Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      prywatne

prywatne

(293 wyniki)
    • Witam, chciałbym poprosić o jakąś poradę. Otóż chodzę na państowy uniwersytet. Niestety, poziom uczelni jest bardzo niski, kładziony jest nacisk na przedmioty mało ważne, a praktyczna znajomość języka jest znikoma. Dlatego myśle o przeniesieniu się na prywatną uczelnie, posiadającą specjalizacje tłumaczeniową. Jest tam wiele przedmiotów, które przydałyby się w pracy tłumacza- angielski w biznesie, w prawie, tłumaczenia literackie, nieliterackie itd. O czymś takim na moim uniwersytecie mogę ty...
    • Witam, mam pytanie czy jest we Wrocławiu jakaś dobra wyższa uczelnia chodzi mi o prywatną gdzie mógłbym studiowac prawo. W tym roku piszę maturę WOS pewnie pójdzie mi bardzo dobrze rozszerzony ale na dzienne na UWr nie ma szans, bo z polaka i obcego nie jestem na tyle dobry zeby pisac rozszerzenie niestety. Proszę o doradzenie czy jest jakaś taka uczelina i czy jest sens. Pozdrawiam
    • Zapraszam do konwersacji...
    • Czesc, Jesli chodzi o poziom nauczania między prywatna a panstwowa zdaje sobie sprawe ze jest roznica. Natomiast chodzi mi o jak wyglada sprawa gdy zrobie sobie licencjat w prywatnej a magistra w panstwowej. Czy jest taka mozliwosc? Jesli tak to na jakich zasadach. Jestem z wrocławia i chciałbym pojsc do Wyzszej Szkoly Handlowej na ekonomie a pozniej na magistra na Uniwersystet ekonomiczny. Na jakich to sie odbywa zasadach? W tych szkołach sa rozne specjalizacje. Czy magistra trzeba...
    • Czy złe opinie na temat prywatnych uczelni są naprawde takie prawdziwe, Czy ciężko znaleść pracę po tych szkołach,a może są jakieś dobre prywatne uczelnie,jak tak to jakie,może macie jakieś doświadczenia na ten temat
    • www.wsb.pl/www/4647688.xml Tak więc to już kwestia czasu kiedy szkoły prywatne zaczną wypierać z rynku państwowe....
    • Nie wiem jaką uczelnię jeszcze wybiorę. Czy jak zrobię licencjata na uczelni państwowej to magistra bedę mogła zrobić na państwowej?
    • Przeczytałem parę stron tego forum. Lektura skłoniła mnie do pewnych przemyśleń. Mianowicie ludziom na uczelniach państwowych tych renomowanych z długoletnim "stażem" wmawia się, iż ich wykształcenie jest najwyższe i najlepsze, bo posiadają wykształcenie np. uniwersyteckie. Wielu moich znajomych było do momentu poszukiwania pracy wręcz przekonanych, że po studiach będą mieć super pracę i super przyszłość, bo mają w papierach renomowaną uczelnię. Jednak później na ogół zapanowała...
    • Zastanawiam sie nad wyborem drugiego kierunku i nie wiem ktora wybrac uczelnie? czy panstwowa w systemie zaocznym, czy moze prywatna w systemie dziennym? dziekuje za odpowiedz.
    • Wiem, że ten temat jest archaiczny ale myśle, że ciągle aktualny :) Pojawilam sie na forum , gdyż bardzo zależ mi na Waszej opini...podzielcie chociaz krótkimi spostrzezeniami :)
    • czy ktoś się orientuje jak to jest z tymi przeniesieniami,jeżeli studiuję prywatnie i mam wysoką średnią 4,6 to czy mam szansę przenieść się na państwową uczelnię niektórzy mi powiedzieli,ze nie mam szans bo uczelnię nie chcą przyjmować z prywatnych ale chyba w ustawie szkół wyższych jest że powinni czy to nie jest dyskryminacja studentów prywatnych? może ktoś wie jak to jest i mi napisze
    • czy na tych smiesznych 'uczelniach' mozna studiowac wszystkie kierunki dostepne na panstwowych? czy sa takie wydzialy ktorych nigdy nie prowadza ze wzgledu na koszty np biotechnologia chemia ? zastanawiam sie nad wyborem kierunku ktory jest wylacznie dostepny na panstwowych bo mowiac szczerze slabo mi sie robi gdy sobie pomysle ze po nauce w lo i 5 latach na uczelni bede miala to samo wyksztalcenie co osoba ktora 'studiowala' w wyzszej szkole tanca i pogody. zeby chociaz dostac sie na panstwo...
    • Witajcie, zastanawiam się czy po 1 roku studiów będę mógł się przenieść z prywatnej uczelni na państwową na AM czy ŚUM, oczywiscie jeżeli będę miał wysoką średnią. Jak to wygląda to trzeba pisać podanie do rektora uczelni na którą się przenosze czy jak ??
    • Nowy kierunek w WSPiA! W dniu 11 kwietnia uczelnia uzyskała wszelkie niezbędne pozwolenia do prowadzenia studiów magisterskich na kierunku: PRAWO Studia na kierunku prawo trwają pięć lat i kończą się nadaniem tytułu magistra prawa na podstawie przedstawionej pracy magisterskiej i złożonego egzaminu magisterskiego. Studia prawnicze mają na celu przygotowanie studenta do podjęcia pracy w zawodach prawniczych. Wybór dziedziny prawniczej ułatwiają bloki specjalistyczne - cywilistyczny, karnis...
    • Mam dylemat. Dzienne prywatne czy zaoczne UG? Najwieksza bariera sa finanse. Na dziennych pewnie nie moglabym pracowac i nie mialabym kasy na utrzymanie a na zaocznych nie mialabym tego zycia studeckiego i sporo nauki samodzielnej. Co wybrac? CZy lepiej sie po roku przeniesc z zaocznych UG na dzienne (chociaz innym uniwerku) czy z dziennych prywatnych na dzienne panstwowe? Jak oceniacie moje szanse? Czy poprawienie matury daje mi gwarancje przeniesienia? tak ze napierw odnowa biore ...
    • Witajcie! Powiedzcie czy według Was lepsze są studia na państwowej uczelni czy prywatnej?
    • Ludzie dajcie sobie juz na wstrzymanie, ktora uczuelnia jest lepsza!!!Nie rozomiem jak ktos moze sie wypowiadzc negatywnie na temat szkol prywatnych skoro nigdy na takiej nie stodiowal... bo kolega mowil tak a kolezanka jeszcze inaczej!??Ja osobiscie studiuje na uczelni panstwowej, ale nie afiszuje sie z tym i nie mam zamiaru jak niektorzy- szkoda slów :(Jak i ze szkolami prywatnymi tak jak i panstwowymi sa lepsze i gorsze i raczej nie ocenialabym wszystkich tak samo! Pomyslcie troche a...
    • Dlaczego wiekszosc osob krytykuje uczelnie prywatne. znalazlam ciekawy artykul o nich:) www.edu.info.pl/strona.php?891

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się