Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      przedstawienia

przedstawienia

(10 wyników)
    • otóż mam temat podróż i jej sens. Przedstaw na przykładach utworów z różnych epok, i chciałbym streścić etapy podróży bohaterów, czy moge streścić?!
    • wybrałam temat: Funkcje motywu zwierciadła w utworach literackich i filmach. Przedstaw je, analizując wybrane dzieła kultury. szukam teraz materiałów do prezentacji i byłabym bardzo wdzięczna jeżeli mi pomożecie;D Może ktoś miał podobny temat, albo kojarzy skądś ten motyw. Z góry dziękuję.
    • Właśnie się załamałam... Czy prawdą jest, że trzeba było w tym wypracowniu postawić teze, ja kontrargumentować, stawiać kolejną teze i ją też kontrargumentować? Czy to prawda, zejeżeli ktoś postawił teze na początku i pozniej cały czas ją udowadniał to nie wyjdzie z jakiegoś tam pierwszego poziomu? O co chodzi z tym, że to rzekomo było wypracowanie poziomowe? :| Nigdy wcześniej na wosie czegoś takiego nie było... Pomóżcie:(
    • Witam, Jakie lektury pasowałyby do tematu: 'Od kobiety w starożytności po kobietę współczesną. Przedstaw na podstawie utworów literackich jak zmieniła się rola kobiety w społeczeństwie' z góry dzięki za podpowiedź, a teraz lecę do szkoły ;)
    • Ja planowałem, ale temat mam czysto literacki i nie wiem co by tu można zrobić w takiej prezentacji. Z tego co wiem zawsze jest to jakiś sposób na naukę i podwyższenie liczby punktów, jednym słowem zbędny bajer. Ale może ktoś powie jak się do tego zabrać? Mój temat: Różne ujęcia motywu apokalipsy w literaturze XX wieku. Przedstaw ewolucję zjawiska, odwołując się do wybranych utworów. Może jakieś wskazówki?
    • Wiesz ktoś jak jest oceniany ustny polski, chodzi mi o to ile pkt jest za samo przedstawienie prezentacji??
    • Proszę powiedzcie jak to pisać. Jaki może być przykładowy temat. Podajemy tylko wtedy jedną ze stron czy rozważamy obie i na koncu mówimy ze np jedna wiecej jest argumentów za. Nigdy tego nie pisałam myślałam ze zawsze jest for /against :| Proszę o pomoc
    • Jeśli ktoś wie cokolwiek na ten temat, proszę o pomoc, proszę. ;)
    • Wypowiedz się na wybrany temat. Wypowiedz powinna zawierać od 200 do 250 słów i spełniać wszystkie wymogi typowe dla formy u/skazanej w poleceniu. 1.Do jakich działań obliguje Społeczeństwo, rząd i władze lokalne hasło: „Niepełnosprawni są wśród nas". Przedstaw swoją opinię w formie rozprawki 2.Wielu ludzi sądzi, ze wegetarianizm jest zdrowym sposobem odżywiania. Przedstaw argumenty za. tą teza i przeciw niej, a także wyraź swoje zdanie. 3. Wielu młodych (ludzi uważa, że udzi...
    • Tu jest jakis moderator? Ktos kto segreguje wpisy, usuwa powtarzajace sie... Meczace jest czytanie tych samych pytan po 50 razy. Ja bym mogla takim modem zostac :D No dobra a teraz pytanie: Jak sie pisze wypracowanie z historii? Pisze sie oddzielne naglowki do czesci czy tak jak na polskim? I jak ma wygladac wstep? Ramy czasowe itd. czy tak bardziej luzno cos na temat podany?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się