berecik7 29.08.08, 17:38 Wczoraj na gardle wyszły mi ropne naloty. Wzięłam cztery dawki Mercuriusa solubilis 15CH. 10 kulek co godzina. Dziś gardło w porządku, ale czuję się potwornie osłabiona, ledwo siedzę. Czy to może być wynik przedawkowania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
71gosik Re: czy przedawkowałam Mercuriusa ??? 30.08.08, 16:13 a może organizm osłabiony walką z infekcja i musi po prostu dojśc do siebie? Odpowiedz Link
molla7 Re: czy przedawkowałam Mercuriusa ??? 30.08.08, 16:29 masz takie symptomy wykorzystac do odpoczynku, cały czas na tempo, zdrowieć też chce sie z marszu, ale czasami trzeba zwolnić. a po co az 10 kulek na raz? marnotrastwo. Odpowiedz Link
berecik7 Re: czy przedawkowałam Mercuriusa ??? 30.08.08, 21:54 Wydaje mi się, że tak mi powiedział homeopata, u którego się leczę. Ostatnio wzięlam tylko 3 kulki i cały ból przeszedł mi z gardła na zatoki. Musiałam się doleczyć notakelem i quentakhelem. Odpowiedz Link
malowanka Re: czy przedawkowałam Mercuriusa ??? 01.09.08, 22:14 Ja gdy tylko czuję ropę w gardle i ból zatok biorę merciurusa ale 30CH w pierwszym dniu 2 xdziennie po 1 kulce a następnie 1x dziennie. Czasami jak czuję się niedoleczona homeo zaleca jakiś jeden lek i wystarczy dzień lub dwa by było ok. Odpowiedz Link
sunderland Re: czy przedawkowałam Mercuriusa ??? 13.09.08, 21:48 Przecież nie można przedawkować cukrowych kuleczek. Odpowiedz Link
very.martini Re: czy przedawkowałam Mercuriusa ??? 14.09.08, 14:46 Owszem, ale mozna wywolac u siebie probe lekowa, co jest zdecydowanie bardziej up..liwe niz przedawkowanie cukru, a i "odtrucie" sie z tego jest bardziej skomplikowane niz odtruwanie sie z laktozy:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
babsee Re: czy przedawkowałam Mercuriusa ??? 15.09.08, 12:55 Ja kiedys wywolalam sobie wlasnie probe lekową Mercuriusem.Myslalam ze migdal mi peknie z bólu.Pulsowalo mi cale gardlo od tego migdala,.Od tego czasu moj szacunek dla homeopatii jeszcze sie zwiększył:) Odpowiedz Link