powieki

(16 wyników)
  • moja córka ma plamki czerwone na powiekach.z jednej strony jest większa i płaska a na drugiej powiece mniejsza i płaska rownież czrwona tylko jak c órka się budzi po spaniu lub przecąga to prawie ich nie widać a póżnniej dopiero sa wyrażne i widoczne.zaznaczam że nie rosnąw górę tzn.nie puchną.więc mam nadzieję że nie jamisty.co wy na to?
  • Panie Doktorze.Jesteśmy po rezonansie magnetycznym naczyniaka umijcowionego na powiece górnej co wykluczyło przepukline oponową jest to naczyniak o wymiarach 17x15x11 bardzo mocno unaczyniony.Badanie to zostało przeprowadzone w Szpitalu Klinicznym nr 1 PAM dnia 19.01.br, w dniu dzisiejszym odbyła się konsultacja z Panią prof.dr hab.med.I.Latawiec - Mazurkiewicz, która zaproponowała leczenie w postaci podawania "leków sterydowych"(leki podawane przez pierwszy tydzień dożylnie, późn...
  • witam dziewczyny, jak dobrze ze odnalazłam taki watek bo myslałam ze tylko ja sie borykam z problemem..jak przeczytałam moja małą ma tzw "uszczypniecie bociana" cociaz w szpitalu nazywano to naczyniakiem..ale nie wtym rzecz..chodzi o to ze teraz tam gdzie miała na powiece czerowna plamke robi sie jej troch esine i nie wiem czy to prawidłowy objaw czy jakies zagrozenie...powiedzcie mi tez do jakiego specjalisty udac sie w razie czego?? dermatolog, okulista czy poprostu pediatra.. pozdr...
  • Trzy lata temu urodziłam córeczkę.Miała na policzku i na pleckach niewielkie przebarwienie, które praktycznie od razu zaczęło rosnąć.naczyniak na policzku rósł do czwartego miesiąca życia, stał się brunatny, mocno wypukły, gorący i raz zrobił się na nim strupek (być może córcia się podrapała, ale nie jestem pewna, bo paznokcie miała króciutko obcinane).Po tym czasie ten naczyniak przestał się powiększać, nawet teraz jest ciągle tej samej wielkości. Po ostatnim USG okazało się, że ...
  • moja corka urodzila sie prawie dwa lata temu z naczyniakiem plaskim - tak ma wpisane w karcie z wypisu ze szpitala. kiedys wyczytalam, ze taka forma naczyniaka jest okreslana "musnieciem bociana".... objawia sie to tym, ze na czole od urodzenia ma taka jakby litere V i lekkie zaczerwienienie na powiekach... o czasie powieki sa juz nieczerwone... a litera V : ogolenie widac ja mniej, jakby zbladala, ale szczegolenijak mala placze widac ja bardzo.... czasem prawie nei widac wcale... ...
  • Moja córeczka ma 7 lat. Dokładnie w 21 dniu swego życia pojawił się naczyniak na powiece. Zaczęlo się od maciupeńkiej kropczki. Naczyniak rósł tak, aż przesłonił 2/3 oka. Przeglądałam zdjęcia na angielskiej stronie dziec z naczyniakami- dokładnie tak wyglądała moja córeczka jak na jednym ze zdjęć!!!Byłam przerażona.Pojechałam na konsultacje do wawy do Centrum Zdrowia Dziecka do prof. Perek (chyba tak sie nazywa ta lekarka) Na szczęście lekarka uspokoiła mnie, twierdząc, że naczyniak sa...
  • Witam, W sierpniu tego roku urodziłam córeczkę poprzez CC. Po ok. 3 tyg pod okiem pojawiła się "opuchlizna". Udaliśmo się iż się do lekarzy okulistów, córka miała zrobone USG gałki ocznej. W badaniu tym okazało się iż, widoczna pod okiem zmiana to tylko część, że coś nawet o więkrzych rozmiarów jest wewnątrz.W tej chwili ma 3,5 m-ca naczyniak rośnie, lekarz okulista stwierdziła iż należy czekać i obserwować. Ponoć naczyniak nie zniekształca gałki ocznej i dopóki źrenica jest cała odsłonięta...
  • Panie Doktorze, Moj syn ma naczyniaka na gornej powiece, miejsce wokół tego naczyniaka jest spuchnięte, przec co niestety synek nie moze otworzyc całego oczka. Naczyniak jest wypukły. synek ma teraz skonczone 4 miesiace. Proszę powiedziec do jakich lekarzy sie mam udac? czy czekac az sie wchlonie sam? Zdjęcie przesyłam Panu na e-maila gazetowego, dziekuję za odpowiedz, Katarzyna
  • Zaczeliśmy leczenie... Karolinka jest po pierwszym zabiegu laserowym w Gdańsku u dr Wyrzykowskiego. Przed znieczuleniem musiała być na czczo przez kilka dobrych godzin - było to trudne ,ale daliśmy radę :):) Następnie sam zabieg. Po laserze powieka mocno spuchła uniemożliwiając widzenie. Był to dla niej duży dyskomfort. Jednak wbrew naszym obawom po 24h Karolinka jest tak samo radosna jak przed operacją, a opuchlizna zaczęła się wyraźnie zmniejszać. Nie cierpi. Nie podajemy jej żadnych śr...
  • moja córeczka ma naczyniaka oczodołu, pojawił się w piatym tygodniu życia i najpierw lekarze leczyli ją antybiotykami, potem mówili, że to naczyniak i się sam wchłonie, aż w końcu dostałam po prawie 4 miesiącach dostałam namiary na neurochirurga, który z nami porozmawiał i powiedział, że taki naczyniak sam się nie wchłonie. rozpoczęliśmy leczenie (Madzia miałą zrobiona angiografię z embolizacją)i okazało się, że ten naczyniak jest znacznie większy niż widać na zewnątrz, na szczęście jes...
  • mój synek ma naczyniaka na oczku .czy któraś z Was ma podobny problem ? Pozdrawiam .
  • Od trzech tygodni u mojej 9-miesięcznej córeczki pojawiają się "wylewy" w prawym oczku. Zanim jeden zdąży się wchłonąć, w innym miejscu "białka" pojawia się następny. Byliśmy u okulisty dziecięcego, który stwierdził, że jest to naczyniak limfatyczny spojówki. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Będę wdzięczna za każdą informację.
  • Ponieważ jestem zupełnym laikiem w tej dziedzinie chciałam poprosić o Was pomoc. Córeczka ma od urodzenia znamię, naczyniaka (?), które było określane jako " dziobnięcie bociana". Umiejscowione jest na czółku- międz brewkami, jednej powieczce i z tyłu na potylicy. Na początku miało barwę malinową, teraz (ma już 16 mies) jasno różową (jedynie przy płaczu się zaczerwienia).Jeżeli to jest naczyniak, to jaki rodzja- jamisty, plamisty? Czy jest szansa, że się wchłonie (mówiono nam, że ...
  • Panie Doktorze! Bardzo proszę o informację, jakie powinno się wykonać badania w celu wykluczenia u dziecka naczyniaka oczodołu. Dn. 13.03 mamy u Pana konsultację w Medicoverze, synek ma 7 tyg. i ma naczyniaka na główce oraz na pleckach i podejrzewam, że robi się trzeci na czółku. Od urodzenia synek ma spuchniętą powiekę prawego oka. Pediatra powiedział, że to niedrożny kanalik łzowy i przepisał kropelki Tobrex. Po ich zażywaniu nic się nie zmieniło. Oczko jest cały czas napuchnięt...
  • Szanowny Panie Doktorze u naszej córki Karolinki w 3 tygodniu życia pojawiły się na obu powiekach naczyniaki. Oba wykazują tendencję wzrostową. Jeden utrudnia już pełne otwarcie oczka, powieka jest w kształcie "łezki".Bardzo prosimy o radę dotyczącą sposobu leczenia.Zdjęcia wysłaliśmy do albumu. Czekamy na odpowiedź z góry dziękujemy z poważaniem rodzice Karolinki
  • ciekawi mnie czy drugie dziecko tez moze sie urodzic z uszczypnieciami? tak jak pierwsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się