Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      prywatne

prywatne

(161 wyników)
    • Witam. Moja sytuacja przedstawia się następująco. Zostałam zarejestrowana jako osoba bezrobotna, ale niestety nie wstawiłam się u pośrednika. Więc automatycznie skreślono mnie z listy bezrobotnych na okres 90 dni, tym samym jak rozumiem pozbawiając mnie ubezpieczenia. Co mogę zrobić przez ten okres. Wiem że można samemu dobrowolnie się ubezpieczyć w NFZ co kosztuje 320 zł/ msc. Moje pytanie: Czy prywatne ubezpieczenie w np Swissmedzie lub MediCover itd gdzie pakiety premium są tańsze...
    • Ktoś może podzielić się informacjami, ile kosztuje prywatne ubezpieczenie. Jakie są koszty, jak wygląda sytuacja wezwania transportu, co w przypadku gdy znajdujemy się w innej miejscowości a potrzebna jest pomoc. Jakie są istotne różnice pomiędzy ubezpieczeniem publicznym a prywatnym.
    • Często korzystam z takiej formy i robię sobie prywatnie i zapytanie, dlaczego nie chcą wypisywać na r-nku, że za pobranie płacę 5zł.? Tlumaczą, że igły kosztują itp oki , co się dzieje z tą 5 zetami?.Zdarzyło mi się to już drugi raz. Nie prosiłabym o r-nek, tylko pielęgniarka była tak nieuprzejma, więc vice versa.
    • Tak jak wielokrotnie pisałem, zarzuty wobec prywatnej ochrony zdrowia, jakoby nie była zainteresowana leczeniem ciężkich i kosztownych przypadków,padają jak mucha w świetle faktów. Widać jak na dłoni, komu przeszkadza konkurencja wobec systemu - na pewno nie wolnorynkowemu biznesowi. Widać też, kto działanie na rzecz dobra pacjenta jest gotów zagwarantować własnym kapitałem, płacąc za leczenie, które "olewa" nfz: www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/Mazowsze-prywatny-szpital-onkolog...
    • Co robią prywatne szpitale, gdy skończą się im limity? Odsyłają do publicznej służby zdrowia? A co będzie, gdy nie będzie publicznej służby zdrowia?
    • Witam, potrzebuję znalezć prywatne ubezpieczenie zdrowotne, pokrywające leczenie szpitalne (planowany zabieg operacyjny) w szpitalu państwowym. Pacjent jest Anglikiem zamieszkałym poza Polską, więc NFZ odpada w przedbiegach. dziękuję
    • Witam, rozważam wykupienie prywatnego ubezpieczenia medycznego tak żeby płacić i uniknąć kolejek do specjalistów i móc oczekiwać w nagłych przypadkach na wizytę domową w ciągu kilku godzin. Takie są moje życzenia, a teraz pytanie-jest coś takiego w Katowicach bądź w okolicach? I Ile to może kosztować na miesiąc dla czteroosobowej rodziny? z góry dzięki pozdrawiam
    • to ten, co kupiłby ową zabawkę ...byłby skończony... a tutaj 2 miliony Euro w plecy, ale trzymamy klasę. A co, nie stac nas?! wiadomosci.onet.pl/regionalne/wroclaw/pacjenci-zawiedzeni-8-mln-zl-poszlo-na-marne,1,4798502,region-wiadomosc.html
    • dyskryminacja ? Raczej realia. Popierajcie Polskę czynem... tiny.pl/kppn ",,Ale choć powodem tworzenia produktów zdrowotnych jest podniesienie atrakcyjności naszej oferty, to nadrzędne są dla nas cele biznesowe - nie ukrywa prezes Kuszewski. To dlatego ubezpieczenie szpitalne nie obejmie klientów po 64. roku życia, którzy z racji wieku na tyle często trafiają do szpitali, że ich ubezpieczanie mogłoby się PZU nie opłacać. Mimo że klient może telefonicznie przekazać konsultantowi P...
    • Co myślicie o wykupieniu prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego?
    • które leczą za pieniądze NFZ nie ma strajków? Ktos może mi wyjaśnić???
    • W Polsce mamy teraz taką sytuację: 1. Polacy w większości są ku..ko niezadowoleni z państwowej służby zdrowia. 2. Lekarze w większości są ku..ko niezadowoleni z państwowej służby zdrowia. :) 3. Polacy mają pieniądze. =POPYT 4. Różne firmy zaspokoiłyby Polaków w dziedzinie opieki zdrowotnej, tylko że potrzbują lekarzy, najlepiej po jak najniższym koszcie. Na ich korzyść działa punkt 2 i dlatego mogą to zrobić. Tak rodzi się PODAŻ. 5. ...i w ten sposób co roku wycieka 15 miliardó...
    • wyborcza.pl/1,75480,8258462,Pastuch_nie_przechodzi_mi_przez_gardlo.html
    • Napędzanie pacjentów z państwowych do prywatnych gabinetów Czy wg lekarzy jest to problem? Dzis przypadkowo mowili o ortopedzie ktory kazal przyjsc do prywatnego gabinetu bo noge usztywniono w panstwowym z papieru toaletowego. Kto jest w tym przypadku zlodziejem lekarz czy nfz?
    • Mam kogoś znajomego, kto nie pracuje i nie jest zarejestrowany w Urzędzie Pracy( bo nie chce, na razie iść do pracy z różnych względów )Był już zarejestrowany w UP, ale go wyrejestrowano i w obecnej chwili nie ma żadnego ubezpieczenia.W związku z tym chcę się dowiedzieć czy ktoś z was wie, ile kosztuje prywatne ubezpieczenie i gdzie takie sprawy się załatwia.Czy należy zgłosić się do NFZ i opłacać składkę miesięczną czy można też w PZU? Przyznam szczerze,że nie mam pojęcia. W z...
    • WITAM SERDECZNIE, mam świadomość, że każdy z nas chciałby się leczyć szybko, czyli bez wielomiesięcznych kolejek, w spokoju i pewności, ze personle medyczny zajmie się nami z należytą troską i bezpieczeństwem, wiele moich znajomych wykupiło już prywatne ubezpieczenie zdrowotne przez co mają dostęp do specjalistów nawet z dnia na dzień (np. endokrynolog, ginekolog), a nawet na szpitalne zabiegi które są przeprowadzane nie czekają tak długo jak inni moi znajomi którzy są ubezpieczeni w N...
    • Poszłam do prywatnego szpitala zapytać się: po pierwsze w jakim terminie zabieg moze być wykonany. po drugie jaki jest przybliżony koszt zabiegu. Panienka w szpitalu bardzo uprzejmie mnie poinformowała, że na te pytania odpowie mi lekarz specjalista, do którego trzeba się zarejestrować – koszt wizyty 120 złotych. Nie chodzi o te 120 złotych, bo podejrzewam, że przy opłacie za zabieg to minimalna kwota, ale o samo podejście do potencjalnego klienta. Uważam, że tego typu informacj...
    • Dlaczego w publicznej sluzbie zdrowia ludzie sa zdrowi a w prywatnej czesto sa chorzy?
    • powtarzam prywatnej kliniki która w swoim profilu oferuje zabiegi : a)operacji przetoki tchawiczo-przełykowej b) operacji zwężenia odźwiernika KONIECZNIE PRYWATNA KLINIKA W POLSCE!
    • miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,5173618.html Nie rozumiem, powinni dziadka na swój koszt wziąć do 5 gwiazdkowego hotelu, bo przecież "sie należy"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się