prawda

(31 wyników)
  • czy to prawda że po pregnylu zawsze czuć kiedy jest owulacja??? Ja nigdy nie czułam (ha pewnie dlatego że jej nie miałam) , ale wyczytałam i nasłuchałam sie że jak sie dostanie pregnyl to przy pęknięciu pęcherzyka jest delikatny ból, czyli czuć owulację. To prawda??? Czyli jak ja nic nie czuje to marne szanse że w ogóle pregnyl pomógł??czyli ze pęcherzyki nie pękły ;(
  • hej moje starania to już 8 lat ale dopiero leczymy się od 3 lat. najpierw był monitoring owulacji, później, już w klinice leczenia niepłodności badania, inseminacje (3 nieudane), program in vitro (1 transfer świeżych zarodków i 1 mrozaczków). teraz kolejne badania AMH, Kariotypy, na wynik których czekamy. Mam jeszcze poddać się histeroskopii diagnostycznej. Jednak powoli staram się a przynajmniej tak mi się wydaje, pogodzić się z myślą że nigdy nie będę matką. pewnie niektóre z Was powiedzą,...
  • to prawda że na jedne posty odpisujecie bez zastanowienia po parę razy na to same pyt. a jak ja potrzebuje odp. ten Trops co nie wyrażał sie zawsze pochlebnie o forum i tematach tu poruszanych - to odzewu nie ma.założyłyście swoje mini forum na forum które skupia określoną grupę osób - nie wiem czy chciałabym byście były jednymi z pierwszych które dowiedziałyby się o mojej ciąży bo gratulujecie wybrańcom takie to jesteście !!!!! żegnam ozięble
  • Idę dzisiaj na konsultacje z endokrynologiem (może ktoś zna panią dr Krasińską z gdańskiego Medicoveru?). Endometrium słabe, estradiolu tyle co kobieta po menopauzie, progesteron w fazie lutealnej tak niski, że się w żadnych normach nie mieści. Nie mam owulacji, za to mam już prawie 27 lat i wielką ochotę na dzidziusia. Aż mnie ściska ze strachu i czekam na tę wizytę jak na wyrok. Wdzięczna będę za parę słów otuchy...
  • w wiekszosci rodza sie dziewczynki? Czy mozna okreslic dokaldniej plec?
  • lecze sie od 3 lat na pco farmakologicznie.nic nie pomaga,próbuje bez skutecznie zajsc w ciaze,lekarz tylko wspominal o laparoskopii ale ciagle przepisuje nowe leki,czy laparoskopia to juz ostatecznosc?
  • dziewczyny spóźnia mi się okres 5 dni i dzisiaj nie wytrzymałam i w południe zrobiłam test. Nie był to w związku z tym mocz ranny - ten mój był mocno wodnisty prawie biały , ale w okienku pojawiło się coś!!!!! Bardzo, bardzo słaba kreseczka!!!!!!!!!!!!!Kupiłam test na jutro rano ale tak się już ciesze i boję jednocześnie że ta kreseczka taka słaba słaba. W drugiej fazie cyklu miałam takie dziwne skurcze macicy bardzo mocne takie że stojąc musiałm uklęknąć i to mnie zastanawia i nastraj...
  • Mężczyźni urodzeni dzięki zapłodnieniu invitro mają obniżoną płodność. Zespół pod kierunkiem dr Tiny Kold Jensen ze szpitala Rigshospitalet w Kopenhadze zbadał 1925 mężczyzn przed ich wstąpieniem do wojska: oddali próbki spermy i krwi do analizy. 47 z nich urodziło się dzięki zapłodnieniu in vitro. Mieli mniejsze jądra, mniej testosteronu, o 45 proc. mniej plemników, w dodatku mniej ruchliwych.
  • uslyszalam pogloske, ze noworodkow i niemowlakow nie daja juz w pewnym wieku adopcyjnych rodzicow. czy to prawda i jesli tak, to o jaki wiek chodzi?
  • Dziewczyny, jak to jest, czy kliniki proponuja na zapas ICSI mimo ze nie ma wskazan (nasienie b. dobre). Bo przeciez kasa wieksza. Czy trzeba z gory podjac te decyzje, przeciez to moze wyjsc "w trakcie" w laboratorium czy jest taka koniecznosc.
  • witam. 16dc (na clo) echo endometrium szerokosci 9,9 mm w kształcie litery Y co moze sugerowac przegrode w macicy, najwiekszy pecherzyk 23mm + pecherzyk zatarty 11mm. Prosze napiszcie czy wiecie czemu takie duze endo i czy ta przegroda w macicy to jakis wyrok??? pozdrawiam
  • starmay sie o dziecko jakis czas. moj facet miał srednie wyniki(bierze proviron), a ja problemy od wieku dojrzewania - cysty, brak owulacji, w ogóle brak okresu jesli nie brałam tabletek... moja lekarka dała mi clo i duphaston.pierwsza monitacja - zero pecherzyków. druga monitacja to samo. dodatkowo zapalenie jajnika. jak byłam u lekarki z tym zapaleniem, to oczywiscie na usg nic nowego sie nie pokazało, dostałam antyki i tyle. tylko mi powedziala ze endo robi sie grube, a ja na to ze...
  • Dziś chyba 36 czy 37 dzień cyklu, czuje się jakbym za chwilę miała dostac @, 17 dni po pregnylu, na teście dwie krechy (ewidentne, wyraźne). Na ile ten wynik może oznaczac ciążę. Kochane proszę powiedzcie co o tym myslicie???
  • chodzi o alkohol, wlasnie przeczytalam, ze Justynek pila na urlopie i prosze jakie efekty.Ja rok temu tez zaszlam pijac! pojechalismy na Mazury i tam 3 dni zabawy, picie itd i tam tez zaszlam, aczkolwiek byla to ciaza biochemiczna, ale kurde byla, od tamtej pory nie zaszlam, ale tez i takiego "pijacego" wyjazdu nie mialam i w ogole moj maz jest kategorycznym przeciwnikiem picia :-((( ale z drugiej srtony na bromku to w mig bym sie spila?
  • Żeby uniknąć stresującego łudzenia się już teraz wiem,że gdy 2 test pokazuje jedną krechę to ta @ i tak przyjdzie choćby z kilkunastodniowym opóżnieniem
  • Cześć! Jestem po HSC i HSG. Przebiegu badań opisywać nie będę - przejdę do wyników. Wynik z HSC /poza wycinkiem, ten będzie za tydzień/ dobry, czyli budowa prawidłowa. Podczas HSG okazało się że jajowody mam drożne, ale tpo nie znaczy, ze jest tak pieknie ponieważ są bardzo poskręcane i "rozwodnione". To wszystko oznacz, ze będę miała poważne problemy z zajściem w ciążę... niestety. 5 kwietania mam iść do mojego lekarza prowadzącego juz z kompletem wyników i ma mi powiedzieć co da...
  • Usłyszałam taką opinię, że bardzo duże znaczenie przy badaniach nasienia ma pora roku, podobno latem wychodzą dużo lepsze? Słyszałyście coś o tym? A oto wyniki mojego m., jak sądzicie powinien się zgłosić do androloga? ph 6,8 Ogólnie ruchliwych 60% A - 15 B - 30 c - 15 D - 40 Żywotność plemników (%) żywych 62 norma powyżej 75% Liczba plemników 59 000 000 norma powyżej 20 000 000 ogólna liczba w ejakulacie: 118 000 000 norma powyż. 40 000 000 Ogólny odsetem plemn...
  • Witam, rozważamy z mężem możliwość skorzystania z banku nasienia. Jesteśmy raczej zdecydowani, ale ustaliliśmy, że prawdę będziemy znali tylko my. Jak to jest u Was? Czy dziecko kiedyś usłyszy od Was prawdę? Co będzie w sytuacji, gdy dziecko kiedyś zachoruje i zajdzie potrzeba bardziej specjalistycznych badań? W życiu bywa przecież różnie............. biję się z myślami.
  • robiłam hormonki w 21 dniu LH 4,44 FSH 3,36 ESTRADIOL 157 PRL 23, 7 PRL PO MPC 103,6 - ZA WYSOKI POZIOM MOIM ZDANIEM PROGESTERON 24,01-TUTAJ TEŻ CHYBA DUŻO TROCHĘ Dziewczyny co o nich sądzicie.
  • czy to prawda, że nie warto robić testu siusianego jezeli był pregnyl?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się