Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      prawda

prawda

(27 wyników)
    • Prawda(11)

Nic mnie tak nie smieszy na tym Forum...jak pisanie o kims ze klamie...ze jest obludny...falszywy...istna tautologia. warto poczytac wiec dlaczego ktos komus wmawia klamstwa... podczas gdy one z pewnoscia klamstwami nie sa.. odpowiedz moze byc jedna...sam lubi klamac...i byc obludnym. pl.wikipedia.org/wiki/Prawda pl.wikipedia.org/wiki/Prawda_(logika) wszelkie klotnie tutaj...biora sie ze zwyczajnego mylenia pojec... lub ich nieznajomosci...
    • Duzo sie pisuje na temat prawdy, odklamywania, widzenia spraw jakimi sa itp. Bez watpienia jest w tym duzo prawdy. Niestety, w tym fanatyzmie "prawdoszukania" mozna dojsc do kuriozalnych postaw. To, co napisze, nie bedzie moze oryginalne, ale musi byc napisane na tle ciaglego nawolywania "prawa, prawda, prawda!". Tylko na marginesie dodam, ze oczywiscie biore w nawias kwestie wzglednosci prawdy. Przyjme, ze prawda jest jedna. czy zawze warto mowic i slyszec prawde? Nie. ...
    • jest jak menda
    • Polecam tym, którzy chcieli by wyleczyć się na prawdę, wierza że to co się z nimi dzieje ma sens. Tym ktorzy nie chcą trwać w stanie walki wewnętrznej, ale nie koniecznie tym ktorzy po prostu chcą wytrwać w abstynencji:
    • Roznie mozna dyskutowac. To banal. Jak wiadomo, nie jestem fanem Mandaryny. Nie slucham jej muzyki i koniec. Jakby ktos zaczal drazyc, to powiem, ze wedlug mnie jest plytka i prymitywna. Jakby drazyl jeszcze glebiej, to powiem, ze jest dla prymitywnych ludzi. Jeszcze dalej jest wniosek- kto slucha Mandaryny to prymityw. ALe gdy ktos mnie pyta, czy slucham Mandaryny, odpowiadam w zaleznosci od tego, co wyczuje. Jestem poniekad nieco falszywy. JEsli pyta mnie obca dziewczyna, k...
    • Chciałabym żeby ktoś wreszcie napisał całą prawdę o pigułkach esctasy... Ja wiem, że jak każdy narkotyk są. Jednak to co czytam w Internecie ma się nijak do rzeczywistości. Ciekawi mnie czy rzeczywiście jedna pigułka może zabić? Chodzi mi o człowieka potencjalnie zdrowego. Co może spowodowac zejście? A może dobrym sposobem pomocy narkomanom, którzy nie dorosli jeszcze do leczenia jest przestrzeganie przed tym jak tego uniknąć? Proszę o poważne potraktowanie mojego wątku. Pozdrawiam:-)
    • Jesteście uzależnieni od czekolady? Znacie kogoś takiego? Nie chodzi o uzależnienie od słodyczy. Mam na myśli przypadki, kiedy człowieka ciągnie do 99% czekolady, a do cukierków czy chałwy już niekoniecznie.
    • ze moderatorzy nadaja na policje jak ktos przyzna sie do zazywania substancji niedozwolonych?
    • Krótko i treściwie: www.alkoholizm.eu/ Dzięki Tenjaras za linka :-)
    • Wskoczylem w garnitur.Wybralem ten bezowy z obcisla,dopasowana marynarka.I lubie na takie sytuacje tez zapach perfum Salwador Dali.Mam spotkanie z generalnym dyrektorem jednej firemki.Jade szybko,jestem spozniony bo pobladzilem po drodze.Same przebudowy,jakies objazdy.W glowie przerzucam jeszcze raz punkt po punkcie. „Co sie Pan napije ?“-spytal usluznie szczuply dyrektor. „Nic nie pije!!!“-automatycznie zasyczalem niekontrolowanie glosniej.Przypruszone ...
    • u osobnikow meskich wynikajacy z rzucenia palenia, prawda czy mit?
    • Po 10 latach malżeństwa odeszłam od meża alkoholika.Nie bedę opisywać jak nasze małżeństwo wyglądało(każdy to zna).Dopiero jak wyprowadziłam się z domu z dziecmi mąż podjął leczenie,moje wcześniejsze prośby nic niestety nie dały.Przez dwa lata terapii mąż od czasu do czasu "zapijał".Teraz nie pije prawie rok.I teraz moje pytanie? Mąż uważa,że nie zrobiłam nic aby mu pomóc.Ja uważam,że najlepsze co mogłam zrobić dla siebie ,dzieci i niego to wlaśnie wyprowadzka.Mam wrażenie ,że chc...
    • No nie- nie bede calkowicie negowal faktu, ze mechanizmy racjonalizatorskie wystepuja o osob uzaleznionych od czegos. ALe to demonizowanie- och, jakie wielkie odkrycie, MECHANIZM ILUZJI I ZAPRZECZEN! A co w tym tak naprawde zaskakujacego? Jak ktos sporo pije i ktos inny, kto niby pyta a naprawde chce wplynac na niepicie- wlasnie pyta, to trudno zeby nie bylo zaprzeczania. No to chyba logiczne, to tak jakbym nie zaprzeczal gdy kolega ktory chce pozyczyc pieniadze a nei bardzo...
    • Stowarzyszenie " Anonimowi nielogiczni". Krok 1. przyznalismy, ze jestesmy bezsilni wobec logiki i ze przestalismy kierowac naszym mysleniem. "Jak to dziala" rzadko sie zdarza, aby doznal niepowodzenia ktos kto postepuje zgodnie z naszym programem. nie moga wyzdrowiec z braku logiki jednostki uposledzone umyslowo lub wtjatkowo zlosliwe. istnieja tacy nieszcesnicy- to nie ich wina. probowalismy roznych sposobow, zawsze jednak wracalismy do puntku wyjscia- i bylismy coraz b...
    • Eska; Twoje wypowiedzi maja ogromna sile i rozrzut... Nawet pod moja strzeche anonimowo sie dostaly: A... ;-) - - - - - - - - - - From: Meszuge משוגע Subject: Zamiast Sienkiewicza??? :-) www.deon.pl/czytelnia/ksiazki/art,389,a-zaczelo-sie-od-mebli.html forum.gazeta.pl/forum/w,176,125614909,,Meszuge_i_jego_ksiazki.html?v=2&wv.x=2
    • Mam pytanie. W jakim celu piszecie tutaj o swoich problemach i sie tym stresujecie. Zachowujecie sie jak dzieci. Ja chce palic to pale. Nikt mi gnata do skroni nieprzystawiam i niegroził ze mnie zabije jak czegos nie spróbuje. Wchodze na forum i widze bande schizoli, sterujacych sie wszystkim co sprawia ludzia przyjemnosc. Co wy kurwa, niemacie nic lepszego do roboty, tylko zajmowac sie takimi banałami. Życie wam przeleci na jebanym pisaniu o jebanych problemach. Jak czytalem wasze p...
    • Grzebiac w literaturze duchowej napatoczylem sie na cos takiego: (cyt.): "Cierpienie jest znakiem braku kontaktu z prawdą. Cierpienie dane jest ci po to, abyś otworzył oczy na prawdę, żebyś mógł zrozumieć, że gdzieś jest jakiś fałsz, tak samo jak ból fizyczny mówi o jakiejś niewydolności, o chorobie. Cierpienie wskazuje na istnienie fałszu. Wyzwala się w kolizji z rzeczywistością. Kiedy twoje złudzenia zderzają się z rzeczywistością, kiedy fałsz zderza się z prawdą, wówczas poja...
    • ZMienil sie kompletnei rowniez moj stosunek do AA jako "religii".Zeby nie bylo, ze nie slucham i jestem nereformowalny, uparty jak osiol- moje nowe zdanie, oparte na przemysleniach i innym spojrzeniu- jest zupelnie inne od poprzedneigo. Rauchen smiala sie pytajac- jaka para religie AA mi przypomina. Otoz po glebszym namysle stwierdzam, ze zadnej. To calkowicie nowy typ religii- gdzie nie wiadomo kto rzadzi, nie wiadomo po co, nie wiadomo za co i kiedy, nic nie wiadomo. Religi...
    • Sa ci "normalos" inaczej normalni od alkoholikow...? A...
    • Jest okazja zastanowić sie nad tym... Czy to prawda ze inni ludzie tutaj maja wplyw na moje poglady? czy to prawda ze moga mi wdusic je na sile? Czy to prawda ze nie moge funkcjonowac wsród osób o innych poglądach? Czy to prawda ze najbardziej boli prawda? Czy to prawda ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania? Czy to prawda ze nikt nie ma prawa obrażac innych? Czy to prawda ze nikt nie powinien dać sie obrażac innym? jaka jest granica między wyrażaniem siebie a obrażaniem innych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się