Forum eDziecko Eksperckie Dobry poród
ZMIEŃ
      przyjemny

przyjemny

(10 wyników)
    • 6 marca urodziłam sn córeczkę. Wody odeszły 18 godz. wcześniej, dostałam dożylnie antybiotyk. Po porodzie zostałam uśpiona i lekarz ręcznie wydobył łożysko oraz skontrolował jamę macicy (blizna po wcześniejszym cc) Martwią mnie nieprzyjemnie pachnące odchody - teraz już surowicze - dodam że nie mam podwyższonej temperatury, nic mnie nie boli i czuję się ogólnie dobrze. Czy możliwe jest jakieś zakażenie wewnątrzmaciczne skoo nie ma żadnych innych objawów? Czy jest to powód do szybkiej ko...
    • urodzilam synka 2,5 miesiaca temu. mialam ochorne krocz, tylko jeden szew. no i ten jeden szew rozpuscil sie ladnie, nic nie czuje, szybko wrocilam do siebie, lekarz przebadal, ale... ciagnie mnie w trakcie seksu. lekarz powiedzial, ze nic tam nie jest za ciasno, tylko ze to moja psychika, ale mnie naprawde ciagnie, a jednych pozycjach mniej, a w drugich tak bardzo ze wogole nie moge sie kochac. mam czekac az przejdzie? ile? czy udac sie do innego lekarza?
    • Pani Kasiu,czy ta metoda indukcji się sprawdza? Mam za sobą poród indukowany Prepidylem-byłam zadowolona-poród intensywny,trwał 5 godz i szyjka się super rozwierała.Teraz będą stosować ten cewnik. Podobno metoda jest bardzo bolesna. A może wypowiedzą się dziewczyny,które miały stosowaną ta metodę,czy jest skuteczna,jak zareagowałyście? Bardzo proszę o opinie.
    • Witam serdecznie, Jestem teraz w 6 miesiącu pierwszej ciąży. Chodzę do szkoły rodzenia, ale nie jest to miłe doświadczenie. Na zajęciach o porodzie z minuty na minutę robiłam się coraz bardziej zielona. Powiedziałam mężowi żeby sam sobie rodził, ja się wypisuję :) Położna przez 4 godziny opowiadała o straszliwych katuszach. Nie przeczę - kobieta miała olbrzymią wiedzę, ale jej sposób bycia i sposób traktowania lalki - fantoma (kładła ją niechlujnie, na twarzy, gdzie popadnie i prawie ...
    • Witam. Dwa dni po wyjściu ze szpitala rozeszły mi sie szwy zewnetrzne -te blizej odbytu. Wezwałam polozną a ona powiedziała ze samo sie zagoi, zejdzie. Ogolnie stwierdziła że nie jest źle. A ja tydzien po porodzie mialam wieksze problemy z chodzeniem niz 1 dzien po porodzie. Dzisiaj jestem już 25 dni po porodzie i dalej czuje dyskomfort. Co gorsza rana faktycznie sie zagoiła ale powychodziły w tym m-cu szwy wewnętrzne, co spowodowało ze sa miejsca zagojone i nagle sa dziurki przez k...
    • jestem juz ponad 4 tyg po porodzie, krocze sie zagoilo jako tako ale niepokoi mnie dziwny zapach z pochwy, malo przyjemny...nie mam stanu zapalnego raczej bo mnie nic nie boli.. acha,czesc szwow mi wyszla a reszta jakby sie zrosla albo rozpuscila.czy to mozliwe ze rozpuszczajace sie szwy maja taki zapaszek? z gory bardzo dziekuje
    • Mam pytanie dotyczące tych twardnień-jak to z nimi naprawdę jest-są powodem do zmartwień czy raczej nie. Przekopałam wiele wątków na różnych forach, zresztą pojawia się ich coraz więcej, i jedni piszą że jak są nieregularne, niebolesne i występują sporadycznie to fizjologia i ćwiczenie macicy do porodu, inni że patologia. U mnie zaczęły pojawiać się sporadycznie a i tak do końca nie jestem pewna czy oby wszystkie z nich to skurcze macicy a nie rozciągający się maluch z tego względu że n...
    • Od ok. 29 tc odczuwam silne bóle w obrębie miednicy, najmocniej na kości łonowej i ogonowej. Nasilają się zwłaszcza wieczorem i rano zaraz po wstaniu z łózka, ale najgorsza jest noc i próba przekręcenia się z jednego boku na drugi. W zasadzie każdy obrót to pobudka z bólu. Zgłaszałam lekarzowi, ale powiedział, że to się zdarza i nie jest to nic groźnego. Prawdpodobnie miednica się poszerza do porodu. Czy to prawda? A jeśli tak, to czy to może oznaczać, że będę miała latwiejszy poród...
    • Zaczęłam się zastanawiać już czy to normalne, otóż: wczoraj w nocy obudziły mnie jakieś totalnie dziwne bóle , które utrzymują się cały czas, mają nawet pewien schemat. Ale to NIE bóle jak na poród- to taki masakryczne ścisk w miednicy połączony z mega bólami miesiączkowymi.I taki ból przychodzi, chwyci to trzyma z minutę i mija. Jak nie boli to czuję że dzieciaczek się rusza- nie żadne akrobacje ale rusza się. Nie krwawię ,nie odszedł mi czop, więc myślę,że z Maleństwem wszystko dobrz...
    • Proszę o radę. Jestem w 34 tyg ciąży i od kilka dni temu pojawiły się hemoroidy. Nie są bolesne, raczej tylko nieprzyjemne. Ale boję się, że się powiększą i będzie kłopot przy porodzie i po. Wcześniej kilka lat temu dwukrotnie miałam taką dolegliwość, ale parę czopków likwidowało wszystko i był spokój. Przeczytałam , że min. czopki HEMOROL są dozwolane w ciąży, dzisiaj takie kupiłam a tu na ulotce napisane , ze mogą wywołać poronienie , bo w skład wchodzi escyna, wycią z żarnowca....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się