Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      praktyki

praktyki

(110 wyników)
    • Cześć. Jestem obecnie studentką II roku FIR na UE we Wrocławiu... Chciałabym się rozwijać, wiem, że skończenie studiów w obecnych czasach nie wystarczy. Jestem już po odbyciu dodatkowych dla mnie praktyk, teraz zastanawiam się czy szukać praktyk w Biurach Rachunkowych czy iść na drugi kierunek Administrację na UWR, na którą zresztą się dostałam. Marzy mi się praca w Biurze Rachunkowym dlatego skłaniam się ku praktykom, ale z drugiej strony ważna jest też jakaś znajomość prawa, którą nab...
    • Trwają zapisy na VII Letnie Praktyki Badawcze w Instytucie Badań Systemowych PAN Program Praktyk przeznaczony jest dla studentów o szerokiej skali zainteresowań naukowych, począwszy od matematyki i informatyki, poprzez kierunki techniczne do ekonomii i zarządzania. Jednak ani wiek, ani kierunek studiów nie są tu najważniejsze – liczy się umiejętność logicznego myślenia i determinacja. Jeśli nie lubisz się nudzić, chcesz kreatywnie spędzić wakacje w gronie ciekawych ludzi z całej...
    • W te wakacje mam odbyć praktykę. Więc poszukałem poprzez internet parę firmy z interesującej mnie branży (elektroniczne i elektryczne sprawy). Na stronie firm gdzie nie było info o oferowanych praktykach znalazłem maila kontaktowego i wysłałem pytanie czy prowadzą praktyki. Jakieś 15 maili poszło i żadnej odpowiedzi... Podobnie z firmami, gdzie na www mieli info o praktykach. Wysłałem CV i list motywacyjny. Cisza... Gdzie popełniam błąd? Żeby nie można było dostać się na praktykę... Chodz...
    • Jakie macie zdanie odnośnie bezpłatnych praktych w Ministerstwie Sprawiedliwości? A może ktoś takie odbywał? W październiku zacznę studia na IV roku prawa i jedynym doświadczeniem jakie posiadam jest 15 dniowy staż w sądzie ( obowiązkowy na III roku). Nie jestem z Warszawy. W moim mieście bardzo trudno o pracę, już nie wspominając o tym że raczej mało kto zatrudni studenta dziennego i to jeszcze najlepiej w kancelarii adwokackiej jako pracownik biurowy:) Myślicie, że będzie to cenne ...
    • Czy ktoś miał okazję odbyć praktyki w tej firmie? Na stronie www odnalazłem informację, że poszukują min. studentów wydziału elektrycznego/elektronicznego. Ciekawi mnie to czym miałby zajmować się student takiego wydziału.
    • Czy ktoś z Was pracuje lub miał praktyki w kancelarii? Co tam robiliście na samym początku? W przyszłym tyg. zaczynam praktyki w kancelarii adwokackiej i zastanawiam się czy powinnam coś sobie przypomnieć, czegoś się nauczyć....
    • odbywam praktyki juz 2 lata bo na luzie, jak miałam nauke to miałam przerwy a jak nie to praktykowałam teraz koncze studia i chciałam jakies zaświadczenie ale nie wiem jak o nie poprosić? zwłaszcza że szef jest ostatnio bardzo zajety i mnie troche olewa, cięzko mi się z nim umówić więc napiszę maila ale nie wiem jak po takich przerwach to ująć żeby mi nie odmówił?
    • Chciałabym już zdobyć doświadczenie kierunkowe (psychologia), ale prawdziwe praktyki na uczelni będę mieć dopiero w przyszłym semestrze. W związku z tym mam pytanie - czy warto zrobić wcześniej bezpłatną praktykę, znaleźć staż, lub zatrudnić się jako pomoc czy asystent przy psychologu, itp. ? Czy w ogóle jest taka możliwość? Czy narazie wystarczy mi wolontariat, organizacja studencka? Czy rozpoczynać coś, przed samymi praktykami? Pomóżcie :)
    • Witam Jutro rozpoczynam praktyki w Urzędzie Miejskim, mam pytanie do osób które miały juz praktyki, co dokładnie się robi na takich praktykach? Czy trzeba odsiedzieć całe 8 godzin?
    • Czym sie rozni jedno od drugiego? Skladalam podanie o staz/praktyke (jakkolwiek to sie nazywa) i musialam wybrac opcje, o ktore z tych dwoch mi chodzi. W CV sobie wpisalam staz, bo to jest slowo, ktore bardziej mi pasuje. Po angielsku jest tylko jedno okreslenie: internship, po niemiecku Praktikum i nie ma jakistam podzialow - moglby mnie ktos oswiecic jaka jest dokladnie roznica miedzy tymi dwoma pojeciami w j. polskim?
    • Wybieram się na studia dzienne. Zastanawiam się dodatkowo nad nauką w szkole policealnej na kierunku 2-letnim, takim, po którym można zdawać egzamin państwowy i po którym ma się tytuł technika. Z tego co czytałam w ofertach szkół policealnych (np. TEB) na kierunkach z tytułem technika są 4-tygodniowe praktyki zawodowe. Domyślam się, że chodzi tu o normalną pracę w jakiejś firmie, 8 godzin dziennie. Czy ktoś z Was był już w takiej sytuacji, że łączył studia ze szkołą policealną i prak...
    • Drodzy koledzy Studenci, wiecie może czy jest możliwość odbywania praktyk w instytutach PAN? Jestem dopiero studentem drugiego roku PW, ale chyba już w najbliższe wakacje będę musiał czegoś poszukać, więc... czekam na odpowiedź. :) Interesuje mnie Instytut Fizyki, ewentualnie IWC, ale na ich stronie nie mogłem niczego na temat praktyk znaleźć (za to znalazłem na stronie Instytutu Fizyki Jądrowej, więc myślę że w innych instytutach też jest taka możliwość).
    • Witam! Jestem po 2 roku medycyny i wlasnie odbywam praktyki lekarskie w szpitalu - jestem jedyna osamotniona ;) praktykantka. Chcialabym usyszec opinie od Was czy po odbyciu takich praktyk wyniesliscie jakies zawodowe doswiadczenie, badz cokolwiek nauczyliscie sie, bo ja czuje sie znow jak zbedny pionek w grze i raczej odczuwam wrazenie jakbym przeszkadzala personelowi. Chyba powinno im zalezec, zeby podzielic sie swoja wiedza - byc moze trafia kiedys do mojego gabinetu i beda ...
    • może ktoś łopatologicznie wytłumaczyć , czy toto się różni o siebie?
    • Mam pytanie do studentów, którzy nie udzielają się w żadnych organizacjach studenckich, nie szukają sobie dodatkowo praktyk, jeżeli nie muszą. Z czego to wynika? Nie czujecie potrzeby udzielania się? Wolicie np. mieć dorywczą pracę w gastronomii, bo z tego są pieniądze, niż za darmo robić pierwsze kroki w swoim zawodzie. Pytam, bo mamy problemy z rekrutacją do telewizji studenckiej (wolontariat) i zastanawiam się, z czego one wynikają.[sonda=jestem wolontariuszem, nie mam bezpłatnych n...
    • Po pierwszym roku muszę odbyć miesięczną praktykę. Jednak nie wiem gdzie...(szukałam na necie ale tam przeważnie są praktyki dla studentów 3 roku a ja jestem na piewrszym). Studiuję zarządzanie i interesowałyby mnie praktyki w Katowicach, Chorzowie, Bytomiu, Zabrzu itp. Nie oczekuje że ktoś mi tu prześle gotową oferte czy coś takiego. Chcę się tylko dowiedzieć czy ktoś może odbywał juz takie praktyki i może polecić jakąś firmę itp.
    • Hej! witajcie wszyscy czytający Chciałabym was prosić o pomoc, jestem studentką pedagogiki muszę odbyć praktykę w szkole podstawowej w klasach 1-3, ale zwyczajnie nie mam na to czasu pracuje na pełny etat i niestety pracodawca nie udzieli mi urlopu na okres odbywania praktyki bo ma ona trwać około 4 tygodnie, czy znacie jakąś szkołę podstawową w której dało by się to jakoś załatwić żebym nie musiała chodzić lub chodzić trochę krócej, szkoła by wypełniła papiery i po sprawie. Z góry wielki d...
    • Zbliża się okres praktyk (wakacyjnych) :) Podzielcie się wrażeniami ze swoich praktyk - gdzie je mieliście, co studiujecie i jak wspominacie ten okres :)
    • Jak sobie radzicie Wy którzy pracujecie i studiujecie zaocznie? Jak godzicie/godziliście pracę z praktykami na studiach? Ja co prawda mam jeszcze troszkę czasu do tych praktyk... ale już zaczynam myśleć czy dam radę pogodzić jedno z drugim. Podobno niektórzy studenci biorą sobie urlop ale powiedzmy sobie szczerze nie jest łatwo wziąć 2 tygodnie ( bo chyba tyle zazwyczaj trwają praktyki) wolnego?! Jak to pogodzić żeby ani jedno ani drugie jakoś specjalnie nie ucierpiało? I czy tak w ogól...
    • hej, chodzę obecnie na praktyki studenckie do pewnej firmy. Problem w tym ze praktyki trwaja 3 miesiace a mnie juz po 3 tygodniach szlak trafia. Wszystko co robie jest cholernie nudne i widze ze kolejne 2 miesiace bada totalnie zmarnowane. Chcę zrezygnować, ale nie wiem jak to zrobic, zeby nie wyrobic sobie złej opini, bo firma w ktorej teraz jestem świadczy swoje usługi całej branży, w której bede pracować. Pliss poradzcie cos. (w gre nie wchodzi zostanie w firmie do konca).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się