praktyki

(7 wyników)
  • Cześć Próbuję znaleźć staż w mediach w UK lub USA jako montażysta, operator kamery, producent. Czy ktoś z was ma za sobą doświadczenia we współpracy ze studiami filmowymi w UK i USA (z punktu widzenia stażysty i nie tylko) i zechciałby podzielić się nimi? Pozdrawiam Luka
  • Każdy w innym stopniu przyswaja wiedzę to oczywiste, ale pytanie, które stawiam nie jest pytaniem z gatunku pytań retorycznych, zatem...ile wody musi w Wiśle upłynąć, aby zacząć płynnie mówić w języku angielskim - zakładając, że dana osoba zostanie rzucona na głęboką wodę w UK/US/Kanada/Australia itp. itd. Ile czasu wam zabrała nauka płynnego mówienia - 3 miesiace, 6 miesiecy, rok, 5 lat i czy zaczynaliście od przysłowiowego ZERA, czy też już poruzumiewaliście się w mniejszym lub...
  • Hej,czy ktos z Was uczestniczyl w tych praktykach w USA i moze sie podzielic wrazeniami? pozdrawiam
  • mam pytanie jestem na wizie J1 na praktykach zawodowych 18 miesiecznych, za 3 miesiace konczy mi sie waznosc wizy i zastanawialam sie nad zamiana jej na studencka wize, czy mam jakies realne szanse aby to zrobic? czy nie przyczepia sie ze kombinuje, najpierw staz a pozniej szkola? czy sponsorem moze byc moj znajomy ktory ma oczywiscie odpowiedni srodki na koncie abybyc sponsorem czy tez to musi byc ktos z rodziny? dziekuje marta
  • Wczoraj wrocilam z USA do Polski i niestety, w zwiazku z zagubionym paszportem nie zwrocilam kartki, ktora dostalam wjezdzajac tj. Arrival/Departure Record. Problem w tym, ze dzis konczy mi sie wiza, wiec bardzo zalezy mi, aby fakt mojego wyjazdu zostal w USA odnotowany, po to abym nie miala problemow z uzyskaniem wizy w przyszlosci. Panie z check-in'u uspakajaly mnie, ze ta kartka jest i tak malo wazna, poniewaz sluzby imigracyjne i tak odnotuja moj wyjazd z kraju na podstawie listy pa...
  • Czesc wszystkim! Mam pytanie odnosnie otrzymania pozwolenia na prace w kanadzie. Procedure juz mniej wiecej znam, ale zastanawiam sie, czy latwo jest uzyskac pozytywna opinie HRSDC na stanowisko księgowej...no i czy orientujecie się, czy będąc studentem, także trzeba uzyskać opinie HRSDC, czy też wystarczy oferta pracy w postaci praktyk? Dzieki za wszelkie info!
  • moge pomoc (doradziec) osobom chcacym wyjechac do pracy w usa, mozliwosc pomocy w znalezieniu pracy lub informacji na temat zasad panujacych na takim wyjzdzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się