przyjemny

(8 wyników)
  • witam dziewczyny pani doktor moja corka ma 9 miesiecy i od miesiac ma taki nieprzyjemny zapach z buzi tzn. taki jak czasami ma dorosly czlowiek jak wstanie czy to jest oznaka czegos zlego????
  • Hej, jak w temacie. Podczas karmienia jedna piersią w drugiej zaczyna mnie coś dość nieprzyjemnie kłuc- szczypać (cięzko okreslić słowami) w sutku. Uczucie to pojawia się też czasem w ciagu dnia kiedy niekoniecznie karmię. Nie wiem czy o wiązać z tym, że od dwóch dni mój syn 'boksuje" sie z piersią. Dostawiony szuka - nie szuka sutka. Niby chce złapać a nie chce...Pręzy się i robi się czerwony. Gazy oddaje:) Kolek brak. Brak też niestety kupy od dwóch dni. Karmię go piersia...
  • mam problem z jedną piersią otóż podczas przystawiania do niej synka i w trakcie ssania czuję w piersi przeszywające kłucie/parzenie (trudno to jednoznacznie określić ) Dodam że przed karmieniem obie piersi są dosyć ciężkie i wyczuwam w nich twardości - po karmieniu robią się w miarę jednolite, ale opisany ból pojawia si e tylko w jednej. Małego przystawiam raczej dobrze - ćwiczyłam z doradcą laktacyjnym. Pomóżcie, co to może być? Mały nie ma jeszcze 2 tyg, a ja już przez ten ból mam ochotę z...
  • Musiałam wrócić do pracy, więc odciągam mleko i zamrażam dla mojego synka. Wydaje mi się, że wszystko robię tak, jak trzeba - po odciągnięciu wstawiam do lodówki i po maksymalnie 12 godzinach zamrażam. W zamrażarce jest poniżej 20 st. Po mniej niż 3 miesiącach rozmrażam mleko wkładając je na noc do lodówki. Rano mleko jest rozmrożone, ale ma dość nieprzyjemny zapach. Czy to normalne? Czy to oznacza, że mleko się zepsuło?
  • Gdy karmie mojego synka (4tyg) starsznie mnie swedzi lewe piers (tak jak by brodawka od srodka mnie swedziala)jest to bardzo nie przyjemny uczucie i nie mam ochoty wtedy karmic synka ta piersia :( daje mu druga.Czasem te swedzenie jest takie ze az boli!!!Czy wiecie moze czemu mnie tak swedzi??Staram sie go karmic ta piersia zeby mi sie nie zrobil zastoj ale kruciutko trwa to karmienie bo zaraz mnie dopada te nieszczesne swedzenie. :( Pomocy!
  • Bardzo proszę o pomoc.Od czasu porodu mam wciąż nawracające hemoroidy.Są dni kiedy odczuwam poważny dyskomfort i uniemożliwia mi to zajmowanie się maluchem.Tola ma 4,5 miesiąca i jest karmiona piersią, dlatego nie wiem, jakich sposobów użyć, żeby nie zaszkodziły małej.Czekam na informacje jak inne mamy radzą sobie z tym wstydliwym i uciążliwym problemem.
  • witam wszystkie mamy:)moja 2,5 mczna Ula od jakichs 2 tyg. odstawia istny cyrk przy jedzeniu:(:( szarpie sie, rzuca, nie łapie piersi jak powinna:( nie ma znaczenia pora dnia-w nocy mamy ten sam problem, pomimo ze jest zaspana:( jest baaaardzo niecierpliwa:( pociagnie dwa razy i juz sie denerwuje, ze nie leci; poza tym, od zawsze wlasciwie nie lubi sie wysilac przy jedzeniu, bo jak tylko konczyl sie wyrzut to byl juz koniec karmienia...trwalo to ok 5 minut i potem 2-3 godz. przer...
  • nie wiem czemu, ale gdy tylko przystawiam Małego do piersi robi mi się niedobrze. Za heilę to uczucie mija, ale i tak jest nieprzyjemnie. Dlaczrgo tak jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się