Forum Nauka i edukacja Nauczyciele
ZMIEŃ
      praktyki

praktyki

(12 wyniki)
    • Od środy zaczęłam praktykę z jęz. angielskiego w gimnazjum. Praktyka trwa 75h w tym 10h- zapoznanie z dokumentacją, 20h- hospitowanie lekcji, 45h- prowadzenie lekcji. Studiuję na prywatnej uczelni więc sama muszę za to zapłacić, tylko nie wiem ile. Proszę napiszcie ile płaci się za taką praktykę. Z góry dziekuję.
    • witam! mam do was nauczycieli takie oto pytanko; czy moglibyscie udzielic mi kilku wskazówek co nalezy robic aby poradzic sobie na praktykach w szkole? jestem osoba troche niesmiałą i wystapienia publiczne nie sa moja najlepsza strona ale musze sie spróbowac w roli nauczyciela bo inaczej nigdy sie nie dowiem czy nadaje sie do tego zawodu czy nie, ps. bede uczyc francuskiego... z gory dziekuje za pomoc, pzdr.
    • studiuje na 2 roku kierunku filologicznego... przez ostatnie 2 tyg mialem praktyki ogolnopedagogiczne w gimnazjum przy moim bylym liceum. zarzekalem sie cale zycie ze nie pojde uczyc, nawet gdybym mial spac pod mostem, a dzisiaj wychodzac ze szkoly myslalem ze sie porycze, czulem sie dokladnie tak jak w dniu kiedy wychodzilem ze szkoly po rozdaniu swiadectw maturalnych 3 lata temu... rozmawialem z dyrektorem, powiedzialem mu ze zostalbym uczyc za darmo.. przeciez te dzieciaki sa ...
    • moze ktoś z was pracuje w kuratorium albo wie i moze odpowiedziec na pytanie : czy przy takiej nazwie kierunku: ZINTEGROWANA EDUKACJA PRZEDSZKOLNA I WCZESNOSZKOLNA i takim programie RAMOWY PROGRAM: Psychologia rozwojowa Emisja głosu Pedagogika przedszkolna z metodyką Podstawy kształcenia zintegrowanego Edukacja polonistyczna z metodyką Edukacja matematyczna z metodyką Edukacja środowiskowa z metodyką Edukacja motoryczno - zdrowotna z metodyką Sztuka i techni...
    • bo u mnie załamka. przyszła dziś taka jedna. ma być u mnie na praktyce (75 godz hospitacji+ 75 godz prowadzenia zajęć= 150 godzin) i od drzwi, że : ona to nie będzie pracować w zawodzie boi , i moim zdaniem , brzydzi się dzieci i tak w ogóle to może jej od razu wypiszę opinię, żeby nie musiała chodzić!!!! kurde i co jeszcze, konspekty też mam za nią napisać ???? i co najdziwniejsze to jej 5 rok studiów, gdzie ona była do tej pory ???
    • Witam;) od jakiegos miesiąca jestem na praktykach w gimnazjum i jestem bardzo niemile zaskoczona wyzyskiem jaki tu panuje! Pani niby fajna i miła ale co chwila cos ode mnie chce. Zaczeło sie to gdzies po tygodniu praktyk. Musze tworzyc testy, sprawdziany, kartkówki dla roznych klas, a potem sobie je sprawdzac:/, potem wszyscy maja pretensje bo komus zabrakło poł punkta do 4 lub 5 i chce poprawiac. I znow nastepny weekend bede siedziec i tworzyc nowe testy dla poprawiajacych. Poza...
    • Witam, jestem nowa na tym forum,naczytałam sie pół dnia tego wszystkiego i postanowiłam zadać nurtujące mnie od jakiegoś czasu pytanie... Zacznę od tego że studiuję na UZ matematyke (kier. nauczyc.), jestem na 4 roku,we wrześniu juz na 5 (magisterka..). Mam za sobą praktykę w szkole podstawowej, w maju będe "praktykować" w gimnazjum. Mój problem polega na tym, iz w tym właśnie gimnazjum od wrzesnia zwolni się etat dla nauczyciela matematyki. Bardzo chciałabym zacząć już pracę w za...
    • Poloniści pomocy!Nie jestem jeszcze nauczycielem,ale właśnie odbywam praktyki w szkole podstawowej.Mam podać temat hospitacji.O co chodzi?Czy możecie coś doradzić?W nagrodę wielki uśmiech.
    • Witam ;)) Mam pewien problem.27 września zaczynam praktyki w szkole podstawowej.Z prowadzonych zajęc musze napisać konspekty,natomiast z hospitacji protokoły.Problem polega na tym,ze do tej pory na studiach nas tego nie nauczono :-// nie bardzo wiem jak to zrobić.Sciągnęłam sobie z internetu kilka konspektów..ale różnia sie od siebie.. jedne są bardzo krótkie, cele nie są rozdzielane na uczeń umie,rozumie,potrafi, w innych wszystko jest dokładnie zrobione.W jednych jest opisana ak...
    • Witam, Jeśli dziecko ma w opinii PPP zalecenie obniżenia wymagań edukacyjnych, to co to oznacza w praktyce?
    • Od paru tygodni opiekuję się studentką czwartego roku, która bardzo chce zostać nauczycielką. Problem w tym, że jest nieśmiałą "szarą myszką" o bardzo słabym głosie i fatalnej dykcji. Żal mi tej dziewczyny, bo jest bardzo chaotyczna i niezorganizowana, trochę gapcia. Przychodzi nieprzygotowana na zajęcia, mimo że dałam jej komplet pomocy naukowych oraz harmonogram praktyk z tematami i celami lekcji. Nie pisze wymaganych konspektów lub oddaje je po czasie. Omawiam z nią cele przed lekcją...
    • Witam. Bardzo się cieszę, że znalazłam to forum. Mam pytanie do Was. Staram się o pracę od września w szkole, jednocześnie będę robić kurs pedagogiczny, ponieważ nie mam uprawnień. W ramach owego kursu są przewidziane praktyki w szkole (jakaś ilość godzin) - czy będę musiała je odbywać, skoro i tak będę pracować w szkole? Pozdrawiam serdecznie. P.S. A przy okazji: ile orientacyjnie zarabia początkujący nauczyciel stażysta bez uprawnień pedagogicznych (netto)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się