-
Wątek ku przestrodze.
Byłam dziś z małą na placu zabaw w okolicach bloku znajomej. Spotkałam ją akurat jak wracała ze sklepu, gadamy chwilę, nagle słyszę jak jej syn (3lata ) krzyczy do nas z góry - z 4(!!) piętra! Wychylony do połowy przez okno! Myślałam, że dostane zawału. Znajoma zaczęła do niego krzyczeć, ale całe szczescie , że akurat zabrał go jej chłopak stamtąd. Poleciała na góre a ja stałam dalej pod tym oknem przerażona jeszcze.
W końcu poszłam na ten plac zabaw, a stamtąd mam...
-
Witam,mam taka sprawe.Moja 4letnia coreczka jest bardzo niesmiala,bardzo.Do tego stopnia ze boi sie dzieci,nie chce isc na plac zabaw nawet ostatnio.A jak byla mlodsza 2,3 latka to nie bylo z tym problemu.Chodzi do przedszkola 4 godzinnego,wlasciwie to od msca nie chodzi bo zlapala pasozyty i sie leczymy.A chodzila 4 mce do tego przedszkola.Mam zamiar juz jej nie dawac do przedszkola teraz,dopiero od wrzesnia.Ja nie pracuje wiec jestem z nia w domu.Naprawde boli mnie to ze ona nie chce sie b...
-
Mój ponad 6-letni Kuba wczoraj zachorował. Dostał gorączki i kaszlu. Byliśmy u lekarza ale osłuchowo wszystko jest ok-po prostu jakis nieżyt. Dostał syropy, Rutinoscorbin, krople do nosa. Ale nie o to chodzi. Wieczorem zasnął i po jakis dwóch godzinach obudził się cały w wymiotach, trzęsący, nie poznawający nikogo. Kiedyś pisałam, że miał podobne napady w wieku 2-3 lat teraz długo długo nic takiego nie było a wczoraj znowu. Nie wiem -może powinnam iśc z nim do neurologa? Albo może jestem prze...
-
Mam do Was pytanie, czy wyjście do kina na film 3D (konkretnie "Sezon na
misia") z czterolatkiem to nie za wcześnie? Dodam, że byłaby to pierwsza
wizyta dziecka w kinie. Czy efekty specjalne nie będą zbyt silnym przeżyciem
i czy maluch się nie przestraszy? jakie są Wasze doświadczenia z filmami tego
typu? Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
-
witam serdecznie , problem tkwi w spaniu mojej malej 20 meisiecznej coreczki,
a weic usypiamy ja w ten sposob ze lezymy z nia w sypialni naszej opowiadamy
bajke troszke sie poprzewraca i zasypia, pon jak dobrze usnie ok 20 min
przenosimy ja do swojego pokoiku do lozeczka, jednak spi tam z dwie godziny
potem nagle ostry placz ide do neij wyciszam ale placze dalej, wiec biore ja
do naszego lzoka i spi znami do rana praktycznie bez wybudzen, jak temu
zapobiec. Kilkakrotnie probowalam odnos...
-
Moj Kuba opowiedział mi ostatnio, ze czesto ma taki oto sen: "Mamo śni mi się, że jest ciemno i jest burza, ja stoję pod drzwiami na dole i nie wiem jaki guzik domofonu nacisnać -bardzo płaczę i jest mi strasznie". Co to może oznaczać? Trochę się przestraszyłam-może powinnam iść z nim do psychologa? A może to normalne ludzkie strachy? Ja przecież też miewam straszne sny. Co myślicie na ten temat, czy Wasze dzieciaczki też tak miewają?
Zmartwiona Aga
-
Jakie tradycje wiaza sie z tym swietem? Kupilam Ptysi duza skarpete :), co
powinnysmy z Nia zrobic? Chodzi mi po glowie, ze 5.12 Mala powinna wlozyc tam
ciasteczka dla Mikolaja, ktory w nocy przyjdzie z prezentem i bedzie
glodny ;). Maz zas mowi, ze powinnysmy napisac list i zostawic go w tej
skarpetce. Jak to wyglada u Was? Pozdrawiam, dziekuje z gory za kazda
odpowiedz :).
--
<:3)~~
Ptysia
-
Witam wszystkie mamy!!!
Chciałabym zasięgnąć u Was rady bo już brakuje mi pomysłów i siły na mojego
synka.Od dłuższego czasu nie daje spać w nocy budząc się z wielkim krzykiem i
nawet gdy ma smoka w buzi dalej płacze.Raczej nie jest to płacz ,że coś go
boli ale jakby się czegoś przestraszył.W ciągu dnia nic nie wskazuje aby coś
go wystraszyło czy przestraszyło.Staram się nie krzyczeć na moje trojaki ale
czasami jak nie dociera za którymś razem to podnoszę głos lub daję
przysłowio...
-
Wczoraj wieczorem moja 17 miesięczna córka bardzo mnie przestraszyła. Mianowicie podczas płaczu zaczęła się prężyć i na chwilę przestała oddychać, zrobiła się sina. Trwało to kilka sekund ale zdążyłam się bardzo zdenerwować. Wyglądało to tak jakby nie mogła złapać z powrotem oddechu. Teściowa powiedziała, że w takich sytacjach trzeba poklepać ją po pleckach i to przywróci jej oddech. Nie wiem co robić? Czy któraś z Was wie jak reagować w takich momentach? Jestem naprawdę przerażona.