Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      prywatne

prywatne

(365 wyników)
    • Czy ktoś może mi powiedzieć w jakim przedszkolu obowiązuje 5-cio godzin płacone z gminy? tyle o tym mówią że aż wszystko pomieszali
    • Szukam prywatnego przedszkola w Śródmieściu (najlepiej okolice Pl. Zbawiciela/Łazienki). Napiszcie proszę jeżeli znacie/polecacie jakieś!!!
    • mam pytanie (może głupie, ale cóż). Jaka jest różnica między publicznym w prywatnym przedszkolem? Czy oba są prywatne z natury, tylko publiczne dostaje jakąś kasę od państwa (miasta), a prywatne nie? Jakie to ma znaczenie dla nas, rodziców (oprócz ceny)?
    • Jestem mamą synka, który chodzi do Krainy Magii na Gocławiu. Zanim wybrałam to przedszkole (a jest świetne) szukałam informacji czym się różni przedszkole niepubliczne od prywatnego czy klubiku. Wiem już i postanowiłam się podzielić tą wiedzą z innymi mamami. A więc (tak się zdania nie zaczyna hehe): niepubliczne przedszkole musi spełnić mnóstwo wymogów wynikajacych z ustawy MEN, bo podlega kontroli ministerstwa w zakresie programów i ich realizacji, dokumentacji i wymagań dot. kw...
    • Mam pewne wątpliwości co do prywatnych przedszkoli, narobiło się ich teraz jak grzybów po deszczu i pytanie czy w tym biznesie dziecko nie schodzi gdzies na drugi plan??? Poza tym nie sądzicie, że przedszkola przescigając się w ofercie dydaktycznej i zajęciach dodatkowych wpychają nas, rodziców w wyścig czyje dziecko będzie bardziej perfekcyjne? Jak tak dalej pójdzie to lektor angielskiego będzie już poród odbierał a w inkubatorze będą pierwsze zajęcia karate dla chłopców i tańca dla dz...
    • Witam Szukam prywatnego przedszkola na Grochowie w Warszawie. Dla dzieci od 2 roku życia. Polecicie coś?
    • hej mamy problem z wybraniem przedszkola dla 3-latka nie wiemy jakie wybrać przedszkole państwowe czy prywatne. Jeśli ktoś wie w którym dziecko się czuje najlepiej poradzcie... Dziękuję pozdrawiam
    • Witam, czy ktoś może mi podać namiary na przedszkole prywatne na Ochocie - najlepiej na Starej Ochocie
    • Byłam dzisiaj w nowo otwieranej placówce przedszkolnej na rozmowie z Panią Właścicielką o ozdabianiu ścian (malowaniu w bajkowe wzorki itp.). Mając wcześniejsze (spore!) doświadczenie z innymi tego typu placówkami, szłam na spotkanie z rezerwą wobec tego, co zastanę. A tymczasem, gdy weszłam do przedszkola, cała się rozpromieniłam w środku:)) Wreszcie, w PRYWATNYM przedszkolu zobaczyłam ogromną troskę o dzieci:) Duże, kolorowe, jasne sale, ogólna przestrzeń, przyjemna okolica. Pomyślała...
    • witam, planujemy po wakacjach (wrzesien) zaczac posyłac coreczke do przedszkola. Mala nie bedzie miala ukonczonych 3 latek (jest ze stycznia)ale chcemy zrobic probe. Bardzo prosze o namiary na jakies fajne przedszkola, glownie prywatne ale jesli macie dobre doswiadczenie z panstwowym to tez bede wdzieczna za pomoc. Jesli chodzi o lokalizacje to interesuje nas glownie Ochota, Mokotów, Okęcie-Rakowiec. Z prywatnych mam namiary na 2 - Zielona ciuchcia (Włochy) oraz Tequesta (osiedl...
    • Witam wszystkich. Interesuje mnie kwestia przyczyn wyboru przedszkola-prywatnego, bądź państwowego. Dlaczego niektórzy szukają tylko prywatnego, a inni odwrotnie? Co państwowe mają lepsze a co gorsze? Nie mówię tu o opłatach, jako o podstawowym czynniku wyboru... Ja osobiście jestem za publicznym, dlatego, że od razu reaguje na zmianę ustawy o szkolnictwie, i program jaki będzie realizować będzie już przygotowywał moją córkę do podjęcia nauki w 1 klasie bez"0".Nie jestem zadowolona z l...
    • Pytanie jak wyżej. Jak kształtują się ceny prywatnych/niepublicznych przedszkoli w Poznaniu. Co macie w tej cenie, a za co musicie dodatkowo dopłacać? Czy warto zapłacić więcej za prywatne? W końcu za państwowe też się płaci, a różnica nie jest chyba zbyt wielka.
    • witam, kiedy trzeba zacząć myśleć o zapisaniu dziecka do przedszkola, czy od września są jeszcze miejsca w prywatnych placówkach. Słyszałam, że np w warszawie nie ma już mowy o wolnych miejscach od września, czy w Paznaniu są takie same realia?
    • Proszę o wypowiedzi TYLKO tych mam, których dzieci chodzą do prywatnych przedszkoli. Jak jest z chorowaniem w przedszkolach Waszych dzieci? Poczytałam to forum i opinie, że w dużych grupach państwowych przedszkoli szerzą się choroby. Ciekawi mnie czy przedszkole prywatne daje większą gwarancję, że mniejsza grupa to mniej chorób?
    • witam, zwracam się do rodziców których dzieci uczęszczają do prywatnego przedszkola. Jaką szkołe zamierzacie wybrać ? czy również prywatną lub społeczną? czy nie obawiacie się że dziecko które chodziło do prywatnego przedszkola nie będzie miało problemów z adaptacją w normalnej państwowej podstawówce? a może to nie ma znaczenia?
    • Drodzy forumowicze, prosze podzielcie sie opiniami na temat prywatnych przedszkoli na Pradze Poludnie (Grochow, Saska Kepa, Goclaw). Moze, moglibyscie jakies polecic. Chociaz odnosze wrazenie, ze wybor i tak jest bardzo maly. Poprzednie bowiem watki/posty na temat przedszkoli prywatnych w tych dzielnicahc nie sa nojnowsze :-( Na wszelki wypadek, gdyby ktos atakowal : "dlaczego nie sliczne, wspaniale panstwowe?", od razu odpowiadam: publiczne chetnie, jesli sie znajdzie takie gd...
    • Zastanawiam się które przedszkola mają w tej chwili lepszą opinie publiczne czy prywatne? Jak myślicie lepiej wydać więcej pieniędzy i oddać dziecko do przedszkola prywatnego czy zaoszczędzić i zapisać do państwowego?Zapewne istnieją złe i dobre przedszkola zarówno prywatne jak i państwowe, ale mimo to jestem ciekawa waszych opinii. Zarówno rodziców jak i nauczycielek.
    • A więc tak...Przedszkole jest wypasione. Sporo jęz. angielskiego, dużo ciekawych zajęć, no w ogóle full wypasik. No a do wyboru wiadomo co, publiczne, standardowe, o cenie więcej niż przystępnej. No i teraz jest pytanie, czy warto się napinać, żeby dziecku lepszy start zapewnić, czy nie warto tyle kasy wydawać, zwłaszcza że wiadomo jak to jest, trochę pochodzi, trochę chory...Duża rozterka...
    • Zamierzam otworzyć prywatne przedszkole w Warszawie. Bardzo proszę o pomoc w jakich dzielnicach najbardziej brakuje takich placówek. Z góry dziękuję za informacje.
    • witam Was Wszystkie, mam pytanie jak w temacie - jakie przedszkola w Poznaniu uwazacie za godne polecenia? co sadzicie o przedszkolach prywatnych? czy naprawde sa one az tak o niebo lepsze od zwyklych? czy naprawde warto do nich posylac dziecko? i druga strona medalu - czy dziecko nie nabierze w nich jakichs snobistycznych zapedow? po prostu - czy one sa fajne czy sa to takie sztuczne enklawy, ktore wlasciwie troche odcinaja dziecko od "szarej rzeczywistosci"? i kolejne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się