praktyki

(8 wyników)
  • Czy doktoranci także myślą o uczestnictwie w jakiś ciekawych praktykach, np wakacyjnych? Znalazłam ciekawe praktyki organizowane przez PAN, przeznaczone nie tylko dla studentów, ale i doktorantów. Można wziąć udział w różnych projektach badawczo-naukowych (stąd chyba nazwa - Letnie Praktyki Badawcze) czy komercyjnych. Wzięlibyście udział w praktykach?
  • Jestem studentką polsl, wybieram sie na praktyki do jednej z kopalń Jastrzebskiej Spółki Węglowej, czy ktoś wie jak takie praktyki wyglądają? Mogę liczyć na oprowadzenie i zapoznanie z poszczególnymi działami? Nie jestem na wydziale górniczym, ale na zblizonym kierunku. p.s oprócz zjazdu na dół :p ;-)
  • cztery recenzje pozytywne juz sa, termin kolokwium wyznaczony rowniez. czy Szanowni habowicze zechcieliby sie podzielic wiedza tajemna, o czym nalezy pamietac przed/tuz przed/w trakcie/tuz po kolokwium? jakie dzialania sa zazwyczaj domena habilitanta, co powinien robic dziekanat (a nie robi i trzeba tego dopilnowac), any other business? bede wdzieczny za odpowiedzi/podpowiedzi.
  • Michel Odent francuski badacz i położnik,ekspert porodów naturalnych, autor "odrodzonych narodzin", twórca Prima Heath Research Center w Londynie(badania nad długofalowymi skutkami doświadczeń okołoporodowych u dzieci)powiedział kiedyś, że "najlepszy sposób na to, by poród odbył się bez komplikacji i interwencji medycznych, to znalezienie położnej, która do głębi rozumie psychofizjologię porodu". jakie są wasze doświadczenia i uwagi w powyższym zagadnieniu?
  • Może zainteresuje Was informacja, że właśnie utworzono nowe studia podyplomowe na Uniwersytecie Gdańskim – „Innowacyjne praktyki public relations”. Zajęcia będą odbywać się w Sopocie, na Wydziale Ekonomii UG. Program studiów jest nastawiony przede wszystkim na kształtowanie umiejętności praktycznych – ma być jak najmniej teorii, a jak najwięcej praktyki (analiza case studies, warsztaty, zajęcia z kamerą, gry symulacyjne etc.). Co ważne, wśród kadry znajdą ...
  • Temat nieco podobny do wątków o filologii angielskiej i "pracy zawodowej" vs. pracy na uczelni: Linka.
  • www.rp.pl/artykul/4,661618_Profesor_na_kilku_etatach.html "niektóre polskie wydziały prawa rosną w nieprawdopodobnym tempie. Na Wydziale Prawa w Krakowie jest obecnie 97 osób po habilitacji. Podobny wielkością Wydział Prawa Uniwersytetu w Münster ma nie więcej niż 25 profesorów. Istnieją w Polsce wydziały, które nie mogą obsadzić podstawowych katedr. Dla większości profesorów Uniwersytet jest jednak tylko dodatkowym zajęciem. Młoda osoba po habilitacji nie szuka w Polsce wolnej katedry. Zos...
  • Mam pytanie do wieloetatowców: jak to wygląda w praktyce? udaje Wam się godzić godziny pracy na uczelni i drugi etat z pisaniem artykułów, robieniem badań itp? A jak to wygląda w kwestii prawnej? bo przecież teoretycznie nie można mieć więcej niż dwóch etatów.... A co z umowami o zlecenie/dzieło? Czy za każdym razem trzeba prosić o zgodę rektora? Czy on zawsze sie zgadza? Dwie hipotetyczne sytuacje: 1. mam etat na uczelni i dodatkowo chcę podjąć pracę na zlecenie na uczelni pryw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się