prawda

(4 wyniki)
  • jeśli mocz ogólny wyjdzie dobrze to oznacza to również że w posiewie nie mz bakterii.Byłam wczoraj na kontrolnej wizycie u nefrologa i ta powiedziała mi że nie ma sensu robić posiewu jak mocz ogólny jest dobry. Tylko że na naszym forum bardzo często czyta się że tak nie jest, bo mocz ogólny jest dobry a w posiewie dużo bakterii-czy w takim przypadku można mówić że to ZUM? U nas mamy zwężenie cewki moczowej, kilka razy były leukocyty w moczu, i dziecko przestawało jeść to była jedyn...
  • Prosze o jakies podpowiedzi. W przyszlym tygodniu mam wizyte u nefrologa z corka ktora od 2.5 roku ma erytrocyty w moczu. Zakazenia ukladu moczowego nie bylo nigdy. Rok temu erytrocytow bylo od 3-5 wpw mielismy obserwowac. Przyznam sie ze sprawe zaniedblalam. Zrobilam badania dopiero ostatnio gdy zaczynal sie katar i wyniki mnie porazily. 6-12 wpw. Zrobilam corce usg wszystko w normie. 2,5 roku temu miala robione badanie nerek z kontrakstem w normie. Nie mamy innych objawow oprocz krwi w mocz...
  • Najczęściej podczytuję, ale czasami sie odzywam - na przykład teraz. Do tej pory byłam mamą Magdy walczącej z e. coli, a od miesiąca wiem, że Magda ma refluks obustronny III-IV stopnia. Nie chcę tu wylewać swoich żali, ale jestem przekonana,że gdyby córka była dobrze prowadzona, wiedziałabym o tym znacznie wcześniej (Magda ma już 3 lata) i prawdopodobnie refluks byłby mniejszy. Ale teraz mam kolejny problem. Byłam z córcią u urologa, polecanego na stronie dot. refluksu - mam powo...
  • Wczoraj moja Amelka sama zdjęła sobie pampersa i wyjeła majteczki z szuflady potem założyła je na gołą pupcię dziewczyny serce mi pękło.Przecież to jest właśnie to na co tak bardzo czekam zero pampersów i ta pupcia w tych majtusiach pomyślicie wariatka- nie znam u Amelki takiego widoku majtusie byly zaraz mokre,bo z przetoki cały czas wylatuje mocz,ale nie zapomnę tego do końca życia i ta duma mojej córci(chociaż tak krótko trwała)że tak samo chodzi w majtkach bez pieluchy wołając "mamo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się