Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      psychika

psychika

(7 wyników)
    • Witajcie, Chcialbym prosic Was o rade, bo nie wiem jak to nadgryzc. W ostatnich 2-3 latach mialem szczescie doswiadczyc kilku nieprzyjemnych momentow. Zdazenia te z pewnoscia pozostawily dosc glebokie rysy na psychice (wypadek samochodowy, smierc bliskiej osoby, przypadkowy rabunek z ciezkim pobiciem, bankructwo developera, i troche podobnych). Patrzac wstecz, zaczalem odczuwac leki (wyjscie na ulice po zmroku, ataki histerii przy byle problemie), problemy z pamiecia i jak ...
    • Mam ogromną prośbę do osób, kóre mają linki do jakichś naukowszych artykułów o wpływie alkoholu na mózg, może być na priva. Co dokładnie dzieje się z człowiekiem po wypiciu np puszki piwa. Że odblokowuje, relaksuje i takie tam proste oczywistości to wiem. Chodzi mi o jakiś poważniejszy artykuł, im poważniejszy tym lepiej. Dlaczego zwiększa kreatywność, inteligencję emocjonalną, wrażliwość na muzykę itp. Nie jestem zwolennikiem alkohlu tylko raczej chcę zrozumieć nad czym muszę pop...
    • Mam duży problem z moim M. Kilkanaście lat był narkomanem (amfa prawie codziennie bez przerwy). W ubiegłym roku w wakacje wziął się za siebie i rzucił. Myślę,że od tamtego czasu zdarzyło mu się wziąć, 2,3 razy. Przez jakiś czas było w miarę dobrze. Niestety nie trwało to długo. Przerzucił się na alkohol - codziennie, walczy (tzn mówi że się stara), ale nie daje rady. Przy alkoholu dochodzi agresja, rozbijanie się, nerwy z byle powodu. Wcześniej nie zachowywał się tak - mam wrażenie że d...
    • A może stosować leki homeopatyczne na wzmocnienie organizmu?
    • Od około dwóch lat biore acodin. Na poczatku mojej ''przygody z aco'' brałam sporadycznie i w małych ilościach . Pózniej coraz częsciej i częsciej aż w koncu brałąm codzienie (max 20 tabsów dziennie). W końcu zaczeły sie wakacje i ponad 2 miesiące nie brałąm wogóle). Jednak gdy rozpoczął sie rok szkolny zaczełam znowu. Brałan codziennie z przerwami dwutygdniowymi, pożniej tygodniowymi a następnie dwudniowymi. Od jakiś dwóch miesięcy biore codziennie nieprzerwanie (max 30 tablete...
    • Czy dekstrometorfan-przyjmowany długotrwale-uzależnia?Nie chodzi mi tu o dawki lecznicze tylko takie od 180mg w górę.Jeśli tak to jaki jest to rodzaj uzależnienia(psychiczne czy fizyczne) i po jakim czasie następuje?I jeszcze kwestia zmian w mózgu i zmian osobowości/charakteru/psychiki...Czy takie zmiany zachodzą?Bardzo proszę o odpowiedzi!Niezwykle mi na tym zależy.Pomóżcie!Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.
    • Alkoholizm nie jest chorobą duszy ,jak na razie jest nieuleczalny ,można to zatrzymać przez np. przez psychoterapie ,ale jest to choroba mózgu która pojawia się po nadużywaniu alkocholu ,później jest to tylko fizyczne uzalężnie wywołane zmianami w mózgu.Chorobą duszy może być początek upijania się .Kiedyś uważano że padaczka jest chorobą duszy Według mnie można zaleczyć(uśpić) alkoholizmu tak jak napisałem przez psychoterapie, ale jestem przekonany że farmakologia też może być skutecz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się