Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      przyjemny

przyjemny

(10 wyników)
    • Hej wszystkim molom :) Tym razem szukam czegoś lekkiego, przyjemnego, może ciepłego, humorzastego, ale raczej dla faceta. Czytałem ostatnio "Był sobie chłopiec" i naprawdę miło wspominam. Może ktoś mógłby polecić coś w tym stylu? Albo napisać, czy te wszystkie książki typu Diabeł ubiera się u Prady, Portier nosi garnitur od Gabbany itd. są też lubiane przez facetów czy nie (bo film na podstawie pierwszej był całkiem znośny). A może któryś z fanów pani Harris mógłby polecić mi jak...
    • Ostatnio mam przesyt kryminałów i innej literatury przygnębiającej. Ciągle na mnie czeka kupka, ale ja bym poczytała coś lekkiego i przyjemnego. Niekoniecznie o miłości. Potrzebuję jakieś miłej obyczajówki, czegoś jak "Nie będę Francuzem", czy te wszystkie Prowansje, Toskanie i inne zakładanie domu. Może być też coś jak seria o księdzu Jan Karon. Na chwilę pomogły mi Tysiąc dni w Wenecji i Toskanii, ale to za mało. Proszę, pomóżcie mi coś znaleźć, bo jak sobie sama idę wybierać, to nic ...
    • Witam Szukam ksiazki latwiej, lekkiej i przyjemnej. Cos jak tworczosc Dana Browna, ktora sie zjada w ciagu jednego wieczoru. Jednoczesnie dosc obszerna. Nie interesuja mnie instrukcje jak uruchomic pralke na 20 stronic. Moj umysl jest prosty i niezbyt skomplikowany, dlatego prosze o wyrozumialosc i ksiazke z duza dawka poczucia humoru, masa zagadaek (wiem, moj maly mozg i zagadki to oksymoron, ale prosze sie tym nie zrazac) i szybkimi zwrotami akcji. Jezeli ktos znajdzie dodatk...
    • Haiku Przyjemny półmrok. Przyświeca mi tylko lampka wina. A.T.Bakowski pozdrawiam vin
    • poszukuję książek z humorem w stylu "Bridget Jones", na pewno takie znacie. Uratujcie przed wakacyjną nudą!
    • Szukam ksišżki, lekkiej, łatwej, przyjemnej, o sztuce, malarstwie,kierunkach malarstwa. Chciałabym, żeby nie był to 5kg tom, tylko lekturka na wakacje, chodzi mi o to, by 1.czego? nowego się dowiedzeć 2.przygotować się na ewentualne pytania zwišzane ze sztukš na egzaminie gimnazjalnym :) dziękuję
    • Czy ktoś może czytał i mógłby podzielić się swoimi wrażeniami? Warto czytać? Warto kupić? Pozdrawiam!
    • Mam kolege, ktory jako zapalony zeglarz lubi rowniez literature zwiazana z zeglarstwem. Chcialabym cos mu dac, ale nie chodzi mi o opisy podrozy czy tez ksiazki stricte podroznicze, ale o powiesci, podobne troche do "Master and Commander" O'Briana albo do "Cmentarzyska zaginionych statkow" Perez-Reverte. Moze cos mi podpowiecie?
    • Witam. Ja z taką prośbą: -czy znacie jakąś wartą polecenia książkę, która w lekki i przyjemny sposób opisywałaby historię języków - to jest ich rozwój, podziały, rozdziały, skąd, dlaczego, co do tego miały konkretne wydarzenia historyczne ect... Dla przykładu - dlaczego Serbowie piszą cyrylicą, a Horwaci nie, kiedy czeski i polski stały się dwoma językami, jak dzieliły się języki skandynawskie, jak języki bywały narzędziem wykorzystywanym przez różne państwa do różnych celów, i c...
    • Znacie jej ksiazki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się