Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      pozycje

pozycje

(6 wyników)
    • optymistyczną, ciekawą świata, chęcią robienia dobra... i zobaczyłem przez okno chłopa z przezroczytsą reklamówką ćwiarteczek denaturatu... wiecie co pomyślałem świat taki piękny dla każdego, dla niego i dla mnie i dlaczego się nie napić... a potem refleks, docelowo, masz coś poczytać podumać, rozwiązać, zrobić zakupy a jutro z rodziną na spacer.. chcesz znowu wszystko spieprzyć, mimo że tak ładnie idzie!;-))) pozdrawiam obiadowo!
    • witam :) czy ktoś z was mógłby polecić mi jakieś interesujące pozycje na temat współuzależnienia i DDA? ze tego względu, ze dotyczy mnie to osobiście, chciałabym co nieco poczytać PS: do tej pory natknęłam się na "Nową szansę - Nadzieję dla rodziny alkoholowej" Sharon Wegscheider-Cruse (warto przeczytać!) i "Koniec współuzależnienia" Melody Beattie (oceny nie wydaję, bo jeszcze czytać nie zaczęłam) pozdrawiam i z góry dzięki za posty :)
    • PROSZE!!!!! bardzo mi zależy na jakichs dobrych ksiazkach o nałogach ..może znacie jakies ciekawe pamiętniki w stylu barbary rosiek itd.!ogólnie chodzi mi o ksiazki zwiazane z tymi nałogami oraz ksiazki o marku kotańskim i jego dzialanosci lub jego autorstwa ksiażki.bede wdzieczny.
    • Zwracam się do Was z prośbą o podanie tytułow wydawnictw/pozycji/poradnikow godnych polecenia - dla osoby współuzależnionej, w ktorej czlonek rodziny ma problem z alkoholem. Dziękuję.
    • czytam tą ksiązke z wielkim zaangażowaniem, choc wiem, że czytać ją powinien raczej mój brat. może jest to głowna pozycja na oddzialach antyalkoholowych i na spotkaniach aa? pozdrawiam:).
    • Czesto na tym forum zarzuca sie roznym osobom, ze podkreslaja swoje wyksztalcenie, pozycje zawodowa i temu podobne, choc 'to nie ma nic do rzeczy'. Chcialam dorzucic swoja luzna uwage: ludzie nadal czuja dyskomfort przyznajac sie do tego ze sa alkoholikami lub maja w bliskiej rodzinie alkoholika, w podswiadomosci wielu z nas nadal kryje sie przeswiadczenie, ze jest to choroba dotykajace ludzi z marginesu spolecznego. Stad tak czesto ludzie podkreslaja swoja wysoka pozycje spoleczn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się