prawda

(61 wyników)
  • Hej dziewczyny Zaczęłam brać tabletki i ni choroby nie umiem im zaufać... Chodzi mi o to: wzięłam pierwsza tabletke w 4 dniu plamienia/2 dniu krwawienia [bo nie wiem w zasadzie od ktorego dnia powinnam zaczac brac, skoro u mnie plamienia trwają 2-3 dni] i odczekałam 7 dni, kochalismy sie dopiero w 9 i 10 dniu od pierwszej tabletki... czyli wszystko w porządku, prawda? Wiem, schizuje... mam 24 lata a zachowuje sie jak podlotek, cóż. Pewnie powiecie, ze dla mnie to najlepiej szklanka wody zami...
  • Czy to prawda ze z wiekiem sie tyje, mimo ze caly czas je sie takie same ilosci tego samego pozywienia? Slyszalam taka teorie od mojej znajomej, i obawiam sie ze zaczelam to obserwowac u siebie. Znaczy, na szczescie jeszzce nie przytylam, ale zauwazylam ze jem o wiele mniej niz kiedy mialam.. 18, 20 lat, a waze nadal tyle samo. Mam taki sam tryb zycia, tyle samo chodze po miescie, tyle samo uprawiam sportu, i tyle samo czasu spedzam w domu. Logicznie myslac, powinnam schudnac, a...
  • Wiem,ze nie dostane tu odpowiedzi,ale moze ktos mnie uspokoi troche.Wiem,ze nie mam o co sie bac,ale taka mysl jest w mojej glowie. Po ostatnim seksie,gdzie moglam zaliczyc wpadke,dostalam normalnie okres.Teraz drugiego nie mam.Spoznia mi sie juz 3 dni,wiem to nie duzo,ale ja mam zawsze jak w zegarku!Wtedy tez robilam test,ok tydzien po stosunku,oczywiscie wyszedl negatywny. W tym miesiacu mialam stresujacy miesiac,schudlam ok 5 kg.To wlasnie z tego powodu spoznia mi sie okres,prawda???Albo ...
  • ze powodem grzybicy pochwy moze byc ciaza?
  • nie mówię o stadium agonalnym, ale o początkach. Może dlatego tak trudno go wykryć? A słyszałyście o wykryciu raka, dzięki temu, ze bolało coś? No dobra, konkretnie to chodzi mi o raka piersi, spotkałam się z opinią, że jak boli, to nie jest rak.
  • Teoretycznie norma to (ok) od 0.27 do 4.200 Teraz pytanie, czy to prawda, że jak się ma TSH powyżej 2 to jest duże ryzyko poronienia???? Ja mam 2.66 niedługo zaczynamy na dobre starania, innych hormonów jeszcze nie badałam - czekam na odpowiedni dzień cyklu (jak bede maila komplet to pojde do lekarza z nimi), ale na coś takiego natknęłam się na innym forum i jestem przerażona...:( Ktoś coś wie na ten temat???
  • to chyba konflikt serologiczny-prawda? jestem juz kompletnie zalamana- nie dosc ze mam powazne problemy ginek. to jeszcze to prosze o komentarz? czym to grozi?
  • rozchodzi się o tabletki anty, nie brałam ich nigdy, jedyna forma antykoncepcji jaką kiedykolwiek stosowałam to prezerwatywy ale już dawno z nich nie korzystamy z mężem. staramy się o dziecko ale ostatnio z mężem doszliśmy do wniosku że skoro do tej pory nam się nie udało to może lepiej trochę poczekać, zrobić sobie przerwę. Ale to nie jedyny powód dla którego miałabym zacząć brać tabletki, drugi to potwornie bolące pierwsze dni okresu. Bywają takie dni gdzie nie pomagają mi tabletki pr...
  • czy to prawda ze soczewki przepisuje okulista tylko gdy wada przestaje sie poglebiac?
  • Czy to prawda, ze w przypadku cyklu bezowulacyjnego nie wystepuje miesiaczka?? Nie moge sie tego nigdzie doczytac na forum :(( Dziekuje z gory za odpowiedz.
  • Dlaczego wciaz wszyscy skupiaja sie na wartosci kalorycznej produktow? Ona naprawde nie ma znaczenia, bo najczesniej produkty typu light, ktore maja niby mniej kalorii, zawieraja mnostwo innych szkodliwych skladnikow, a dodatkowo sa to zwykle produkty o obnizonej zawartosci tluszczu, jendak zawierajace cukier, ktory ma o wiele wiekszy wplyw na wage... W ciagu ostatnich ostatnich kilkudziesieciu lat dzienne spozycie kalorii spadlo o kilkadziesiat procent, a ilosc ludzi otylych jednoczesnie wzr...
  • Mam takie pytanie, bo wiele razy o tym słyszałam: czy jeśli kot od jakiegoś czasu z uporem maniaka wspina się na mnie w trakcie nocy i uparcie chce spać na mnie, na moim boku, plecach, czy klatce piersiowej, czy oznacza to, że mogę być chora? zaznaczam, że nie prowadzę zbyt zdrowego trybu życia, papierosy, mało snu, dużo stresu.... Ile jest prawdy w powiedzeniu, że kota "ciągnie" do ludzi, którym coś dolega???
  • ------------------------------------------------------------------------------ -- czy to jest prawda czy tylko mit, ze niektórzy męzczyźni maja pewna ilosc nasienia w śluzie?? od tygodnia spóznia mi sie okres, tylko raz od czasu ostatniej miesiaczki kochalismy sie bez prezerwatywy(i to tylko na chwile) na dodatek bylam tuz po okresie(1 dzien góra dwa), ostatnio mialam równiez duzo stesów jestem w klasie maturalnej, bardzo duzo stresów, moze to jest przyczyna opóznienia miesiaczki?...
  • Dzisiaj oddałam krew, czuje się dumna w związku z tym,że może komuś uratuje ona życie! :) Z drugiej strony jednak koleżanka przestraszyła mnie bardzo mówiąc, że jak się już raz odda krew to potem organizm wymaga kolejnego oddawania??????CZY TO PRAWDA??????bARDZO SIę BOJE żE MOżE TO MIEć JAKIEś NEGATYWNE SKUTKI :(((
  • ... kwas mlekowy dopochwowo/doustnie przy niewielkich stanach zapalnych czy wspomagajaco przy niewielkiej grzybycy mozna zastapic zwyklym jogurtem naturalnym? Znajomej powiedzial to gin, ale nie jest specjalnie przekonana...
  • że brak seksu u mężczyzny powoduje ból w jądrach, a niewydalone nasienie się w nich wchłania do organizmu, co może w przyszłości zaszkodzić zdrowiu? I że na ten ból normalnie trzeba brać aż leki przeciwbólowe? Nie chcę jeszcze zaczynać współżycia z chłopakiem, bo on na mnie wypiera presję, ale rzeczywiście on ma już 18 lat i jest do tej pory prawicziem, może to rzeczywiście za długo? Proszę o poważne potraktowanie mnie.
  • Czy to prawda? Czy tylko jakies bajki wymyslone przez moje kolezanki. Mówią ze lekarz(ginekolog oczywiście) nie moze zbadać dziewicy bo przebije jej błone?
  • wczoraj na wizycie lekarka odmówiła mi przepisania ceraztte twierdząc że tych pigułek nie można przyjmować jeśli przestało się karmić ponieważ w późniejszym wieku wywołują osteoporozę, pomijam fakt że inne leki też doskonałe nie są i działania uboczne mają, pytanie czy słyszał ktoś o czymś takim? akurat te pigułki są moim zdaniem najlepsze dla mnie, ale żadne argumenty do pani nie trafiaja, na marginesie receptę i tak zdobędę, ale nie wiem czy pani słusznie mi odmówiła podając ta...
  • Witam serdecznie, moje pytanie dotyczy autentycznosci pigulek antykoncepcyjnych, kilka miesiecy temu znalazlam sie w sytuacji ktora uniemozliwila mi pojscie do mojego ginekologa i tym samym wykupienie recepty na pigulki, udalo mi sie nawiazac kontakt z osoba ktora odstawila pogulki poniewaz starala sie od ziecko i odkupilam od niej opakowanie, jednakze troszeczke sie zaniepokoilam gdyz dostalam zapewnienie iz pigulki sa prawdziwe, a nie zadne podroby, nie wizelam ich, leza u mnie do dzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się