Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      przyjemny

przyjemny

(12 wyniki)
    • Witam! Dziewczyny, czy to normalne, ze oddech mojego synka ma jakiś zapach. generalnie tak chyba powinno być. Mały ma już poł roku, je zupki, deserki, pije Bebilon pepti i pierś. Ale ostatnio (a może wcześniej nie zwróciłam uwagi) ma nieprzyjumny oddech. Nie wiem czy to marchew, czy coś innego. Może coś mu zalega w brzuszku i stąd ten zapach? Może ma to związek z tym, że robi kupki co 2-3 dni i coś mu faktycznie wolniej się trawi? Mozecie mi to wyjaśnić? Gorąco pozdrawaiam. Ania
    • witam czy ktos cos wie na temat zapachu z uszka,wlasnie przytulalam synka i poczulam z jednego ucha nieprzyjemny zapch jakby woskowiny ale jej tam nie ma,dziecko dobrze sie czuje,jest wesole,co to moze oznaczac??
    • Pomózcie! Od jakiegos czasu moaj córcia ma nieprzyjemny zapach za uszkami I żołtawy nalot. Kilka razy dziennie jej to przemywam wodą albo rumiankiem. próbowałam tez stosowac puder i krem Bepanten. Nie pomaga. Jak to zwalczyć?
    • Może mi ktoś opowiedzieć jak wyglada to badanie dna oka u niemowlęcia? nieprzyjemne jest?boli?ile trwa?
    • Postanowiłam stworzyć ten wątek, oczywiście pod wpływem wzburzenia, wściekłości na maxa i nie wiem czego jeszcze. Zanim go wyrzucicie, doczytajcie do końca... Właśnie dowiedziałam się, że jedna z moich forumowych wypowiedzi na Niemowlęciu została użyta bez mojej zgody i wiedzy, w dodatku przeobrażona i wyjęta z kontekstu , za to włożona w inny - w artykule GW na temat Mamek. Oto link do artykułu: praca.gazeta.pl/praca/1,47341,2947665.html Sama założyłam tutaj kilka miesięcy temu...
    • Jestem 3 tyg po porodzie naturalnym i w zasadzie krew już mi nie leci ale zaobserwowałam u siebie od kilku dni nieprzyjemny zapach i nie wiem czy to normalne , czy może jakaś grzybica ,czy mogę zastosować bez konsultacji z lekarzem lactovaginal?
    • Moja mala ma 8 miesiecy. Nie zauwazylam aby miala problemy ze wzrokiem jednak slyszalam ze dobrze byloby gdybu takiego niemowlaka obejrzal okulista i zbadal dno oko. Czy odbywaliscei taka wizyte ze swoimi maluchami?
    • płacze przez chwilkę tak,jakby ją to zabolało. Dlaczego? Do tej pory-ma 8 m- cy, nie miała takiego problemu.
    • Witam Mam 3,5 miesięczną córkę i stwierdzono u niej zatkanie kanalików łzowych w lewym oku. Mam dylemat co dalej począć, bo słyszałam, że takowy zabieg jest bardzo nieprzyjemny a na samą myśl o nim robi mi się niedobrze. Robię jej masarze noska i zakrapiam solą fizjologiczną (antybiotyki mi się już skończyły). Nadal nie ma żadnej porawy:(. Nie wiem co robić ... czy jeżeli nie zdecyduje się na zabieg to do końca czeka mnie patrzenie w załzawione i zaropiałe oczko mojego dziecka???...
    • witam, mój synek ma prawie 4 miesiące i od jakiś dwóch prawe oczko bardzo mu łzawi i ropieje. Okulista zalecił masaże kanalika i smarowanie maścią a gdy nie przejdzie, wspomniał o przetykaniu. Inny natomiast okuista stwierdził, ze przetykanie nie jest wskazane, ponieważ dzieci do pierwszego roku życia mają częste nawroty łzawienia lub ropienia i samo przejdzie. No i jestem w kropce: ( podobno przetykanie to horror dla maleństwa, ale do tej pory oczko łzawi i ropieje i maluszek też ...
    • Moją córcie to chyba czeka! Która z was też to przechodziła? Jak to wygląda i czy jest nieprzyjemne dla maleństwa? Pozdrawiam Aga i Olga.
    • Jestem spod Walbrzycha , ale moj maz ktoremu do oka wbil sie opilek zelaza wyladowal w Świdnicy na pogotowiu okulistycznym i na poczekalni go zamurowalo _zobaczyl pelno takich maluchow jak nasza mala Anka -2miesieczne i mlodsze .ZApytal sie (co mu sie bardzo zadko zdaza - bo prawdziwy mezczyzna sie nie pyta tylko bladzi) i okazalo sie ze w ŚWIdnicy to sa tak rutynowe badania jak sluchu w szpitalu .Pierwsze w 4 tygodniu a potem w 2m-cu .Dlatego prosze was babeczki napiszcie jak to ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się