Dodaj do ulubionych

Znowu się przestraszyłam

IP: *.* 13.03.02, 09:36
Mój ponad 6-letni Kuba wczoraj zachorował. Dostał gorączki i kaszlu. Byliśmy u lekarza ale osłuchowo wszystko jest ok-po prostu jakis nieżyt. Dostał syropy, Rutinoscorbin, krople do nosa. Ale nie o to chodzi. Wieczorem zasnął i po jakis dwóch godzinach obudził się cały w wymiotach, trzęsący, nie poznawający nikogo. Kiedyś pisałam, że miał podobne napady w wieku 2-3 lat teraz długo długo nic takiego nie było a wczoraj znowu. Nie wiem -może powinnam iśc z nim do neurologa? Albo może jestem przewrażliwioną mamą? Napiszcie czy Wasze dzieci też mają podobne zachowania przy gorączce-trzęsą się całe, są mokre od potu i nie poznają swoich rodziców-a nazajutrz nic z tego nie pamiętają.Zmartwiona Aga sad sad :(
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Znowu się przestraszyłam IP: *.* 13.03.02, 09:53
      Ago czy to nie są drgawki gorączkowe (tzn. wystepujące u dużej grupy małych dzieci drgawki spowodowane wysoka gorączką). Z tym że wydaje mi się, że u tak dużego dziecka nie powinny one miec miejsca-chyba (na pewno!!)trzeba to skonsultować z lekarzem (może napjpierw pierwszego kontaktu??).
    • Gość: adriana Re: Znowu się przestraszyłam IP: *.* 13.03.02, 10:45
      Cesc Aga. Spiesze cie pocieszyc.Moj syn gdy mial 6-7 lat zachowywal sie prawie identycznie. Do tego jeszcze biegal po mieszkaniu tak jakby ktos go gonil,gdy chcialam go przytulic to sie wyrywal,nie poznawal mnie.Po chwili wszystko mu mijalo i mowil, ze nie wie dlaczego tak robil.Czy Twoje dziecko jest tez bardzo wrazliwe, tu trzeba szukac roziazania,wyciszac i serwowac mniej telewizji. Do neurologa raczej nie ma co chodzic, bo pewnie przepisze jakies leki, a po co dziecko truc. Mysle, ze to mu przejdzie. W kazdym badz razie Filipowi przeszlo samo i od 3 lat juz nie wystepuje.Pozdrawiam-Ada
      • Gość: Aga_1972 Re: Znowu się przestraszyłam-do Ady IP: *.* 14.03.02, 21:10
        Fakt Kuba jest strasznym wrażliwcem-często płacze, wzrusza się (np. gdy ogląda film o ziwerzątkach i coś się tam niedobrego dzieje). Myślisz, że to dlatego i jak ma gorączkę to się te wszystkie jego strachy uaktywniają? A może odwiedzić psychologa wobec tego? Bardzo się martwię zwłaszcza, że od września idzie do I klasy. Wprawdzie w przedszkolu radzo sobie bardzo dobrze ale wiesz jakie teraz są czasy i szkoła to szkoła. I w dodatku przeprowadzamy się i przenoszę go do nowej zerwoki (tam akurat byl i podobalo mu sie-zaakceptowal) ale szkola jest ogromna na olbrzymim osiedlu, jest mnostwo dzieci... ech nie wiem -moze sama przesadzam, wiem, że jestem przewrażliwiona na punkcie moich dzieci ale się marwtię, martwię, martwię :(Aga
    • Gość: martusek przeciekające pampersy IP: *.* 15.03.02, 12:59
      Czy macie też ten problem? Mojemu Kajowi często sie to zdarza, nawet pięć minut po założeniu pieluchy. Próbowałam innych rozmiarów, innych firm, zakładam najdokładniej, jak potrafię, a one i tak czasami przeciekają. Niekiedy przebieram Kajetana cztery razy w ciągu dnia; pielucha prawie sucha, a on cały przemoknięty... Jak to wytłumaczyć?
      • Gość: guest Re: przeciekające pampersy IP: *.* 15.03.02, 22:25
        To zdarza się nie tylko u chłopców. Mój synek przesikiwał pampersy w nocy, więc kupiliśmy większe i problem znikł. Własnie dzisiaj miałam sądny dzień z moją córcią - jak nie przesikała pampersa, chociaż miała niedawno zmieniany, to była taaaaaaaka kupa, że pampers tego nie pomieścił.Jej nie mogę kupić większego rozmiaru, bo chyba miałaby tego pampersa po pachy. Ja też nie wiem co robić?ewa
    • Gość: guest Re: przeciekające pampersy IP: *.* 15.03.02, 16:22
      Rany Martusek , a myslalam ,ze tylko mnie sie to zdarza...Na poczatku podejrzewalam ,ze Kevinek tak sie poci(:lol:),pozniej ,ze za duze kupuje ,a na koncu posadzilam siebie o brak wprawy w zakladaniu pieluch...Sama niewiem ,co o tym mam juz sadzic i czy je zmieniec :-(.Pozdrawiam-Viola mama Kevinka
      • Gość: Urszula Re: przeciekające pampersy IP: *.* 15.03.02, 17:25
        Rzecz nie w pampersach tylko w siusiaku!Pewien procent mężczyzn ma sisiaka lekko przekrzywionego w prawo lub w lewo. Mamusie chłopaków popatrzcie jak on wygląda u waszego synka i zakładając pieluchę lekko ułużcie go na wprost. Pomaga, wiem to z doświadczenia, też miałam taki sam problem i zasięgnęłam języka. Pozdarawiam Ula mama Franciszka
        • Gość: Aluc Re: przeciekające pampersy IP: *.* 15.03.02, 18:07
          Układam siusiaka jak trzeba, a Maksio i tak moczy się, jakby tego siusiaka miał pod pachą :lol: a siusiakiem, to chyba robi kupę, bo parę razy pupa była prawie czysta, za to siusiak - pożal się Boże :D jak on taki zdolny w wieku dni 18, to aż się boję, co będzie dalej
          • Gość: martusek Re: przeciekające pampersy IP: *.* 15.03.02, 22:37
            Czy siusiaka układać do góry? Czy, jak on się wygina w lewo, to może przekręcać w prawo? hi hi, czy skręt siusiaka jest dziedziczy? Chyba sprawdzę, w którą stronę obraca się siusiak tatusia...Marti
            • Gość: guest Re: przeciekające pampersy IP: *.* 16.03.02, 18:42
              Skręt nie jest dziedziczny. Siusiaka lepiej układać prosto do dołu. Oczywiście nie na siłę. Lekko poprawiony jakoś się trzyma do wymogów pieluchy, a potem będzie i tak taki jak go natura stworzyła. Pozdrawiam Ula
    • Gość: Yoanka Re: przeciekające pampersy IP: *.* 17.03.02, 22:42
      Zgadzam się z Ulą, to chyba kwestia siusiaka, bo z tego co wiem problem "przeciekających pampersów" dotyczy tylko chłopców...o dziewczynkach niesłyszałam. Ja również zastanawiałam się co robię nie tak i choćbym nie wiem jak się starała, to ubranko i tak było mokre, najczęściej w nocy. Myślałam,że po prostu pielucha po nocy jest zbyt nasiąknięta i to dlatego. Jakiś czas temu zaczęliśmy używać pieluch PAMPERS FIRST STEPS i to był strzał w dziesiątkę. Zabrzmi to może jak z reklamy, ale nareszcie moje maleństwo może spać sucho i spokojnie. I o to chodzi. Gorąco polecamPIELUCHOMAJTKI. Naprawdę spróbujcie, a przekonacie się, że ten problem się skończy. Tylko nie kupujcie Libero - są mniej chłonne i Mateuszek, po takim nocnym kompresie - rano może i był suchy, ale za to odparzony. Najlepsze są PAMPERSFIRST STEPS, jedyny mankament to ta cena.Pozdrawiam i życzę jak najwięcej suchutkich noceksmileJoanka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka