Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      przyjemny

przyjemny

(5 wyników)
    • Tak mi się zebrało na autorefleksję... Pascal zastanawiał się kiedyś, kto byłby bardziej nieszczęśliwy: król, któremu śni się po nocach, że jest wyrobnikiem, czy wyrobnik, któremu śni się, że jest królem. Ja mam trochę jak ten król. Wiedzie mi się w życiu raz gorzej, raz lepiej, ale ogólnie idzie wytrzymać, nie miewam depresji, myśli samobójczych itp. Ale, jak sięgam pamięcią (a już trochę żyję, 32 lata skończone), sfera oniryczna była u mnie zawsze zdominowana przez przeżycia nieprzyjemn...
    • "Czy zastanawialiście się kiedyś, dlaczego spotkanie z księdzem, katolickim, kapłanem, wywiera na tylu ludziach takie jakieś nieprzyjemne wrażenie? Bo wywiera, to fakt. Powiecie może, że ksiądz jest przedstawicielem bardzo wzniosłej, bo ewangelicznej moralności, a sam, człowiekiem będąc, nie dorasta do jej wymagań, jest słaby i ułomny. Oczywiscie, jest coś i z tego. Można by też powiedzieć, że sama jego obecność przypomina tę moralność, przykazania, których nie zachowujemy. Ale to w...
    • Troche dziwne pytanie ale nie wiem, do jakiego innego forum by pasowalo... :( Mam mianowicie taka przypadlosc - sprawia mi przyjemnosc, kiedy ktos cos rysuje, maluje albo na przyklad kaze cos losowac (karte itp.). To niewazne, co jest rysowane (choc najbardziej lubie, jak to ja pozuje) czy tez jak to jest robione, czy kto to robi - ja tak czy inaczej czerpie z tego przyjemnosc, porownywalna do tej, jaka odczuwam, gdy ktos dotyka mej twarzy czy wlosow, czyli ze niemal fizyczna (czasem...
    • czyli same przyjemności:D
    • Jak to zrobic po rozstaniu, ktore mialo miejsce pol roku temu??? Nie chce go kochac, to niemozliwa milosc, toksyczne trwanie, czekanie:( pomozcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się