-
Bardzo mi się podoba idea"chirurgi jednego dnia".Przez przypadek,zapewne,prawie w całości w prywatnych rękach.Ale kiedy we wrześniu,mój umierający kręgosłup,kosztuje mnie setki złotych bo w publicznej przychodni,nie mają już"punktów" trochę się wściekam.Co się stało z moimi składkami,niemałymi zresztą?
-
Szanow[b]nuny[/b] Panu Ministrunu, żadzasz bezbłędności i u innych, zacznij od siebie.
Wpadka Ministra Arłkowcza tu:
-
Wsio normalno. Za amnestią dla nielegalnych są za to adwokaci specjalizujący się w sprawach imigracyjnych i liczący na nadzwyczajne zyski (bo nielegalni imigranci z reguły nie zadają sobie trudu, żeby się nauczyć poprawnego angielskiego i większośc z nich byłaby skazana na pomoc adwokata podczas procedury legalizacyjnej).
-
1. Nie do końca pojmuję problem podnoszenia wysokości stawek. Po pierwsze:
jeśli dostawca dyktuje stawki wyższe od konkurencji za porównywalny zakres
usługi, traci klientów. Po drugie: na świecie z rozwiniętym systemem
ubezpieczeń zdrowotnych [u nas zresztą też to widać] w większości przypadków
podmiotem nie jest pacjent, tylko jego pracodawca, który podpisuje umowę z
dostawcą. Takiego zaś klienta już nie można traktować przedmiotowo, ustalać
dziwne stawki itp itd - negocjacje są twarde...
-
Jak zwykle różnie bywa. Ja niestety musze korzystać z pomocy
lekarskiej. Ale mam raczej pozytywne doświadczenia. Wczoraj w
szpitalu wojskowym w Przemyślu gdzie mam lekarza rodzinnego, bez
wcześniejszej rejestracji w ciągu dwóch godzin udalo mi się być
jeszcze dodatkowo i neurologa / tam tak samo było w słusznie
minionym ustroju, kiedyś się też dało/. Nie mam też żadnych
problemów w prywatnej klinice okulistycznej w Przemyslu, czego
niestety nie moge powiedzieć o prywatnej przy...
-
Marysiu, skończ już lepiej to przepisywanie cudzych tekstów. Kiepsko ci to wychodzi. Piszesz bardzo chaotycznie i niechlujnie. Myślałaś może, żeby znaleźć sobie nowe zajęcie? Kiedyś wklejałaś obrazki z "niezastąpionego China Digital Times". Może tym właśnie znów powinnaś się zająć?
-
Ilez jeszcze pisac beda te dziennikarki-manipulantki. Teraz i sedzia jest wedlug nich zaburzona emocjonalnie.
Terapeuta pisze, ze matka powinna byla miec mozliwosc przygotowania dziecka na przekazanie ojcu. Przeciez miala bo od wyroku o przekazaniu uplynely miesiace. Nie dosc, ze nie przygotowala, to jeszcze wyprowadzila sie z dzieckiem.
Hieny Roku 2011 razem z panem Furtakiem. W kazdym razie wszystko zostaje w Agorze.
-
Dziwny z Pana dziennikarz.Smolenskiem sie Pan nie interesuje.Bo po co?
Katastrofe wyjasniaja inni.Was to nie interesuje.Smuci Was kosciol, smuci getto , smuca inne sprawy.O Smolensku nalezy zapomiec, bo to juz historia.Niewazne ze nierozwiazana.Zginal Wasz wrog.Jestescie szczesliwi?
-
Typowo propagandowy artykuł na zamówienie Rządowe. Czy zwalniani
pracownicy NIE NA BRUK znależli dobrą trwałą (stabilną) pracę, czy
też tak jak np pracownicy stoczni i innio dużej liczbie po
przeszkoleniu na nic faktycznie nie dających kursach dalej są na
bezrobociu l;ub typu zapchaj dziurę, po kilku miesiącach będziesz
szukał dalej.
-
Wróciłem właśnie z Dolomitów. Caluśkie są zabudowane wyciągami. I jakoś nie wyginęła cała przyroda...
Ciekawe za jaką kwotę ci eko-naciągacze, dostrzegą pozytywne aspekty inwestycji...
-
no, Jarek - ucz sie, ucz sie! Widzisz ile zes przegapil....?
-
Gowin, Radziszewska, Hall jedyne co mogą wywołać to odruch wymiotny, kiedy się słucha ich wynurzeń. W PO takich miernot niestety więcej, co każe się zastanowić przed zbliżającymi się wyborami. Słyszeliście coś o jakiejś akcji "głosuj na ósmego"?
-
Coś w rodzaju Balcerowicza w służbie zdrowia.
-
Dlaczego GW nie pisze że prawo aborcyjne jest złe? Występuje
ewidentna niespójność w orzeczeniu winy o gwałcie. Prokurator stał
się sędzią i to dla GW jest w porządku. Uważam, że decydujący wpływ
ma tutaj orientacja seksualna red. Pacewicza. Nie lubi on strejtów i
uważa, że z chłopcami chłopiec bawić się powinien. Taki ton przebija
z jego tekstów. Nie lubi też red. Pacewicz nauk Kościoła. Bliżej mu
do paradujących w Berlinie tęczowych chłopców w genitaliami na
wierzchu. Ta swobo...
-
Panie Michale jestem zbudowany po przeczytaniu Pana opowiesci. pozdrawiam marek
-
Jeżeli popatrzec że łącznie na listach protestacyjnych w sprawie ostatnich staw "medycznych" podpisało sie ok 30 tyś. lekarzy (czyli 1/3 aktywnych zawodowo) to coś nie "halo" z tym poziomem satysfakcji.
Redaktorki z wyborczej ( z tow. Wielowieyska na czele)jak zwykle w temacie medycyny piszą pierdoły.
O kant dooopy potłuc takie ankiety, towarzysze redaktorzy, a wnioskujących wybatożyć
-
A dlaczego nie ma wniosków o aresztowanie Nicolasa Sarkozego, Davida Camerona, Baracka Obamy, Wojciecha Jaruzelskiego ?
Nicolas Sarkozy - ze skutkiem ludobójczym złamał Traktat o Unii Europejskiej
David Cameron - ze skutkiem ludobójczym złamał Traktat o Unii Europejskiej
Barack Obama - ze skutkiem ludobójczym wydał rozkaz napadu na prywatny dom w Pakistanie
Wojciech Jaruzelski - ze skutkiem ludobójczym wprowadził stan wojenny w Polsce
-
Kompletnie nieprzekonywujące: popyt na usługi nie jest stały (zdeterminowany) i obecność ubezpieczeń dodatkowych zwiększy ilość wykonywanych usług i procedur, nie zmniejszając kolejek w systemie podstawowym. Innymi słowy, cała kupa ludzi do tej pory unikająca opieki publicznej jak ognia (co jest zachowaniem racjonalnym), zgłosi się do szpitali i przychodni po 16. Pośród tych "nowych" usługobiorców nie będzie wielu osób spośród dotychczasowych pacjentów, bo nikt kogo stać na alternatywną opiek...
-
Zaczynają mnie po prostu wku...ać ci mądrzy dziennikarze. Czy szanowna autorka artykułu nie widzi, że ta chora sytuacja wynika z nieudolności rządu i nadzoru nad działalnością prywatnej służby zdrowia. Jak można pozwolić na funkcjonowanie szpitala, kliniki, gabinetu czy też innej firmy opieki zdrowotnej, która nie posiada własnego wyposażenia lub nie ma stosownych umów z tymi, którzy to wyposażenie posiadają. I konkluzja, że problemy będą narastały. Dokładnie ta sama sytuacja , kiedy to dzien...
-
jakie dobro pacjenta??! bezczelna hipokryzja!, o dobro pacjenta to prywatne lecznice nie dbają nawet w 0,5% chodzi o własną obszerną kieszeń bez dna, będzie bardziej pusta i stąd pierdoły o tym, że dobro pacjenta ucierpi