przyjemny

(5 wyników)
  • Może na to coś tez potraficie poradzić. Mieszkam w 100 letniej kamienicy na parterze - niby nie jest wilgotno ale jednak. W mieszkaniu jest ok 70% wilgotności (mimo wietrzenia przez całe lato i suszenia większości prania na podwórku). Spleśniało mi najpierw pianino w środku i z tyłu ale to wywietrzyłam i usunęłam. Natomiast podłoga (100 letni parkiet) wydziela z siebie nieprzyjemny stęchły zapach. Mam 2 małych dzieci więc muszę się tego jakoś pozbyć ale nic nie przychodzi mi do głowy :...
  • drogie WDPD macie jakąś metodę na niezbyt pięknie pachnące buty. oczywiście poza dezodorantem na stopy. można czymś wysypywać? wietrzę je często, wystawiam na słonce ale niestety buty syna i męża po całodziennym noszeniu po prostu śmierdzą. a razem z nimi nasz przedpokój:( pomocy!!!! z góry dziękuję za pomoc.
  • Otóż kilka dni temu robiłam zakupy i podałam pani przy kasie / podawała jednocześnie zakupy / banknot 200 złotowy. Wydano mi ze 100 zł. Reszty nie wzięłam i zaczęłam przekonywac że dałam inny banknot. Trochę to trwało: przeliczono kasę / po co- nie wiem / zapewniano mnie że chyba się pomyliłam, żebym dokładnie sprawdziła a ja nić tylko powtarzam jak mantrę: dałam 200. Sytuacja mało komfortowa. Wreszcie Pani sklepowa z grymasem zwróciła mi żądaną kwotę tj resztę z 200. Jak w takich...
  • Zastanawiam się nad zakupem parowara. Jestem nowicjuszką w tym temacie więc przedtem chciałabym prosić Was o pomoc: czy podczas gotowania z parowara wydobywa się zapach (np. podczas przygotowywania ryby)? Czy może jest to kwestia modelu i w jednym tak w innym nie? Zależy mi na urządzeniu w którym mogłabym przygotować rybę ale bez towarzyszącego w kuchni zapachu. Jak to jest u Was? Z góry dziękuję za pomoc.
  • Nasza niania przypalila mleko podgrzewajac je w mikrofali. Cala sytuacja raczej mnie ubawila, bo dziewczyna bardzo pozbierana i odpowiedzialna :) ale zagadala sie z Mlodzieza i klops. Problem w tym, ze "zapaszek" unosi sie w powietrzu az na klatke schodowa... Czy sa jakies domowe sposoby na pozbycie sie go? Wietrzenie odnioslo sredni skutek :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się