Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      przedstawienia

przedstawienia

(15 wyników)
    • Ci z PSL-u już się nachapali, ci z PO - chyba jeszcze nie.
    • Czy ktoś może mi wyjaśnić, jak można było bez sprzeciwu oddać całe śledztwo w ręce państwa które nigdy nie było w stanie uczciwie wyjaśnić [b]ŻADNEJ[/b] kwestii, która może byc drażliwa dla rządu tego państwa, i które jest kompletnie niewiarygodne.
    • szkoda tracic czas na deviantow z tego klubu zdrajcow Polski.
    • "Szef NATO podkreślił, że Pakt z pewnością w pewnych fundamentalnych kwestiach z Moskwą się nie zgodzi. Rasmussen zapowiedział, że będzie więcej od Rosji wymagać, przede wszystkim uszanowania suwerenności terytorialnej innych państw." To moralizatorstwo może by i miało jakiś sens, gdyby nie jeden drobiazg. Rosji do niczego nie jest potrzebna aprobata, czy choćby neutralność NATO. Natomiast NATO nie rozwiąże żadnego ze swoich problemów bez zgody, lub choćby życzliwej neutralności Ros...
    • Przydałby się wreszcie postawny Prezydent.
    • odpustow. Zakladam ten watek z nadzieja dowiedzenia sie, co mysla katolicy-chrzescianie o paleniu i gotowaniu w oleju ludzi, rowniez chrzescian, przez ich przywodcow duchowych . Dla mnie jest to cos co w absolutnie zasadniczy sposob zniszczylo wiarygodnosc kosciola. A inni, jak inni to sobie tlumacza aby nie stracic wiary? Jestem ciekaw waszych wypowiedzi. Co myslicie rowniez o intensywnym handlu odpustami przez kosciol, praktyki, ktora kosciol zarzucil wcale nie tak dawno.
    • Przecież oni wszyscy już raz tę naszą Polskę mordowali.
    • "Jeśli Rosja powtórzy scenariusz gruziński wobec Ukrainy ... Polska nie będzie mogła ignorować takiego rozwoju wydarzeń" Czy rzeczywiście rolą Polski jest składanie takich oświadczeń? W jakim jej interesie jest składanie takich oswiadczeń? Przesłanie tego oświadczenia jest chyba takie, że gdyby Rosja coś takiego uczyniła, to Polska będzie namawiać się z USA i resztą krajów Unii i jej pokaże. Przecież to dziecinada... Tak ma wyglądać dyplomacja 21 wieku?
    • Wszystkie duże (przynajmniej w zamyśle autorów) reformy wzbudzają niepokój zainteresowanych a w konsekwencji wywołują sprzeciwy. Zaniechania poprzednich ekip rządowych sprawiają, że projekty reform muszą być coraz głębsze (coraz bardziej radykalne w odbiorze społecznym). Edukacja nie jest tą dziedziną, która najbardziej nadaje się do "dużych reform". Tutaj dużo lepiej sprawdzają się "drobne kroki". Łatwiej wycofać się wówczas z pomysłów chybionych i nie wyrządzają one dużych szkód. Łatw...
    • Coś mi się wydaje że zadziałała tu tzw solidarność grupowa. Wyrok nie jest do końca sprawiedliwy. Bo owszem poseł Mularczyk nie powiedział nieprawdy - ale też i nie przedstawił całej prawdy. A fakty przedstawił tak, że dawały one fałszywy obraz całej sprawy. I to jest naganne. Chyba że poseł został wprowadzony w błąd przez IPN - a wtedy ktoś z IPNu powinien odpowiedzieć za zaistniała sprawę. No i wtedy poseł Niesiołowski niestety by nie miał racji.
    • Mariusz Trelinski w jednym z wywiadow powiedzial, ze zainspirowalo go legendarne wykonanie Traviaty (Kleiber, Cotrubac, Domingo). Ciekawe, bo premierowe przedstawienie bylo tak dalekie od tego, ze az trudno uwierzyc. Mowie o nastroju, o charakterze, o zrozumieniu. O banalnosci, ktora przedstawienie Trelinskiego jest wypelnione. Pisze to z bolem serca, bo do opery "sciagnal" mnie wlasnie ponad 10 lat temu wlasnie Trelinski. W obecnej inscenizacji nie ma absolutnie zadnego pomyslu. Bo tr...
    • No to ciekaw jestem jestem jakby GW zareagowała gdyby tam prarzedstawiono Izrael w postaci obrzezanego Zyda z nożem w zębach?
    • Nic dodać, nic ująć.
    • A p.Gadomski dalej bredzi,juz chyba sam nie wierzy w to co pisze!
    • PeDe ma swoje propozycje podatkowe, szkoda, że pan Święcicki ich nie przedstawił, zamiast tego skupił się na krytykowaniu PO. Łatwiej atakować cudze pomysły niż bronić swoich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się