Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      prawda

prawda

(30 wyników)
    • Prawdziwe problemy organizacyjne i finansowe służby zdrowia to m.in. zasady kontraktacji zmieniane ciągle przez NFZ oraz rozgrywki polityczne zwłaszcza na poziomie powiatów. Posłowie którzy poruszają te "dyżurne przed i powyborcze" tematy nie mają zielonego pojęcia o czym mówią- ciekawe czy dlatego że się na tym nie znają, czy świadomie wprowadzają w błąd Polaków. Zachęcam do dyskusji , jedyna okazja przed kampanią wyborczą, żeby podyskutować merytorycznie, bez złośliwości i "za...
    • Czy da sie w ogole ustalic jaka jest prawda o szczepionce przeciwko swinskiej grypie? Kanada zakupila szczepionke dla WSZYSTKICH swoich obywateli, podobnie zrobila Norwegia. Polska nie zakupila. Czy dobrze zrobily Kanada i Norwegia, czy moze przeciwnie - dobrze zrobila Polska?...
    • Pani pracuje na garbarach w poznaniu, dzis byl moj ojciec u niej w sprawie guza watroby. Najnowoczesniejszyn tomograf wskazal guza 6cm, lekarz inny stwierdzil guza, poprzedni lekarz na garbarach rowniez stwierdzil guza. A pani doktor stwierdzila dzis (nawet nie chciala wlozyc plyty z tomografu) ze... GUZA NIE MA!!! Pytam sie dlaczego ktos taki ma wogole pracowac w sluzbie zdrowia i zarabiac tyle kasay?? teraz musi ojciec isc do prywatnego onkologa i zaplacic mu 200zl zeby ten pow...
    • www.polskatimes.pl/poradniki/zdrowie/79588,lekarze-drwia-ze-swoich-pacjentow-i-sa-bezkarni,id,t.html#pz_12090 Zwróćcie uwagę, że na wywieszonej liście nie ma ani jednego naprawdę "ostrego" tekstu jaki słyszymy x razy od pacjentów. A już nazywa się to "skandalem". Skoro półprawda tak bardzo boli, to jak zabolałaby cała prawda?
    • W ciągu ostatniego roku 3 znane mi osoby zachorowały na raka. Wszystkie były po 60-tce. Pierwszej lekarze od razu powiedzieli że to nowotwór złosliwy, czego się można spodziewac i jak będzie wygladać leczenie. Pozostałych dwóch lekarze nie poinformowali o nowotworze złośliwym, tylko powiedzieli to rodzinie. Jednemu rodzina powiedziała, drugiemu nie. No i ten który nie wiedział, do ostatnich dni się łudził że te wszystkie bóle, chudnięcie itp to po operacji albo jakieś reumatologic...
    • Od jakichs dwoch tygodni czytuje, ze w kilku pojedynczych szpitalach brakuje skoliny. Teraz pisze sie, ze braki dotycza duzej grupy szpitali. Lek jest tani i malo skomplikowany. Kupic go mozna wszedzie... Jak to wiec naprawde jest ? fakty.interia.pl/prasa/dziennik/news/polacy-beda-operowani-bez-znieczulenia,1289518
    • www.elblag24.pl/elblag,kolejne_utrudnienie,24336,0,0,0.html Tak sie zastanawiam . Jezeli na specjaliste, przy wypadnietym dysku , czeka sie 6-9 miesiecy , to ile razem bedzie sie czekac jak trzeba bedzie zrobic jeszcze i MRI. Dwa lata ?
    • Grypa, przeziębienie są stare jak ludzkość. Kiedyś zamieniając się w zapalenie płuc likwidowały osobników. Wymyślono, odkryto penicylinę na większość infekcji. Sir Alexander, o ile dobrze pamiętam, brytyjczyk od szpitala Saint's Mary w Londynie. Mniejsza o to. Chodzi mi o maseczki. To kompletne odwrócenie ról. Maseczki powinni nosić ci zakażeni, jak złe psy kaganiec. One nic nie pomagają zdrowym. To kretyństwo widzieć zdrowych, którzy kumulują w tej ligninie wszystkie zarazki. ...
    • miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,95490,7096403,Narzekac_czy_nie_na_zarobki_w_szpitalach_.html Większość kwot "średnich" jaka pada w tym artykule, jest znacznie, znacznie powyżej stawek moich i moich kolegów. Jako uczciwy i etyczny lekarz absolutnie nie oczekuję stawek górnych. Oczekuję stawek średnich. Fajnie- idą święta itd. Podwyżka rzędu nawet 40 % to duża podwyżka. Że co? Że jej nie będzie. No tak, wiem. Ale może nie będzie też podobnych artykułów. Zamierzam działać by izby lekar...
    • Ludziska doskonale wiedzą, że korzystając w Polsce z tzw. państwowych usług medycznych, korzystają z darmowej pracy lekarzy, z ich wyzysku. Jeżeli pomimo to nie uważają za stosowne należycie się odwdzięczyć, to są świadomymi współuczestnikami wyzysku. Czyli złodziejami usług. Tak, po prostu są złodziejami.
    • www.gazetalekarska.pl/xml/nil/gazeta/numery/n2005/n200511/n20051106 no trzeba cos z tym zrobic. tak dalej byc nie moze. sanni
    • że obecny min. zdrowia to czynny, aktywny alkoholik ?
    • Praca w publicznych osrodkach zdrowia Obecny system dyzurowy musi byc zachowany. Musimy bronic go jak niepodleglosci Co on nam daje Dyzur 24 godziny pozera ponad 3 dni pracy zgodnie z ustawami wymyslonymi przez stado urzedasow Eurokomuny Siedem takich dyzurow daje nam w zasadzie pelen etat Zakladajac 7 dni odpoczynjku po dyzurze zostaje nam pol miesiaca wakacji ktore mozemy wykorzystac na prace na prywatnym tu musimy walczyc o niewprowadzanie kas fiskalnych Naszymi argumentami mu...
    • Rewolucja w nocnej i świątecznej pomocy lekarskiej planowana od 1 marca tego roku, ma może także wymiar pierwszego kroku w walce z największym absurdem NPL, czyli istnieniem i wymaganiem wizyt domowych. Co prawda wizyty nie zostają zniesione (w sumie rozumiem, sam zawsze głosiłem pochwałę działań ewolucyjnych; bzdura, ale powszechna i utrwalona przez dziesięciolecia praktykowania, nie powinna być likwidowana jednym ukazem), ale w zarządzeniach o warunkach świadczeń mówi się o nich z pewną ta...
    • jestem starszym asystentem pracujacym w szpitalu wojewodzkim w Krakowie, mam 2 st specjalizacji, przed podwyzka dostawalem 645zl po podwyzce 830 zl netto Oficjalnie jestem zatrudniony na 1/2 etatu, ale w rzczywistosci wykonuje prace jak na pelnym etatcie tj codziennie od g 8 do 15. Co wy na to? Dostalem 28% podwyzki, ktorej nawet dyrekcja nie zechciala wliczyc do podstawy wynagrodzenia...
    • Witam A ja mam przyemność przedstawić PRAWDZIWE powodu wezwania karetki R , których byłem świadkiem Pracuję w ratownictwie 8 lat i myślałem że to smutny zawód , a jednak nie przeczytajcie. Pewnie i tak w to nie uwierzycie ponieważ większość z nich jest tak głupich i absurdalnych że aż niewiarygodnych ale WSZYSTKIE SĄW 100% PRAWDZIWE Cytuję 1. "Szczypią go oczy" 2. " Umarł 3 dni temu ale ma ciepłe nogi"!! ( wezwanie do kaplicy podczas uroczystości pogrzebu" 3. "Ni...
    • Prawda jest taka z czego moze nie kazdy zdaje sobie sprawe ze polska sluzba zdrowia ledwo zipie.W szpitalach nie ma czesto gesto na igly i podstawowe leki.Jesli ktos trafia tam i potrzebuje byc reanimowany to owszem bedzie ale dla wiekszosci pacjentow po reanimacji nie ma lekow do podtrzymania zycia wiec umieraja.Fakty. Sredni personel medyczny dostaje psie pieniadze jest to w tej chwili w Gdansku ok 1000 zl na reke.Komornicy zajmuja konta persolnelu.I ma wejsc wzycie nowa ostaw...
    • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2970925.html Polacy nie moga nadziwic sie jak Szwedzi moga byc zdrowi kiedy na wizyte u leksrza ogolnego/pierwszej pomocy czeka sie 2 -4 tygodnie, do specjalisty 2 - 10 miesiecy , do tego wizyty lakarskie sa platne, pogotowie przyjezdza dopiero jak czlowiek umiera, a nie np do porodu, bo na porodowke ma zawiezc maz lub taksowka itd itp Ale uprawiaja sport do poznej starosci i zamiast witamin po prostu sie zdrowo odzywiaja!
    • Większość z nas myśli udając się prywatnie do gabinetu iż uzyska większą pomoc. Ja doświadczyłam czegoś nie mozliwego.. a mianowicie w prywatnym gabinecie postawiono mi diagnoze, która doprowadziała mnie do łez i na skraj załamania. Po 1,5 miesiącu kiedy wylądowałam w szpiatlu okazało sie całkiem cos innego a wręcz że jestem zdrowa.... Wiec ja się pytam gdzie oni sie uczą i czego skoro takie bzdury mówią pacjentom doprowadzając ich do załamania. Jak to możliwe żeby lekarz sie tak ...
    • www.tvn24.pl/0,1630362,0,1,bankowy-robin-hood-skazany,wiadomosc.html Jako komentarz pozwolę sobie zauważyć, że ja staram się zawsze odróżniać naszą rzeczywistość od - jak to nazywam "krajów cywilizowanych". Zachęcam i innych - uzasadnienie w linku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się