Pediatra zauważyla u niej iksowatosc kolan.Zalecila zebysmy cwiczyli jak najwiecej siad po turecku zeby kolanka odginaly sie do zewnatrz. Na pytanie czy potrzebna jest konsultacja ortopedy, jakies wkladki itp. powiedziala ze nie. Mi to jednak nie daje spokoju. Mial ktos jakies doswiadczenia w tym temacie???? dziekuje
  • Witajcie, zrobil nam się problem z przepukliną pępkową, potrzebna konsultacja w tej sprawie, a przy okazji chciałabym skonsultować siusiaka. Dziękuję i pozdrawiam Beata
  • Objawy Tomka (2 latka) to co 2-3 tygodnie seria kilkudniowa niestrawionych papowatych kupek - efekt żle leczonej silnej biegunki pół roku temu. Okazuje się, że potrzebna jest dieta bezglutenowa i bezmleczna (alergia). Dodatkowo mały ma od tamtego czasu obrzmiałe węzły chłonne w pachwinach. Poza tym rośnie ok. Jeśli masz podobne doświaczenia i możesz coś doradzić napisz. Popełniliśmy już dużo błędów po prostu z niewiedzy (także lekarzy - jako pierwszy posiłek po biegunce leczonej przez 8 dni 3...
  • Ma 4,5 roku. W piątek wieczorem jazda na pogotowie i zastrzyk - mała miała dziwną wysypkę, takie rozlane czerwone placki wielkości ziarna grochu i większe. KOlor czerwony, plamy pełne bez obwódki. Umiejscowione głównie na pupie z tyłu schodzace do kolan, pojedyńcze wokół kostek. Także na twarzy/policzka/ i pod brodą ale nie schodzące na szyję. Lekarka z pogotowia powiedziała, że to reakcja alergiczna - na co nie potrafiła sprecyzować. Dziś w nocy obudziła się i drapała po kost...
  • Witam Córka 3,5r choruje od dwóch tygodni,zaczęło się katarem i kaszlem,po tygodniu przeszło w biegunkę,wtedy lekarz-dostała bactrim.Leczona tydzień bactrimem,do dzisiaj włącznie..biegunka ustąpiła i od razu pojawił się z powrotem katar i kaszel,tym razem suchy męczący.Kaszel na tyle uciążliwy i męczący,że dzisiaj pojechałam z dzieckiem do lekarza i dostałyśmy Zinnat.Siedzę i się zastanawiam,co zrobić,czy faktycznie antybiotyk jest juz konieczny..Lekarka twierdzi,że infekcja trwa zbyt ...
  • Normalnie wysiadlam od wizyt u lekarzy. Alicja gdzies od poczatku maja kiedy to wg mnie zarazila sie katarem od kolegi ma go caly czas. Widac jak bardzo przeszkadza jej to w zyciu. Katar jest koloru zolto-zielonego. Codziennie rano budzi sie z ogromna ropa w oczkach. W zeszlym tygodniu lekarz zapisal jej Eurespal,Isoprinosine i Bioaron C. Faktem jest, ze przestala wreszcie chrapac ale nadal spi z otwartymi ustami. Lartyngolog wykluczyl trzeci migdalek, pediatra podejrzewa alergie ale ni...
  • Za 2,5 miesiąca mamy termin na zabieg wycięcia 3.migdałka i być może też usunięcia od razu wody z uszu. 4 dni przed zabiegiem mamy zrobić badania krwi. Zastanawiam się,czy nie zrobić ich córce na wszelki wypadek również teraz,żeby był ewentualnie jeszcze czas na podanie jakichś leków,gdyby się okazało,że coś jest nie tak. Czy Wy tak robiłyście? Czy może już nie narażać dziecko na być może niepotrzebne kłócia? Poradźcie.
  • Witam, Miesięczna córeczka mojej przyjaciółki ma przetokę odbytu i musi być operowana. Poszukujemy specjalisty chirurga lub proktologa, który mógłby obejrzeć malutką. Szukamy lekarza w Warszawie lub w okolicy Jastrzębia Zdrój. Bardzo dziękuję, w imieniu własnym i rodziców chorej kruszynki, za wszelką okazaną pomoc. Pozdrawiam, B
  • Bo zapomniałam - ile kropel podaje się dziecku 6 letniemu?
  • Potrzebna pilnie krew dla małej dziewczynki chorej na białaczkę tel kontaktowy :0-600 790 023,krew można oddać na ul. Chocimskiej 5 w Instytucie Chematologii hasło :krew dla dziecka z Litewskiej Justyny Matwiejszyn, lekarz prowadzący : dr. Rzymkiewicz
  • Hej. Moja mała córeczka 3 miesiące ma problemy z bioderkami. Proszę o namiar do ortopedy, który jednocześnie robi badanie usg. Z góry dziękuje. Anna
  • Czy jak dziecko ssie smoczek to może nie chcieć piersi Moja córeczka ma 10 tygodni jak ją odzwyczaić od smoczka Pozdrawiam Mama Kasi
  • Mała ma 6 lat. Tydzień temu 2 dni gorączkowała+ wymioty( ok.38,5)i przeszło. Od środy pojawiła sie gorączka 39i trochę i brak innych objawów. Wyniki moczu : barwa- żółta; ciężar: za mało; ph-6;glukoza i bilirubina -nb; ciała ketonowe i białko całkowite - ślad; urobilinogen-0,2; azotyny- negatywny;krew i leukocyty- nie wykryto. osad moczu: śluz- mierny, nabłonki płaskie pojedyncze; bakterie- skąpe; leukocyty- 8-10 w pw czekam na posiew -( poniedziałek) 1-y pediatra mówi ,że wyniki są ok ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się