Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      prawda

prawda

(6 wyników)
    • mój 18 miesięczny syn non stop choruje. Teraz od 1,5 m-ca ma kaszel - dostaje natrium mur C 1000 (3 x po jednej kulce) nie było poprawy. Wczoraj byliśmy u homeopaty i stwierdziła że"idą zęby". Tylko że te zęby wychodzą według niej za każdym razem jak się u niej pojawiamy. Zdaję sobie sprawe że moje dziecko jest w tym wieku, że zęby "idą" ale czy to możliwe że za każdym razem reaguje katarem, czy samym kaszlem??? przepisała nam większą dawkę 50 M r(będzie w aptece dopiero w poniedziałek) ...
    • Naczelna Rada Lekarska wezwała lekarzy do zaprzestania leczenia środkami homeopatycznymi. Stanowisko Naczelnej Rady Lekarskiej z dnia 4 kwietnia 2008 r. w sprawie stosowania homeopatii i pokrewnych metod przez lekarzy i lekarzy dentystów oraz organizowania szkoleń w tych dziedzinach Naczelna Rada Lekarska negatywnie ocenia zjawisko stosowania homeopatii i pokrewnych nienaukowych metod przez niektórych lekarzy i lekarzy dentystów, a także organizowanie szkoleń w tyc...
    • Czy to prawda ze leki homeopatyczne uzalezniają?? Znajomy ma 4 letnia córeczkę które będąc niemowlakiem miała problemy ze snem. Udali sie do lekarza homeopaty i od tamtej pory do dziś mała cały czas bierze leki. Jeżeli przestanie problem wraca. Czy może tak byc?? a może gdzie indziej leży problem??
    • Objawy: - Pęd, ciągły pośpiech (czesto nieuzasadniony), głównie w domu, w pracy rzadziej - brak cierpliwości do własnych dzieci, - chaotyczne wypowiadanie się (jakbym sie bała, że ktoś nie da mi skończyć), robienie kilku rzeczy na raz - ciągła obawa, że z czymś nie zdążę (zrobić/powiedzieć) - nieumiejętność odpoczynku w domu (gdzie dookoła widzę obowiązki) - okresowy spowodowany stresem rozstrój żołądka i nudności/wzdęcia, - napięciowy ból głowy, wrażenie , że mózg pulsuje z nadmi...
    • Dlaczego?(10)

Dlaczego homeopaci nie odpowiadają na pytania sceptyków, tylko usuwają ich z forum? NIGDY nie odpowiadają na temat, tylko zmieniają tok dyskusji, robiąc wszystko, byle nie odpowiedzieć na proste i zdało by się, ważne pytania... Dlaczego?
    • Prawie 9 miesięcy cieszyłam się zdrowiem mojego syna; po wizytach u Jota i dobraniu leku przestal chorować. Dostał Sulfur ch 1000- ostatni raz w kwietniu. W razie choroby miałam mu podać kolejną cukrowa kulkę. I niestety- jednak taka konieczność powstała wczoraj, tj, we czwartek.Pisze, bo nie wszystko idzie pomyslnie. Ale zaczne od poczatku: Środa wieczorem: mały (hmmm... prawie 9 lat)jakiś niemrawy sie robi, zaczyna pokaslywać. Przed snem 37,5. W nocy pojaiwa sie kaszel szczekaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się