Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      przestraszony

przestraszony

(17 wyników)
    • syn (7,5 msca) ząbkuje. Generalnie spokojne dziecko, prawie bezproblemowe, teraz oczywiście wielka maruda, ale to zrozumiałe... nie wiem tylko dlaczego zaczął mi na spacerze jakieś sceny w wózku robić. Wkładam do wózka, posiedzi grzecznie, potem się w nim wyśpi, a budzi się z wielkim płaczem i od razu chce na ręce, tak jakby czegoś się bał, na rękach momentalnie się uspokaja. Dodam tylko że dotyczy to spacerów popołudniowych, gdy wyjdę z nim w południe problemu nie ma... dla mn...
    • Dziewczyny, nie wiem czy już coś takiego bylo, bo nie mogę się doszukać. Mówi się, że jak kobieta w ciąży się czegoś przestraszy i dotknie jakiejś części ciała to dziecko urodzi się ze znamieniem w tym miejscu. Ja myślałam, że to tylko jakiś głupi przesąd i śmiać mi się chciało jak ktoś tak mowił. No ale potem mnie spotkało to samo, tzn. jak byłam chyba w 7 mies. ciąży ugryzła mnie osa w pośladek. Strasznie się wtedy przestraszyłam, nie wiedziałam, czy to czasem nie zaszkodzi dzi...
    • Nie wiem co robić, czy wasze maluszki też tak robiły. Moja córeczka ma dwa miesiące i tak nerwowo sie wzdryga. Jak próbuję ją obudzić i ją dotknę to tak sie wzdryga, albo tak nagle jak leży, albo je. Potem płacze jakby ją to aż zabolało. Mam nadzieje, że to normalne. Jak jest u was?
    • mam problem -bardzo chce nauczyć córkę samodzielnie zasypiać ale boję sie że ja wystrasze (do tej pory usypiała na kolankach i na poduszeczce u mnie).wyzwanie to dla mnie wielkie a i nie wiem na którą metodę się zdecydowć.Córka ma skończone 7mies i nie chce aby była uzależniona od lulania ......podzielcie się swoimi doświadczeniami i poradzcie jak najlepiej bezkonfliktowo przejść ten czas
    • Ma ktoś doświadczenia z klownem zamówionym na roczek? Bawi takiego malucha, czy jeszcze za wcześnie?
    • Przed chwilą moja córeczka zachłysneła się herbatką. Przez chwile nie mogła oddychać - nic nie mogła. Szybko Ją przechyliłam i puknęłam w plecki! A co Wy robicie jak Wam się dziecko zachłyśnie? Strasznie się przestraszyłam. Potem nie mogłam Jej uspokoić, tak płakała.
    • Moja dzidzia(5,5 mies.) od tygodnia wydaje z siebie dziwny dźwięk. To taka głoska "yyy" na wdechu, robi to często: jak płacze, jak sie cieszy, jak jest spokojna, na spacerze...wszędzie. Czy to może być zdziwienie? czy może nie daj Boże jakiś nerwicowy skurcz...Nie sinieje, nie ma kłopotów z oddychaniem, nie jest przeziębiona. Co to?
    • estm świeżo upieczoną mamą. mój synek ma 1 tydzień i dwa dni. proszę oceńcie czy ja na pewno przy nim dobrze wszystko robię, bo piszecie że wasze dzieci śpią prawie całe noce, a mój maluszek niestety nie chce. Kąpiemy go okolo godz. 22, bo po kapieli i jedzeniu spi około 3 godzin i to jest właściwie jedyny ciąg kiedy spi tak długo. Budzi sie potem na karmienie, zje a potem muszę gom usypiać na rękach nieraz do 4-5 rano. Potem ewntualnie zasnie, ale to juz są rasczej krótkie drzemk...
    • Dzisiaj popołudiu przysypiałam z moją roczną córką na łóżku. Z pracy wrócił mąż więc mała od razu się rozbudziła i z drzemki nici. Ze mną gorzej :) więc mąż powiedział żebym sobie spała to weźmie ją na spacer. Obudziłam się za jakąś godzinę i Boże!!!!!! Gdzie dziecko??????? Biegałam jak szalona po mieszkaniu :) aż sobie przypomniałam. :)
    • Moja dwumiesięczna córeczka już dwa razy przestraszyła mnie śmiertelnie. Raz przy podnoszeniu do góry pod paszki a drugi wyjmowana z wanienki po kąpieli. Robi się zupełnie nieobecna, wzrok ma jakiś taki nie widzący, nie ma z nią kontaktu, prawie się nie rusza. Trwa to jakieś kilkadziesiąt sekund. Potem wraca do siebie. Co to może być? Lekarka powiedziała, że powinnam zwrócić się do neurologa i tak też zrobie ale czy któraś z was wie może co to za zachowanie? Ona podejrzewa padac...
    • moja 4miesieczna Ania czasem jak klasne jej obok uszka nie reaguje tj. nie przestraszy sie. Uspokajam sie tym ze jak potrzasne kluczykami obraca glowke w strone dzwieku.jak sprawdzic czy ma dobry sluch? wiola
    • mój synek ma 3 miesiące i od pewnego czasu szlocha przez sen, robi smutne minki,czasem głośno zapłacze- też przez sen.W ciągu dnia częto się zamyśla i może go przestraszyć wtedy dosłownie wszystko.Zaczął płakać przy odkurzaczu a wcześniej mogłam odkurzać nawet gdy spał, nie przeszkadzało mu to. Nie przypominam sobie żebyśmy go czymś przestaszyli, nikt nie podnosi głosu w jego obecności(co nie znaczy,że chodzimy na poluszkach) Czy wasze 3 miesięczniaki też były takie strachliwe ? C...
    • Dziś rano moj Zuza pierwszy raz przekręciła się z brzuszka na plecki;) Chciałam żeby Jej sie odbiło po jedzonku a Ona się przekręciała - 2 razy;))) Jutro kończy 3 miesiące;) A jak Wsze Maluchy się przekręciły i ile miały miesięcy? Pozdrawiam
    • czy to normalne? wychowuje je w duchu milosci, nie ma stresow w domu, ma kochajacych rodzicow, a mimo to czesto reaguje na moje ruchy przestraszeniem sie- podnosi raczki, mruzy oczy.Tak samo spi czujnie- drga na kazde wieksze stukniecie w domu luz za okrem.Czy to normalne?tak maja niemowleta?
    • Moja mała ma prawie 4mce (dokładnie za tydz.) zawsze noszę ją na ręku podtrzymując jeszce pod paszkę. Wczoraj tak szybko ją chwyciłam i posadziłam sobie na biodrze nie podtrzymując dokłanie plecków (jakś nienormalna jestem, ale to z pośpiechu) i szłam do drugiego pokoju. Mała w jednym monencie mi się wygięła do tyłu na jakieś 60-70 stopni. Od razu zaczęła przeraźliwie płakać, a ja razem z nią, bardzo się przestraszyłam. Sprawdziłam czy rusza kończynami. Po paru minutach już była r...
    • na plecki, uderzylo glowka tylem w podloge. plakalo, uspokoilo sie po 10 minutach, ale widac bylo, ze dziewczynka jest smutna i przestraszona (ma 10 miesiecy) zjadlo duzo mleczka z piersi, ale od razu zwymiotowala, byla tez kupka. noslismy i uspokajalismy dalej az przestala plakac zupelnie i zaczela sie usmiechac. drugiego karmienia juz nie zwrocila. ale przez caly czas byla osowiala i jakby spowolniona. poniewaz byl to juz wieczor, wykapalismy ja i polozylismy spac. teraz spi jak...
    • Czy ktos z Was mial z tym moze do czynienia? Gdy moja mala np. uderzyla sie ( ale mocniej ), plakala tak mocno, ze az sie zaniosla i nie mogla zlapac powietrza. W jednym momencie widze, ze dziecko mi " odplywa". Czy wiecie moze co robic w takiej sytuacji? Klepnac w plecy, wdmuchnac powietrze jej do buzi? Nie mam pojecia. Ja nia wtedy potrzasnelam i klepnelam w plecy, ale nie wiem czy to dzieki temu sie ocknela, czy samej jej sie udalo. Prosze o pomoc. Jest to naprawde przerazające...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się