Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      przyjemny

przyjemny

(6 wyników)
    • Witam, ostatnio poczułam że z odpływu od pralki który znajduję się w ścianie dochodzi nieprzyjemny zapach. Nie wiem w jaki sposób sie go pozbyć, czy stosuje sie jakieś środki chemiczne jak np kret do ujścia ze zlewu czy prysznica? Czy problem tkwi w czymś innym? Nie chce eksperymentować i czegoś tam wlewać żebym później nie żałowała - -
    • Witam, od kilku miesiecy zmuszony jestem do wynajmowania kawalerki w bloku. Tak sie sklada, ze owa kawalerka dawno juz nie byla remontowana (parkiet, kuchnia, itd.). Wynajmuje ja tez wraz z umeblowaniem. Meble tez pamietaja czasy PRL-u :-). Niestety calosc ma swoj specyficzny, niezbyt przyjemny zapach starosci...odczuwalny tuz po wejsciu do mieszkania (bardzo dbam o sam porzadek w mieszkaniu - wyrzucanie smieci, wietrzenie, itd.) Zabawie tu jeszcze kilka dobrych miesiecy, stad jakiekol...
    • Witam - mam taki problemik, który jest uciążliwy zwłaszcza wieczorem (kiedy jestem w domu :>). Mieszkanie w kamienicy, założone CO gazowe, piec dwufunkcyjny (jakiś Ariston, nie pamiętam zresztą) Chodzi o to, że w momencie kiedy włącza się ogrzewanie to słychać dosyć głośno pracę pompy (chyba jest taka w piecykach, nie?). Zwłaszcza jak się siedzi przy kaloryferze. Tak samo słychać nieprzyjemny szum, kiedy ktoś korzysta z ciepłej wody w łazience. Przysłuchiwałem się piecykowi u znajo...
    • Mam do Was pytanie, moze wiecie z doswiadczenia jak to jest z 'zastanymi zapachami' w kupionych domach do remontu? Czy mozliwe jest trwale jego usuniecie, gdy przewidziane jest zrywanie plytek, posadzek, parapetow drewnianych, odnowa drzwi drewnianych itp? Czy faktycznie brzydkie wonie znikna? Bardzo mnie to interesuje. Z gory dziekuje za wypowiedzi.
    • Od lipca zeszłego roku mieszkam w nowo wybudowanym domu a od dwóch- trzech miesięcy coraz bardziej męczy nas smród (bo tylko tak można to nazwać). Początkowo nalewalismy wodę do kratek, które mamy w podłodze w kotłowni i pralni i to pomagało poniewaz śmierdziało tylko stamtąd. Ostatnio śmierdzi już wszędzie, z kuchni, łazienki. Mamy szambo i nie wiem czy jest ono dobrze zbudowane, poniewaz budowali go murarze, którzy budowali też dom. Jest to zbiornik cały obmurowany oczywiście w...
    • Dzień dobry. Posiadam ogrzewanie kominkowe bez wentylatora. Gdy mocniej nagrzeje wydobywa się nieprzyjemny zapach (chyba aluminium). Ciepło rozprowadzone jest rurami aluminium 100mm. Ocieplone zwykłą wełną. Czy nie zapali się, bo na strychu podłoga jest z OSB?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się