Forum Nauka i edukacja Savoir vivre
ZMIEŃ
      praktyki

praktyki

(4 wyniki)
    • Czy przy przedstawianiu się dziewczyny powinny podać/wsytawić rękę? A jak nie podaje czy facet powinnien wyjść z inicjatywą? Nie wiem dlaczego ale dużo dziewczyn czeka aż facet pierwszy poda ręke. Co robić w takich sytuacjach?
    • WItajcie, od kilku tygodniu jestem praktykantką w pewnej kancelarii. Moim opiekunem jest adwokat. Dziwi mnie, ze nigdy nie podaje mi ręki na początku i na końcu naszego spotkania. WIadomo, jest starszy, mój szef itd, wiec to ja powinnam czekać na wyciagnienie ręki. Z drugiej strony często przedstawia mnie swoim współpracownikom, głownemu szefowstwu i oni bez problemu witają się ze mną podaniem ręki. Nie wiem, co o tym myśleć. Na samym początku wymusiłam od niego uścisk dloni :...
    • napiwek(9)

Wczoraj wieczorkiem Mój wybrał się po pizzę. Była zamawiana na wynos. Rachunek opiewał na 21zł. Mój dał 40zł. Koleś powiedział: "oj... ale ja nie mam wydać..." Ale wziął te 4 dychy i wydał..... 14zł. Wychodzi na to, że piątkę już sobie policzył jako napiwek. Chodzę tam często i nigdy takich praktych nie stosowali. Po zapłaceniu rachunku zawsze coś zostawiałam dla kelnera. I nie chodzi o to, że ON sobie już ten napiwek policzył, ale o to, że ode mnie (tak mi się wydaje) należy ...
    • Przeczytałem post, Może założyć nowe forum z ..., byłem, napisałem 2 wątki nt: pierwszy- o dylematach z noszeniem garnituru, drugi to -zagadka. Forum to maże być ciekawe, jest bardzo rozbudowane, ma statystyki, kto? był, jest, itp. Proszę, zajrzyjcie tam, napiszcie. buba www.savoirvivre.pl/forum/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się