Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      przedstawienia

przedstawienia

(15 wyników)
    • W przedszkolu Matiego jest taka tradycja,że rodzice najmłodszej grupy przygotowuja przedstawienie dla wszystkich dziaciaków.Dzisiaj byl występ.Było tak pieknie,ze nadal jestem pod wrażeniem.Rodzice zrobili piękne dekoracje i wszyscy mieli super stroje.Mój mąż grał skrzata?krasnoludka (stroj z wypozyczalni)Było wiele śmiechu bo w tekscie zwracali sie do Niego mały skrzacie ,a ma 193 cm wzrostu.Aż szkoda,że to jednorazowy występ.Gdy doszło do tego,że królewicz wziął za rękę królewnę...
    • W czwartek u mojego synka w przedszkolu odbylo sie przedstawinie. Byla to pierwsza taka przygoda dla niego i widzialam, ze jest bardzo podekscytowany. Pytalam go kim bedzie ale nie chcial zdradzic, wiec moja ciekawosc rosla... W koncu dojechalimsy i zaprowadzilam go do sali gdzie pani przebieraly dzieci. Stalam i czekalam w dzwiach, zeby zobaczyc jak pojda przygotowania. Dodam, ze nie bylam jedynym rodzicem, ktory przypatrywal sie przebieranca, oprocz mnie staly jeszcze dwie mamy...
    • W przedszkolu mojego synka często z różnych okazji urządza się przedstawienia dla rodziców. Przedstawienia te urządza się w każdej grupie wiekowej osobno. Problem, który mnie martwi to: solówki. Otóż ciągle, w każdym przedstawieniu wybierane są do nich te same dzieci (około pięcioro z 25 osobowej grupy maluchów). Powiem prawdę, że jest to dla mnie postępowanie niezrozumiałe i obawiam się czy w pozostałych dzieciach nie zostanie w ten sposób zakodowane przekonanie, że zupeł...
    • Czy w waszym przedszkolu jak jest przedstawienie to wszystkie dzieci mówią chociaż krótki wierszyk czy tylko wybrańcy. Może osobiście nie zwróciłabym na to uwagi, gdyby nie sąsiadka, która powiedziała, że u nich w przedszkolu każde dziecko coś mówi na przedstawieniu, krótki wierszyk bądź zdanie. W ten sposób czują się dowartościowane. U mojej córki w przedszkolu dzieci mówiły wierszyk "Do biedronki przyszedł żuk". Chociaż moje dziecko mówi bardzo wyraźnie i zna go nic nie mówiła. ...
    • Witam, synek chodzi do pięciolatków - pierwszy rok- jest taki przestraszony leluś ale taki to już typ :) tragedi nie ma. Chodzi o to że za miesiąc będzie przestawienie (dzieci będą mówiły po jednym zdaniu) i będą przebrane, wszystko będzie się działo w szkole do której dzieci pojadą autobusem ok 10 min. Będzie tam w sumie ok 180 dzieci i 100 zaproszonych dorosłych osób (głównie z urzędu miasta) Wczoraj okazało się że nie będzie tam rodziców i to mi się nie podoba :( ZA tydzi...
    • W przedszkolu mojej córki Pani Teatrolog wpadła na pomysł wystawienia przedstawienia z udziałem dzieci w oparciu o wierszyk Antoniego Marianowicza „ Dziesięcioro murzyniątek” (tekst można znaleźć pod poniższym linkiem: www.agaludka.republika.pl/makabreski/murzyniatka1.html). Mam bardzo mieszane uczucia w związku z treścią wierszyka. Wydawnictwa reklamują książkę z tym wierszykiem następująco: „Oto wiersz jednego z najwybitniejszych polskich poetów, kanon literatury dla dz...
    • Będzie przedstawienie, syn ma przydzieloną rolę. Uczy sie jej pilnie i bardzo jest z niej dumny....wszystko ok..ale niestety nie ma komu sie pochwalic. Co robicie drogie mamy w takim przypadku? Smutno mi jak pomysle, że inne dzieciaki beda mialy nawet i cały komplet....a u nas niestety nikogo (dziadek odszedł miesiąc temu, młody moze jeszcze nie jarzy, że go na spotkaniu w przedszkolu nie będzie).
    • Jasełka(26)

Czy w Waszych przedszkolach rozpoczęły sie już próby do jasełkowych przedstawień? U nas spotkanie wigilijne 20 grudnia więc dzieci ćwiczą pełna parą. Mój w tym roku po trzech latach grania pastuszka "wreszcie" awansował na jednego z trzech króli (nie wiem którego). Mam zorganizować płaszcz i koronę a złoto, kadzidło i mirra są na stałym wyposażeniu przedszkola.
    • w jaselkach organizowany przez grupę starszaków w przedszkolu ?Moja mała od czwartku chodzi zmartwiona bo pani kazała 6 dziewczynek zastanowić się .która będzie babcią w jasełkach a jak to małe dziewczynki nie chcą być babcią chcą być aniołkami na to pani powiedziała,że mają się "dogadać między sobą 5 letnie dzieci bo jak sie dogadają to wszystkie będą pasterkami a wtedy chłopcy będą aniolkami? Przy okazji dodam,że niektóre z dzieci mają już przydzielone role a niektóre z dzieci n...
    • wITAM wszystkich rodziców przedszkolaków Mam 5-letniego synka, który do przedszkola chodzi już 3-ci rok. W poprzednich dwóch latach nie przejawiał radości przy występach z różnych okazji. Wiem, że raczej urodzonym śpiewakiem, aktorem raczej nie jest. Ale jakoś nie był dyskryminowany w przedszkolu przez panią. Potrafiły docenić i podkreślić jego inne zalety, np. że pięknie buduje z klocków, dobrze liczy itp. W tym roku po długiej przerwie przyszła nowa pani, która szaleje z różnego rodza...
    • W przdszkolu mojej córki jest organizowany wyjazd do teatru, jadą wszystkie grupy łącznie z maluchami. Moja córeczka ma 2,4m-ce, chetnie chodzi do przedszkola, ale nie bardzo chcę ją puszczać do tego teatru, gdyż miałam juz parę sytuacji, że bała się np. w cyrku, później bardzo w nocy przeżywała. Stąd moja decyzja, że do teatru nie pojedzie. No i gdy dzisiaj powiedziałam o powodach mojej decyzji, to panie stwierdziły, że w takim wypadku córka musi w tym dniu zostać w domu, gdyż ja...
    • Witam Mamy ! Mieszkam w malenkiej miejscowosci.W kwestii przedszkola nie jest to najlepsze .Otóz zauwazylam ,ze w przedszkolu , do ktorego chodzi moja coreczka (od 3 lat) faworyzuje sie w ewidentny sposob dzieci .Co jest wyznacznikiem wyzszosci czy nizszosci?mam wrazenie ze status spoleczny . Mnostwo w naszym przedszkolu dzieci lekarzy , prawnikow ,nauczycieli.Moje dziecko ma mame zajmujaca sie domem .Owo faworyzowanie dostrzeglam juz na poczatku , ale tlumaczylam to moim przewraz...
    • Wściekłam się wczoraj.Byłam na przedstawieniu w przedszkolu.Wszystkie dzieci coś mówiły a moja córka nie,tylko śpiewała piosenki z innymi.To już drugi raz.Na poprzednim przedstawieniu mówiła tylko zaledwie jedno zdanie.Moja córka jest najwyższa w grupie,jest śmiałą ,odważną dziewczynką.Wkurza mnie to,że drugi raz główną rolę dostaje jedna i ta sama osoba.A najbardziej denerwuje mnie to,że panie mają swoich "pupilów".Grupa liczy 12 osób.Czy tak trudno przygotować takie przedstawien...
    • Proszę o Wasze relacje, gdyż moje dziecko, dotąd odważne i wszędzie pierwsze, zaczęło bać się wszystkiego i wszystkich. Jak to jest z Waszymi przedszkolakami? Ja wczoraj miałam istny cyrk, bo przedszkole szło na sztukę dla dzieci do teatru...
    • Ja byłam ze swoją siostrzenicą w jej przedszkolu (zamiast mamy, która wyjechała służbowo) i muszę przyznać, że zaskoczył mnie brak organizacji i totalny chaos. Panie bardzo się starały, ale dzieci tak mówiły,że nic nie można było zrozumieć, rodzice gadali i przeszkadzali, przedstawienie było jakieś takie wydumane, jakby paniom bardzo zależało, żeby się wykazać, a nie,żeby dzieci i mamy dobrze się bawiły (dzieci to czterolatki). Ciekawa jestem, jak wyglądają takie imprezy w innych przeds...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się